שוק בצפון כמו באירופה // צילום: עופר פריימן // שוק בצפון כמו באירופה

כמו בברצלונה: שוק אוכל חדש בגליל

ביקרנו בשוק קולינארי בסמוך לאגמון החולה • תפריט חורף חם ב-Aria • וגם בר חדש ומיוחד בגבעתיים • חדשות האוכל

ממש בקרוב יוכלו המטיילים באזור עמק החולה והגליל העליון ליהנות משוק איכרים מקומי שייקרא "אגמון מרקט". השוק הגדול והססגוני ימוקם במתחם מלון "גליליון" הסמוך לעמק החולה. מתחם האוכל החדש, צפוי להיפתח במהלך חודש פברואר ויציג כ-50 מוקדים קולינאריים שווים במיוחד. כל אלה תחת ניהולו של השף המוערך אביב משה. יצאנו לבדוק את המקום: 

צילום: עופר פריימן

מלבד תפקיד הניהול הקולינארי של השוק, צפוי שף אביב משה לפתוח דוכן משלו בשם "פיתה שף", שייתמקד כולו במנות משובבות בתוך בפיתה. בנוסף, יוקמו דוכנים ומזנונים כמו: ברוהאוס הגולן (מבשלת בירה), סבא חביב (שמן זית, טחינה ומוצרים גליליים נוספים), דוכן פירות וירקות של קיבוץ עין זיוון, דוכן בירה בזלת (בירה ישראלית), חנות יינות מיקבים בגליל ובגולן, סניף ראשון בצפון של "ברגר קינג" ודוכנים נוספים של תוצרת גלילית הכוללים גבינות מקומיות, בוטיק שוקולד, דוכן מאפים ותוצרת חקלאית.

השוק תוכנן ונבנה בהשראת שווקי אוכל מצליחים ברחבי העולם, כגון "בורו מרקט" בלונדון, שוק "צ'לסי" בניו-יורק ו"לה בוקריה" בברצלונה. המקום יהיה פתוח שבעה ימים בשבוע, מהשעה 8:30 בבוקר ועד לשעה 21:00 בערב.

אגמון מרקט מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה)

 

עוד בחדשות האוכל: 

 

תפריט חורף באריא

החורף הקר והגשום תופס את השף גיא גמזו, המוביל את מסעדת ARIA, מבשל ויוצר תפריט חורף מחמם לב המאופיין בחומרי גלם טריים ועונתיים. התפריט עשיר ומפתה ומציג מנות חורף המשלבות בשרים, פירות ים ושפע ירקות שורש.

בין המנות החדשות בתפריט החורף:

סלט שרימפס בסגנון וויאטנמי עם ויניגרט חלב קוקוס, פומלה עסיסית, צ'יפס שאלוט, צ'ילי ועלים ארומטיים (65 ש"ח), תמנון ים תיכון - זרוע תמנון צרובה על הפלאנצ'ה עם קרם לימון, פירה גרגרי חרדל (62 ש"ח), סביצ'ה דג ים קצוץ דק בתיבול ליים, מלח ים ושמן זית, פאף קינואה וסורבה של תפוח ירוק וחלפיניו (59 ש"ח) ועוד.

לצד תפריט החורף יושק גם תפריט קוקטיילים חדש המשתלב עם חומרי הגלם החורפיים והמנות החדשות.


תפריט חורף ב-ARIA. ריזוטו פטריות עם טוויל פרמז'ן מושחר // צילום: עפרי לחוביצר 

בין הקוקטיילים החדשים בתפריט החורף:

KALISPERA - קוקטייל מתקתק בעל טעמי שקדים ואניס עדינים: אוזו, אמרטו דיסארונו, רוזטת שקדים ביתית, קראול ביטר, תפוז ובזיליקום סגול. (52 ש"ח), 

BLACK PEARL - קוקטייל מתוחכם בעל טעמי שוקולד מריר, קפה ומעט וניל - רום זקאפה 23, בולט ברבן, צ'ינאר, נגיעה של וניל וביטר שוקולד. (62 ש"ח) ועוד.

ARIA נחלת בנימין 66, ת"א. טלפון להזמנות: 03-5296054

Zoot Aluress   - הבר הקולינרי החדש בגבעתיים

בר קולינארי חדש נפתח החודש בגבעתיים מציע תפריט קוקטיילים. רחוב לצד בעלי קבוצת נלסון, פתחו את הבר הקולינארי החדש, Zoot Aluress אשר ממוקם בחיבורי הרחובות ויצמן וכצנלסון במרכז נגה בגבעתיים (קולנוע נוגה לשעבר). המקום הוקם בהשקעה של 1.5 מליון ש"ח ,ועוצב על ידי האדריכל ניר רן.


חומוס ב3 טעמים בגבעתיים // צילום: טל ציפורין

הבר פתוח כל יום מהשעה 19:00 עד שעות הלילה המאוחרות, ומציע חווית בילוי קולינארית מהנה עם מגוון מנות של השף בני אזולאי ומתפריט קוקטיילים עשיר. השף אזולאי (לשעבר: בראסרי, Tailor made ועוד) ולצדו הסו שף רניאל יפרח, הרכיבו תפריט שכולו מנות ביניים, ללא מנות ראשונות או עיקריות. קונספט התפריט מאפשר לאורחי המסעדה לחוות מספר מנות שונות וטעמים שונים ומגוונים.

בין המנות במסעדה: חומוס שלושה צבעים - חומוס סלק, חומוס קארי וחומוס רגיל ( 39 ש"ח), הרינג ופלפלים חריפים - דג מטיאס, בצל סגול, פלפל ירוק חריף ושמנת (31 ש"ח), טרטר דייגים - דג מן הים, עגבניות קונקסה, כוסברה, בצל סגול, צ'ילי חריף טרי וזיתי קלמטה (42 ש"ח) ועוד.


קוקטיל תות // צילום: טל ציפורין 

את תפריט הקוקטיילים במסעדה רקחו המיקסולוגים נדב הופמן ודניאל וינשטיין. בין הקוקטיילים: מניפיק – אמרטו דיסרונו, מרטיני ביטר, פינלנדיה, סירופ צימוקים ולימון סחוט ( 42 ש"ח), מקסיקן מיול – אל חימנדור, בלנקו, מזקל וידה, סירופ פסיפלורה, ג'ינגר ביר וסוכריית ג'ינגר ( 47 ש"ח) ועוד.

Zoot Alluress, כצנלסון 67, גבעתיים. טלפון להזמנות 052-8000744

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...