יום לימודים טעים

רוצים ללמוד להכין את המנה הייחודית משף ידוע, להעשיר את המטבח שלכם בבישול בריא או ללמד את הילדים את רזי הבישול? • סדנאות ייחודיות מחכות לכם בכל רחבי הארץ • היכונו למהפכה במטבח

בית הספר לבישול לילדים במתחם שרונים פותח שנה רביעית // צילום: שירן כרמל

סדנאות האוכל צצו בשנים האחרונות כמו פטריות אחרי הגשם, אלא שבמקום רק לקטוף אותן - כאן ילמדו אתכם איך הן ישתלבו בפסטה שלכם.

רבים הולכים לסדנאות השונות כדי לחזק את הידע בתחומים כגון טיפול נכון בבשר, קבלת כלים להכנת אוכל בריא או למידה איך להכין פסטה מקמח ומביצים. סיבה נוספת ולא פחות חשובה להשתתפות בסדנאות האוכל היא החוויה - הסדנאות נערכות בימי הולדת או במסיבות רווקים ורווקות, ואל תשכחו את תוכניות הבישול, שגורמות לכולנו לרצות להיות השף הגדול הבא, או לפחות ללמוד ממנו.

"סדנאות הבישול והאפייה עם השפים המובילים הן מבוקשות מאוד", מסביר גונן לוין, מנכ"ל רשת 4Chef. לדבריו, "הרבה אנשים מעניקים ליקיריהם שוברי מתנה להשתתפות בסדנאות, לצד חברות המקיימות סדנאות שף פרטיות בימי גיבוש. מדובר גם בטרנד שהולך ומתגבר". כדי להקל עליכם את חיפוש הסדנה הבאה, הנה כמה רעיונות מקוריים. בתיאבון.

 

תיאבון לתנ"ך

מי מכם שיש לו חיבור לסיפורי המקרא ירצה בוודאי לנסות לבשל בטכניקות קדומות ולהכין מגוון של מנות - היישר מן התנ"ך. בפארק נאות קדומים מתקיים קורס שנתי שאותו מעבירה ד"ר טובה דיקשטיין, מדריכה בכירה בנאות קדומים ובעלת תואר שלישי מאוניברסיטת בר־אילן עם תחום התמחות מרתק במיוחד - מחקר האוכל בתקופת התנ"ך.

קורסים של רשת 4chef // צילום: אודי מוזני

כל מפגש כולל סיור מודרך בשטחי הפארק בהתאם לנושא החודשי, שבו לומדים על צמחים וחומרי גלם שימושיים, מלקטים את המצרכים הנחוצים ונהנים מסיפורים ומאגדות עתיקות. במהלך המפגשים מתנסים בהכנת מאכלים כגון דבש חרובים, מאכלי דגן קדומים, גיבון גבינה משרף תאנה ופופקורן תנ"כי.

הקורס יתקיים במשך 10 מפגשים בני שלוש שעות כל אחד, וייערך ביום שישי הראשון של כל חודש. אפשר להירשם לקורס מלא במחיר של 700 שקלים, או למפגשים בודדים על פי בחירה במחיר 120 שקלים למפגש.

 

באות במיוחד

סדנאות הבישול כוללות עיסוק רב במרכיבים ובתפעולם, מה שגורם לפעמים לבעלי מוגבלויות שונות להתקשות בהן. עמותת צ'יימס ישראל, הפועלת למען שיפור איכות חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, פיתחה את פרויקט "כלכלת בית" ובמסגרתו מתקיימות סדנאות בישול מיוחדות ומותאמות, הכוללות אביזרים טכנולוגיים.

קורס "כלכלת בית" לבעלי מוגבלויות // צילום: צימס ישראל 

הסדנאות מורכבות מ־6 עד 8 משתתפים, כולם בעלי מוגבלויות בכל רמות התפקוד. בחלק הראשון של השיעור לומדים על מרכיבי המזון ועל חומרי הגלם בעזרת אפליקציה מיוחדת הנמצאת במכשירי טאבלט, ואילו בחלקו השני מפעילים המשתתפים באופן פיזי את מוצרי החשמל לטובת הכנת המתכון. כל סביבת העבודה מונגשת ומתאימה לבעלי כל סוג של מגבלה.

"בישול, אפייה ופעולות נוספות בסביבת העבודה במטבח יכולות להיות פשוטות לרובנו, אך לאנשים עם מוגבלויות הן כמעט בלתי אפשריות", אומר עומר עזריאל, מרפא בעיסוק ורכז הטכנולוגיה של מרכז יום טיפולי ע"ש עליזה בגין של עמותת צ'יימס, "לכן הקמנו סדנת בישול מיוחדת בשביל לאפשר לחניכי המרכז, המתפקדים ברמות שונות מבחינה קוגניטיבית ומוטורית, לקחת חלק על ידי התאמה נכונה של מרכיבי הסדנה וסביבת עבודה מותאמת, הכוללת שימוש באביזרים חשמליים המחוברים למתגים הניתנים להפעלה בלחיצה פשוטה".

 

כן, שף

בששת סניפי הרשת 4Chef, המתמחה בציוד ובאביזרים לחובבי בישול, מתקיימות בכל יום סדנאות בישול ואפייה וגם "כיתות אמן" בהנחיית שפים דוגמת ישראל אהרוני, שאול בן אדרת, מיקי שמו ואבי ביטון. הסדנאות מתקיימות בנושאים מגוונים הקשורים להתמחות של השף, למשל בישול איטלקי, בשרים, דגים וים, בישול בריא, שוקולד וקינוחים וכדומה. מחיר סדנה הוא 280 שקלים והשתתפות בכיתת אמן עולה 340 שקלים.

 

הכי בריא

רבים מאיתנו רוצים לאכול בריא יותר, לשנות הרגלים ולהוסיף קצת אוכל מזין לתפריט היומי שלנו, אבל לא ממש יודעים איך. לשם כך קיימות, למשל, סדנאות מיצים ושייקים, סדנאות ללא גלוטן ועוד סדנאות בסגנון, אולם למי שנמצא שלב אחד לפני, סדנת "קל בריא וטעים" יכולה להתאים. 

בישול תנ"כי בנאות קדומים // צילום: רעות שי 

בחלק הראשון לומדים את עקרונות האוכל הבריא ומבינים את שיטות הבישול, הכלים וחומרי הגלם, ובחלק השני, המעשי, מכינים מנות בריאות וקלות להכנה באמצעות מוצרים שמבוססים על תזונה בריאה, כגון דגנים, קטניות, ירקות ופירות העונה. "הסדנה מושלמת לכל מי שמבקש להפוך את המטבח לבריא יותר, וגם למי שרוצה להעשיר את המטבח במנות צמחוניות ובריאות שמתאימות לכולם", אומרת השפית אלה חורי, שמעבירה את הסדנה. הסדנה הזו וסדנאות בריאות נוספות יתקיימו במתחם ניופאן גורמה במלון מנדרין בתל אביב, במחיר 269 שקלים לסדנה.

 

מתחילים מקטן

רבים מהמתמודדים בתוכניות הבישול מספרים שעזרו לאמא או לאבא במטבח וגמעו את המתכונים ואת שיטות הבישול עד שהיו לבשלנים מחוננים. כיום בית הספר לבישול לילדים במתחם שרונים פותח שנה רביעית ומציע מסלול שנתי מגיל 4 ועד גיל 13, בקבוצות המותאמות לכל גיל. הילדים לומדים את רזי הבישול החל מהכנת עמדת עבודה, דרך בישול מולקולרי ואפייה ועד להכנת "ג'אנק פוד" בריא. הקורס מתקיים בליווי צמוד של השף ערן ירוחם מ"הסטודיו ללימודי הבישול" בהרצליה, ושנת הלימוד מחולקת לקורסים נפרדים: "ג'אנק פוד בריא", "קורס ביתי עולמי" ו"טכניקות אפייה - התנסות עם בצקים".

עלות הקורסים 95 שקלים, כל ההכנסות תרומה לעמותת "כנפיים של קרמבו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר