נתניהו // צילום: עמית שאבי // נתניהו // צילום: עמית שאבי

נתניהו מגיב לפרסומים: "מפיצים תמלילים מסוננים ושקרים מכוונים"

ראש הממשלה בפוסט נרחב אודות החקירות בעניינו: "לא הייתה פה שום עבירה" • ערוץ 2 פרסם חלקים לכאורה מתוך פגישות רה"מ ומו"ל "ידיעות אחרונות" • מוזס נחקר כ-9 שעות במשרדי להב 433

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הערב (ראשון) בעמוד הפייסבוק שלו לפרסומים האחרונים אודות החקירות המתנהלות בשתי פרשות בעניינו. 

"בימים האחרונים מתנהל מסע תקשורתי מתוזמר, חסר תקדים בהיקפו, כדי להפיל את ממשלת הליכוד בראשותי. מסע תעמולה זה נועד להפעיל לחץ על היועץ המשפטי לממשלה וגורמים אחרים בפרקליטות כדי שיגישו כתב אישום נגדי. השיטה היא פשוטה: יום יום וערב וערב מפיצים תמלילים מסוננים שנבחרים בקפידה ושקרים מכוונים בשני הנושאים שעומדים על הפרק. כמובן שכל עוד החקירה נמשכת, אין לי אפשרות להגן על עצמי. אינני יכול לספר לציבור את הסיפור האמיתי שעומד מאחורי הדברים, שמבהיר שלא הייתה פה שום עבירה", כתב נתניהו. 

"כיוון שאני מנוע מלהיכנס לפרטי החקירה, אני יכול לומר רק את הדברים שהם גלויים וידועים לכל: כולם יודעים שהתנגדתי התנגדות נחרצת לחוק 'ישראל היום', שאחרים רקחו ויזמו עוד הרבה לפני הבחירות של 2013. במשך חודשים ארוכים מנעתי את הבאתו של החוק להצבעה טרומית. משהגיעה ההצבעה, הצבעתי נגד החוק יחד עם קומץ חברי כנסת שכלל את רוב חבריי בליכוד. גם ידוע שלאחר שהחוק עבר ברוב גדול, פירקתי את הממשלה והלכתי לבחירות לכנסת, בין השאר בגלל החתרנות מתוך הממשלה להעביר את החוק. כולם גם יודעים שעם הקמת הממשלה החדשה לאחר הבחירות, הכנסתי סעיף מפורש בהסכמים הקואליציונים כדי למנוע הישנות חקיקה כזאת", הוסיף.

"בגלל כל זה - לא קרה כלום", ציין ראש הממשלה, "'ישראל היום' נשאר על כנו, משגשג ופורח. ואילו התקשורת הרעה שקיבלתי ב'ידיעות אחרונות' ו-Ynet לא פסקה ולו לרגע. לכן כל הטענות הללו שאני פעלתי לקידום חוק 'ישראל היום' הן טענות שווא. כך גם לגבי הנושא השני, כפי שיתברר במהלך הזמן".

מוקדם יותר הערב, פורסמו בחדשות 2 ציטוטים חדשים לכאורה מתוך שיחות ראש הממשלה נתניהו ומו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס. 

התמלילים כפי שפורסמו הערב בחדשות 2:

מוזס: "בהנחה שאנחנו מסכמים את הדברים, אתה חייב לשחרר מישהו שידבר עם  רון (רון ירון, עורך "ידיעות אחרונות") את מי שאתה רוצה. אתה חודשים לא נותן את זה. 

נתניהו: "ניר חפץ יוכל לדבר איתו?" 

מוזס: "לא. ניר רצה לעשות שני דברים, הוא רצה לעבוד אצלך ולהיות עורך 'ידיעות'. אז אני לא רוצה...ניר מדבר איתו בשוטף אבל הוא לא יסמוך על ניר. העניין הוא שב-22:30 בלילה אני לשמחתי הולך לישון. בשוטף יש דברים. הדגשים החשובים שלך, הוא צריך להיות בקשר עם שני אנשים".

נתניהו: "זה לא 22:00 בלילה". 

מוזס: "הוא צריך לדבר עם שני אנשים, עם רון (עורך 'ידיעות') ועם ערן (טיפנברון, לשעבר עורך ynet)".

נתניהו: "עם ערן (טיפנברון) ניר (חפץ) לא יכול לדבר? עדיף שלא?"

מוזס: "יש משקעים, יש עבר, הוא היה עורך 'שבעה ימים' ורצה להיות עורך 'ידיעות'. הוא מעורבב. ynet זה פחות בעיה, זה במשך היום. זה יותר קל. אם יש דברים דחופים אתה יכול לדבר איתי במשך היום, במהלך היום שיהיה בקשר עם רון (עורך 'ידיעות')".

מוזס : "תראה ביבי, אנחנו צריכים לעשות הכול מהר כי אני צריך להזיז את הספינה. אני אומר לרון ביום ראשון".

נתניהו: "אבל תסובב את הספינה".

מוזס: "אני אומר לרון ביום ראשון שידברו איתו, זו ההתחלה. היו כמה דברים  קטנים אחד או שניים שהוא ביקש וזה קרה. ביבי, יש בחירות עוד שלושה וחצי חודשים. יהיו מיליון אלמנטים עליך. ניהלנו את זה ב-2009, אתה שכחת אולי". 

נתניהו: "לא שכחתי בכלל".

מוזס: "נוהל אינטילגנטי, טוב והיינו לכאורה באותו מצב. כבר היינו בסרט הזה, עשינו את זה. זאת מערכת בחירות רביעית שלנו, לא שלישית, רביעית. 96, 999, 2009 ועכשיו".

 

הסתיימה חקירתו השנייה של מוזס

חקירתו של מו"ל "ידיעות אחרונות"  נוני מוזס במשרדי להב 433 הסתיימה לאחר כ-9 שעות. הבוקר הגיע מוזס לחקירה שנייה במספר, במשרדי להב 433 בת"א. בהמשך השבוע צפוי להיחקר גם ראש הממשלה בנימין נתניהו במועד שטרם נקבע.

רה"מ נתניהו הגיב הבוקר לפרשה ואמר כי ההדלפות מהשיחות הן חלק מקמפיין שמאל להפלת הממשלה בראשותו.

נתניהו אמר את הדברים במהלך ישיבת שרי הליכוד. לדבריו, "מטבע הדברים, אני לא יכול להיכנס לגופם של דברים. מה שאני יכול לומר לכם זה שיש קמפיין של הדלפות מגמתיות שנועדו להטעות את הציבור ולעוות את התמונה האמיתית כאילו היו כאן עבירות שלא היו והדברים הללו יתבררו בהמשך. לכן כמו שאמרתי ואתם כבר יודעים: לא יהיה כלום כי אין כלום. ראיתי את תהלוכות השמאל במוצ"ש. אני חוזר ואומר לחברינו באופוזיציה - אל תמהרו עם החגיגות. אנחנו נהיה פה ונמשיך להוביל את המדינה עוד שנים רבות".

לפי פרסומים שונים בתקשורת, קו ההגנה העיקרי של נתניהו הוא שבפגישה ובהקלטה רצה רק לאסוף הוכחות לכך שנוני מוזס סוחט אותו. בדיווחים הוצגו עמדות שונות - וסותרות - סביב השאלה אם השיחות בין רה"מ למוזס יניבו כתב אישום. לפי גירסה אחת, אם יתברר כי בעקבותיהן לא עשה נתניהו דבר כדי לממש את ההסכם, כביכול - לא יהיה כתב אישום. לפי גירסה אחרת, עצם ההצעה מצד מוזס כמוה כהצעה לשוחד, ואילו לגבי עמדת רה"מ - עדיין קיים ספק.

בהמשך ימסור היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את עמדתו הסופית, כשכרגע - לפי הדיווחים - הוא מתלבט אם מדובר בעבירות פליליות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...