לביבה קצת אחרת // צילום: לירון אלמוג // לביבה קצת אחרת

ארטישוק וסלמון: 3 מתכונים ללביבות מיוחדות

למי שנמאס מהסופגניות ומחפש מתכונים שונים לחג החנוכה, הנה שלושה מתכונים של לביבות טעימות לחג

אם השמן כבר חם, וחנוכה בפתח, אני מטגנת תפוחי אדמה בחדווה רבה, והנה סיפורי אוכל חדשים נכתבים במטבח. אני מוסיפה ארטישוק ירושלמי ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות. ממשיכה עם חביתיות תפוחי אדמה עדינות עד מאוד, ומסיימת וזורקת אל מעמקי השמן קוביות תפוחי אדמה עם קליפתם החומה. כשיצאו מן הסיר הן יעטו טעמים ספרדיים של פפריקה מעושנת ואיולי שום חצוף. 

לביבות תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

רשימת חומרים לכ-14 יח':

2 תפוחי אדמה קלופים

8 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף

2 ענפי בצל ירוק קצוצים עם החלק הלבן גם

1 גזר קלוף 

2 כפות קמח

2 ביצים טרופות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לטיגון:

2 כוסות שמן קנולה / תירס / חמניות

אופן ההכנה:

1. מגרדים גס על פומפייה את תפוחי האדמה, הארטישוק והגזר. סוחטים היטב מעודף נוזלים ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

3. מחממים שמן במחבת רחבה, בעזרת ידיים נקיות לוקחים כל פעם חופן מהתערובת, סוחטים היטב מעודף נוזלים, מלבבים בין כפות הידיים לביבות עגולות ושטוחות ומניחים בשמן החם.

4. מטגנים על אש בינונית כ-3 דקות מכל צד או עד שהלביבות משחימות. מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.

 

בליני תפוחי אדמה עם סלמון מעושן

רשימת חומרי גלם לכ-20 לביבות קטנות:

2 תפוחי אדמה בינוניים 

1/2 כוס מדידה קמח

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לטיגון:

1 כוס שמן קנולה / תירס / חמניות

1/2 כוס שמנת חמוצה

20 פרוסות סלמון מעושן


סלמון, זה סוד הקסם // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. עוטפים את תפוחי האדמה עם קליפתם בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד שמתרככים לגמרי. מקלפים ומועכים לפירה חלק.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה (התערובת מזכירה מעט בלילת פנקייקס)

3. מחממים שמן במחבת רחבה, בעזרת כף יוצקים לביבות עגולות ושטוחות אל תוך השמן החם.

4. מטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים לנייר סופג, מקשטים בשמת חמוצה וסלמון מעושן ומגישים.

קוביות צ'יפס עם איולי פפריקה מעושנת ושום (פטאטס בראווס)

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 תפוחי אדמה לטיגון מסוג דזירה עם הקליפה

שמן לטיגון עמוק

מלח לפי הטעם

פפריקה מעושנת לפי הטעם

חומרים ל-1 כוס איולי: 

2 חלמונים

3 שיני שום כתושות

1כף חרדל דיז'ון

2 כפיות חוצץ לבן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הצורך

כפית אחד גדושה של פפריקה

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 שמן זית 


קוביות תפוח אדמה // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. לתפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות עם הקליפה, מבשלים במי מלח אך שמתרכך קלות אך לא לגמרי.

2. מסננים את תפוחי האדמה, מקררים ומייבשים לגמרי.

3. מחממים שמן בסיר טיגון עמוק, ומטגנים את קוביות תפוח האדמה עד שמזהיבות היטב.

4. מסננים ומספיגים שאריות שומן, ממליחים קלות בעוד הצ'יפס חם ומתבלים בפפריקה מעושנת.

5. בינתיים מכינים איולי:טורפים חלמונים במטרפה ידנית עד שהם תופחים וצבעם מתבהר. 

6. מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, חומץ, מלח,פפריקה ופלפל עד לקבלת מרקם אחיד. 

7. מזלפים פנימה את שני סוגי השמן בקצב קבוע ואיטי תוך כדי טריפה עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

8. מעבירים את קוביות הצ'יפס לקערית הקשה, זולפים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...