"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משבר תקציב הספורט: הפשרה בדרך
בזמן שבכנסת החליפו אתמול משרד הספורט והאוצר האשמות סביב הרפורמה בטוטו, הפתרון כבר קרוב • המתווה: סעיף המיסוי הבעייתי ירוכך משמעותית
הדיון סביב הרפורמה בטוטו. מתווה הפשרה הולך ונרקם // הדיון סביב הרפורמה בטוטו. מתווה הפשרה הולך ונרקם

משבר תקציב הספורט: הפשרה בדרך

בזמן שבכנסת החליפו אתמול משרד הספורט והאוצר האשמות סביב הרפורמה בטוטו, הפתרון כבר קרוב • המתווה: סעיף המיסוי הבעייתי ירוכך משמעותית

שרון קינן
, עודכן

בסוף, אחרי אינספור סיסמאות, צעקות ופופוליזם נמוך, שעה שרוב הנוכחים כבר היו עם רגל וחצי בחוץ, ניגש ח"כ אלי כהן (כולנו) ממפלגתו של שר האוצר משה כחלון אל המיקרופון, וייתר באמצעות משפט אחד דיון סוער ורווי יצרים, שלא הוסיף כבוד לוועדת הכספים של הכנסת. "הורדת מס הזכיות מ־50,000 שקלים ל־5,000 - זה לא יקרה", אמר כ"אחד שיודע" את מה שהאוצר עדיין לא מוכן להגיד, ושמט את הקרקע מתחת לסערת הרפורמה בטוטו והפגיעה בתקציב הספורט.

בזמן שמשרד הספורט והאוצר החליפו אתמול האשמות, עת החלה ועדת הכספים לדון ברפורמה לפני אישור תקציב המדינה בעוד שלושה שבועות, מתווה הפשרה כבר הולך ונרקם.

בפוליטיקה, כמו בפוליטיקה, בחדר אחד רבים מול המצלמות ובחדר השני סוגרים עניינים. על פי הערכות שונות, סעיף המיסוי - הבעייתי ביותר ברפורמה - צפוי לעבור ריכוך משמעותי: רצפת מס הזכיות תקטן מעט מתחת ל־50,000 שקלים (המצב כיום), באופן שיצמצם משמעותית את הפגיעה המשוערת ברווחי הטוטו לעד עשרות מיליונים בודדים ויקל על האוצר את האפשרות להתחייב לכסות את הפגיעה בתקציב הספורט, אם תתממש.

במקור העריכו בטוטו את הנזק של סעיפי המיסוי בסכום ענק של כ־160 מיליון שקלים.

ועם זאת, הספורט הישראלי מוצא עצמו כבר כמה חודשים בן ערובה למאבק בין משרדי האוצר והספורט. עצם העובדה שבמועצה הלאומית לספורט לא מתכננים את תקציב 2017, כשלוח השנה מורה כבר על דצמבר, משתק ענפים רבים ופוגם קשות ביכולותיהם להיערך לשנה הבאה.

אם לשפוט על פי דבריו של מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד אתמול בדיון, הפשרה תסוכם רק זמן קצר ביותר לפני הקריאה השנייה והשלישית בתקציב המדינה בסוף החודש הבא. "סיכמנו שתקציב הספורט לא ייפגע, אבל משרד הספורט ביטל את ההסכם הזה שבע פעמים", אמר. "מעולה, תן מספר ונלך", השיב לו שרת הספורט מירי רגב. "אם אסגור מספר, אתם תבקשו עוד דברים", ענה, "אני אסגור מספר רק לפני ההצבעה כי אי אפשר לסמוך עליכם".

 מירי רגב: "הלוזר ברפורמה הזו הוא הספורט"
מירי רגב: "הלוזר ברפורמה הזו הוא הספורט"

מירי רגב: "הלוזר ברפורמה הזו הוא הספורט" // צילום: אורן בן חקון

"הווינר הוא ויקטור צ'נדלר"

הדיון עסק במספר רב של נושאים, שהתכנסו לתוך שעה וחצי: המלחמה בתופעת ההימורים, ההשפעה של הרפורמה על הספורט וההשפעה על הרשויות המקומיות (שחוששות גם הן מפגיעה בקיצוץ ברווחי מפעל הפיס) - מה שיצר בלאגן אינפורמטיבי בולט. "זה יכול להיות יום שחור לספורט הישראלי", הזהירה השרה רגב, "פגיעה בטוטו משמעותה אין מגרשים, אין מתקנים ואין אולמות. הלוזר של הרפורמה הזאת הוא הספורט, הווינר הוא ויקטור צ'נדלר (אתר הימורים בינלאומי)".

"המחויבות שלנו לתמיכה בספורט לא צריכה להיות על חשבון החלשים, אלא למענם. אנחנו נחושים לבטל את מכונות המזל במפעל הפיס ואת הימורי הסוסים בטוטו", אמר ח"כ כהן, שכיו"ר ועדת הרפורמות ידון בחודשים הקרובים בסעיפי הרפורמה שלא ייכנסו לתקציב הקרוב (כגון ביטול הימורי הסוסים). "אם האוצר יתחייב להעביר כסף על כל שקל שיורד מתקציב הספורט, אז שיסגרו את ההימורים, לא אכפת לנו", אמר ח"כ יואל רזבוזוב (יש עתיד), יו"ר שדולת הספורט בכנסת.

ואולי זאת המסקנה המתבקשת שתישאר בסופו של דבר כשהסאגה תתפוגג: בחלק גדול בעולם המערבי נעזרות הממשלות בכספי הימורים לסיוע לתקציב הספורט, אך בישראל הגיע המצב למציאות בעייתית, שבה כמעט כל תקציב הספורט במדינה מבוסס על כספי הטוטו. מתי תתכנס הכנסת לדון בזה?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...