מאהל של מתנגדי הפינוי בעמונה // צילום: אי.פי.אי // מאהל של מתנגדי הפינוי בעמונה // צילום: אי.פי.אי

היום: המדינה צפויה לבקש מבג"ץ דחייה בפינוי עמונה

הנימוק: נערכים להכשרת אתר זמני לתושבים • יו"ר הקואליציה ביטן: "אם היועמ"ש לא יגן על חוק ההסדרה בבג"ץ, ייעשה שימוש בעורכי דין פרטיים"

המדינה צפויה להגיש היום לבג"ץ בקשה לדחות את פינוי עמונה בחודש ימים, על מנת להשלים את ההיערכות להכשרת אתר זמני לתושבים לתקופה של שמונה חודשים. עם זאת, נכון לאמש טרם התקבלה בפרקליטות המדינה בקשה רשמית מטעם המדינה לדחות את הפינוי, שנועד להתבצע עד 25 בדצמבר. 

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, התייחס אתמול במסגרת "שבתרבות" במבשרת ציון לנושא עמונה וחוק ההסדרה ואמר כי "נמצא מתווה אלטרנטיבי שיאפשר לקבל את עמדת הממשלה בעניין עמונה, ועד אז לא נגיש את החוק להצבעה לקריאה שנייה ושלישית". ביטן הוסיף כי "אם היועץ המשפטי לממשלה לא יגן על חוק ההסדרה בבג"ץ, ייעשה שימוש בעורכי דין פרטיים, מאלו שצידדו בחוק בוועדות הכנסת". 

ביום חמישי פירסם המנהל האזרחי הודעה על הפקדת תוכנית לבניית אתר מגורים זמני לתושבי עמונה על ארבע חלקות המוגדרות כאדמות מדינה - שלוש מהן מצפון לעפרה ואחת מדרום־מזרח לה. אם לא יוגשו התנגדויות לתוכנית עד היום, תוכל המדינה להתחיל כבר השבוע בעבודות להכשרת האתר. 

נוסף על כך, ביום חמישי נפוצה בעמונה השמועה על כוונת המדינה לפנות את המאחז במוצאי השבת, ובעקבות זאת נשלח מסרון בהול בתפוצה רחבה הקורא למתנגדי הפינוי לבוא לעמונה בדחיפות על מנת למנוע את הפינוי. למחרת, ביום שישי, השתנה הטון ביישוב ובהודעה נוספת שהפיץ מטה המאבק נאמר כי בעקבות פגישה שקיימו עם בכירים במערכת הביטחון, הוסבר כי אין בכוונת המדינה לפנות את המאחז בימים הקרובים וזאת לנוכח כוונתה להגיש לבג"ץ בקשה לדחייה. 

ממטה המאבק בעמונה נמסר כי "ננצל את הימים הקרובים כדי להמשיך למצות כל אפשרות לתבוע מנבחרי הציבור, ובראשם שר החינוך וראש הממשלה, לעמוד בהתחייבותם ולמצוא פתרון להסדרת עמונה במקומה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...