ממשלת תווניסיה התכנסה היום (ראשון) לישיבת חרום בעקבות חיסולו של מהנדס המל"טים מחמד א-זווארי. בסיום הישיבה הוציאה הודעה רשמית ולפיה גורמים זרים מעורבים ברציחתו. מאז פורסם דבר חיסולו של א-זווארי דבקו השלטונות בתוניסיה בגרסה לפיה מדובר בחקירת רצח ולא בחיסול על ידי ארגון זר.
בהודעת שנמסרה על ידיי הממשלה נאמר כי :"הממשלה עוקבת אחר התקדמות החקירות בעניין ההתנקשות במוחמד א-זווארי. ומהחקירות עולה כי ישנה מעורבת של גורמים זרים. ממשלת תוניסיה מחויבת לרדוף אחר הפושעים שמעורבים בהתנקשות, בין אם זה על אדמת המולדת או מחוץ לה ובכל האמצעים המשפטיים ובהתאם לכל האמנות הבינלאומיות".
המוסד או ישראל לא הוזכרו בהודעה.
נעצרו שמונה חשודים במעורבות בחיסול
כלי התקשורת בתוניסיה פירסמו היום פרטים נוספים על חקירת חיסולו של המהנדס. על פי הדיווחים, האקרים פרצו לרשת המצלמות במעגל סגור של מסעדה מקומית שמצלמות האבטחה שלה ככל הנראה תיעדו את החיסול, וכי במקום התמונות והסרטונים שמתעדים את החיסול, נמצאו בכרטיסי הזיכרון סרטונים שהושתלו בהם ע"י גורמים שפעלו באופן מקצועני.
בתוניסיה נמסר כי עד עתה נעצרו שמונה חשודים במעורבות בחיסול: ארבעה נהגים של כלי רכב שכורים שנעשה בהם שימוש ברצח, בעל חברה להשכרת רכב שהשכיר שניים מכלי הרכב, עוד אדם הקשור לעצורים, עיתונאית וצלם. במקביל, מתנהלים חיפושים אחר אדם תוניסאי ואדם בעל אזרחות בלגית ומרוקנית החשודים במעורבות ברצח.
על פי כלי התקשורת בתוניסיה, חלק גדול מהעצורים הם תושבי המדינה. עוד נטען כי העיתונאית ההונגרייה שקבעה לראיין את א-זווארי ונעלמה, נעצרה גם היא, וכי שמה עלה אחרי שהופיע בחוזה השכרת הרכב שנמצא באחד מכלי הרכב, יחד עם שני אקדחים ומשתיקי קול.
האלמנה: "לא היה לי מושג שהיו לו קשרים עם פלשתינים"
רדוואן, אחיו של א-זווארי, אמר בראיון לרשת אל-ג'זירה כי אחיו עבד על פרויקט של פיתוח צוללת בשלט רחוק.
האח נשאל על פרויקט של מוחמד א-זווארי במסגרת הדוקטורט, בנושא ייצור צוללת בשליטה מרחוק. האח אישר את הדברים, והוסיף: "הוא היה סגור מאוד. הצלחתי להשיג את המידע הזה ממנו ולא חשבתי שאצליח להשיג ממנו עוד מידע בנושא. אבל זה נכון".
אלמנתו של מהנדס המל"טים שחוסל, מאג'דה חאלד סאלח, סיפרה לאל-ג'זירה כי הוא היה אדם סגור ולא הרבה לשוחח על עבודתו. לדבריה שמעה קולות נפץ וחשבה כי מדובר בפיצוץ גז: "שמענו קול של יריות. יצאתי מהדלת של הבית ורצתי. חשבתי שזה מכל גז. אבל יצאתי מהדלת ומצאתי את המכונית של בעלי מנופצת מאחור. הלכתי לחזית של הרכב ומצאתי את בעלי. קראתי לו וביקשתי שיענה לי אבל הוא היה כבר מת. ירו לו בלב ובצוואר ובעוד מקומות והבגדים היו ספוגים בדם".
לשאלת המראיינים אם חשבה שבעלה חוסל ע"י ארגון ביון זר, ענתה אשתו של א זווארי: "לא, בכלל לא חשבתי ככה. לא היה לי מושג שהיו לו קשרים עם פלשתינים או ארגונים בלבנון וסוריה בעלי היה טיפוס מאוד סגור שלא הרבה לדבר. לעיתים היינו יושבים שעות והוא בקושי היה אומר מילה או שתיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו