"למדתי לא לשפוט". טיירני

"הרומן" חוזרת

הסידרה המצליחה חוזרת הערב להוט עם עונה שלישית • השחקנית מאורה טיירני, שמגלמת את הלן, מספרת על האתגר שבלשחק דמות מכמה זוויות ראייה שונות

הערב תעלה בהוט העונה השלישית של סידרת הדרמה המדוברת "הרומן" (ערוץ HOT PLUS, ב־22:00) שיצרו התסריטאית שרה טרים וחגי לוי הישראלי, יוצר הסידרה "בטיפול".

מייד כשעלתה לפני שנתיים הפכה "הרומן" לאחת הדרמות המסקרנות הודות לנרטיב יוצא הדופן שמספר את העלילה מנקודות מבט מתחלפות של הדמויות. כבר בעונה הראשונה חייהם של שני זוגות נשואים, נוח (דומיניק ווסט, "הסמויה") והלן (מאורה טיירני) סולוואיי, ואליסון (רות וילסון, "לות'ר") וקול (ג'ושוע ג'קסון, "דוסון דריק") לוקהארט, מתהפכים בשל רומן שמתהווה בין נוח לאליסון. העונה השנייה פרסה את ההשלכות שהגיעו אחרי הגירושים של שני הזוגות. לקלחת נוספה תעלומת רצח אחיו של קול. בסוף העונה השנייה נוח מקבל אחריות על הרצח, אף שהאשמה האמיתית היא הלן, גרושתו.

העונה החדשה נפתחת כשנוח משתחרר מהכלא, שם ריצה עונש של שלוש שנים באשמת רצח. בזמן הזה אליסון מסרה את הבת המשותפת, שנחשבה בהתחלה לבתו של נוח אבל התברר כי למעשה קול הוא האב, ואישפזה עצמה במוסד לבריאות הנפש. בעוד אליסון מנסה לחזור לחיים נורמליים ולחיות בשלום עם קול ועם אשתו החדשה, נוח מסרב להיות בקשר עם הלן גרושתו.

מאורה טיירני (51), שמגלמת את הלן, היתה מועמדת לפרס האמי על תפקידה זה, ולפני שנה אף זכתה בגלובוס הזהב על דמותה של הלן. טיירני היא שחקנית טלוויזיה ותיקה שכיכבה בין היתר בסיטקום "עיקר החדשות" ובדרמת בית החולים "אי.אר", וכן בתפקידי אורח ב"הצילו" וב"האישה הטובה". ב־2009 לוהקה לתפקיד הראשי בסידרת הדרמה המשפחתית "הורים במשרה מלאה", אך נאלצה לפרוש בדקה ה־90 כשהתגלה אצלה סרטן השד. במקומה הובאה לורן גרהאם ("בנות גילמור"). לאחר שהחלימה מהסרטן עבדה בתיאטרון עד הקאמבק למסך הקטן עם "הרומן".

"זו סידרה עם ארבעה שחקנים ראשיים, אבל עם 12 דמויות ראשיות שונות, משום שכל דמות מוצגת מכמה זוויות ראייה", אמרה טיירני בראיון לקידום העונה החדשה. "היה לי קשה לשחזר סיטואציות מחדש בגלל נקודות המבט השונות. הייתי צריכה להזכיר לעצמי כל הזמן שיש אפשרויות שונות לאיך שהדמות שלי תתנהג בכל פעם. אחרי שלמדתי איך לעשות את זה - היה לי חופש כשחקנית לגוון באופן שבו יכולתי לפרש את המתרחש בסיפור. אנחנו מצלמים בסמוך את הסצנות המתחלפות בנקודות המבט, וזה מהנה, כי כשחקן אתה יכול לשחק עם הפרשנויות באופן מיידי".

טיירני מגלה כי הסידרה יצרה אצלה תובנות חדשות. "למדתי לא לשפוט אף אדם לעולם", אמרה. "אני הרבה יותר ערנית לכך שרב הנסתר על הגלוי, אני נותנת יותר תשומת לב לאירועים שחוויתי, ומבינה פתאום שאחרים שהיו איתי שם יצאו עם חוויה שונה לגמרי. הרגעים הקולקטיביים שאנשים חולקים יחד אינם נחווים כחוויה זהה אצל כולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...