מקרה שאירע בשבת האחרונה מלמד אותנו אלו סכנות אורבות לנו בימים של יובש קיצוני, כפי ששורר בימים האחרונים ברחבי הארץ.
אישה שנכנסה שלשום בשעות הערב, לתדלק את מכונית הטויוטה שלה בתחנת דלק בקיבוץ גנוסר שבעמק הירדן, גרמה לחשמל סטטי ולניצוץ אש, שהבעיר את חלקה האחורי של המכונית, ורק בנס התקרית לא הסתיימה באסון.
כתוצאה מחשמל סטטי שנוצר, אדי הדלק שעלו מהפיה של אקדח התדלוק החלו לבעור ואחזו בגוף המכונית ובמתקן התדלוק של התחנה. מחקירה של רמ״ד חקירות מחוזי רשף יחיאל שמו, עולה כי מדובר בחשמל סטטי שהעבירה הגברת ברגע שנגעה בפיה כשסיימה לתדלק.
משאבת הדלק // צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון
"חשמל סטטי נוצר בימים אלו מהיובש שכולנו מרגישים בגלל מזג האוויר. בכדי למנוע מקרים כאלה, ניתן פשוט להשתמש בקרם ידיים ובכך למנוע את השפשוף שגורם להיווצרות החשמל סטטי", מסר רשף שמו.
עוד באתר:
שאלות ותשובות: מה נשרף? מי יפצה?
חקירת ההצתות: 18 ערבים ישראלים נעצרו
נגעת בטלפון בזמן הנהיגה? תשלם ביוקר
לאירוע הוזנקו חמישה צוותי כיבוי בפיקודו של מפקד המשמרת רשף איציק בן חמו שכיבו במהירות את האש.
הרכב שעלה באש // צילום: דוברות כבאות והצלה מחוז צפון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו