נפרדים מ"כתית" ו"מזללה"
למי שכותרת זו נחשבת כחדשה מרעישה, כנראה שאינו חי על כדור הארץ. השף מאיר אדוני החליט על סגירת המסעדות שלו כתית ומזללה. קהילת האוכל קיבלה זאת בהלם ותדהמה. במילים המרגשות שכתב אדוני בפוסט הפרידה שלו, התייחס ל"כתית" כאל בתו. הוא נפרד מהמסעדה שהפכה אותו לשם דבר ולשף מוערך ונערץ וכן מאחותה השובבה "מזללה", שהפכה אף היא בשנות פעילותה למוקד עלייה לרגל. סגירת צמד המסעדות, היא חלק ממהלך עסקי עליו החליטה הקבוצה המנהלת אותן מזה מספר שנים, ועל רקע כיוון חדש שמתפתח בשנים האחרונות של מסעדות איכות בבתי המלון.
כתית, שהוקמה לפני 15 שנים, נפתחה בשקט ובצנעה והבטיחה חדשנות ויצירתיות שטרם נטעמו בארץ. ואכן, כך היה. השף הצעיר ואחוז הכישרון הפליא לרגש ולחדש וענף הקולינריה התאהב בו. מאז עברה כתית כמה גלגולים, אך שמרה על מקומה בצמרת בגאווה רבה.
המזללה, אחותה הצעירה של כתית, הוקמה לפני 6 שנים כאופציה קלילה יותר עם בר גדול, תפריט קוקטיילים מרגש, ופרשנות של השף למנות מכל העולם באווירה לא מחייבת. שתי המסעדות חולקות מתחם משותף בנחלת בנימין 57 בקונספט יחודי.
כתית והמזללה, תפעלנה עד 3 בדצמבר ותגשנה תפריטי פרידה מרגשים. כבר בימים הקרובים, יוגשו מנות ספיישל מיוחדות ויש לשער כי המונים יגיעו להיפרד מאחד השמות הגדולים שידע הענף.
מתחדשים בחיפה
העיר חיפה עוברת לאחרונה שינויים משמחים בכול הנוגע למיזמים קולינריים. השף אבירם שטיינמץ, לשעבר הבעלים של מסעדת voila (וואלה) הפופולרית, מביא לראשונה למרכז הכרמל הפסטורלי מיזם חדש, קליל ומרענן ומציע לחיפאים בשילוב טעמים עזים של ים. מסעדת הדגים ופירות הים "אישפיש", נפתחה במקומה של voila, ומביאה משב רוח רענן וים תיכוני, בשילוב עם הטכניקה הקלאסית האירופאית עליה התחנך שטיינמץ. השף שטיינמץ מביא עמו למסעדה החדשה 23 שנות ניסיון וותק בארץ ובעולם במגוון מסעדות כמו דקוטה בארץ, ופטריק גילברט האירלנדית בעלת 2 כוכבי מישלן.
פלטת מאזטים מיוחדים במסעדת אישפיש // צילום: גלעד הר שלג
ב"אישפיש" שמים דגש על חומרי הגלם, התבלינים ועשבי התיבול הטריים והאיכותיים. את הלחמים, הלחמניות, הרטבים הקינוחים ואפילו הגלידות הוא מכין מדי יום במקום.
בין המנות הראשונות: סביצ'ה דג ים טרי (49) ופלטת מאזטים מיוחדים שמוגשת בהזמנת מנה עיקרית חינם וחופשי.
עיקריות: דגים טריים שלמים/מפולטים במגוון רטבים מיוחדים כמו: דניס שלם מהגריל בקארי בוטנים (99 שקלים), פילה בס פסים מהטאבון ברוטב וורמוט וטימין (99 שקלים), פילטים של ברבוניות מטוגנים בבצק בירה, ושומשום שחור, לצד רוטב טרטר קר (79 ₪); חריימה של פילה בורי עם הרבה כוסברה (79 ₪) ועוד.
ולקינוחים: מנת הדגל, תמרים לחים בטופי וויסקי (25 ₪); גלידת מרציפן ביתית ברוטב פירות יער וקצפת (20 ₪); קומפוט בבושקה (15 ₪).
כמו כן מוצע תפריט עשיר של יינות בוטיק ישראליים במחירים שווים. (כוס 29 ₪); בקבוק (100 ₪), וכן תפריט קוקטיילים ובירות בוטיק.
אישפיש, מסעדת דגים ופירות ים, רח' שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל, חיפה שעות פתיחה: א'-ה': 17:00-23:00 שישבת: 12:00-23:00 טל' להזמנות: 048370737
יפו תל אביב חוגגת 5 שנים
מסעדת יפו תל אביב האהובה של שף חיים כהן חוגגת 5 שנים של טעמים מופלאים, חומרי גלם משובחים, לקוחות נאמנים וחוויה גסטרונומית מענגת במיוחד.
בין התאריכים 9-11 בנובמבר, יוגש תפריט איטלקי משובח אותו חיבר כהן במיוחד לחגיגות היום הולדת. דאריו צ'קיני, מומחה לבשר ודור שמיני למשפחת קצבים ממחוז קיאנטי שבאיטליה, יתארח במסעדה ביום רביעי הקרוב, והתפריט שיוגש עוצב בהשראתו. צ'קיני הוא אומן חיתוך בשר, הנהנה ממעמד יוצא דופן באיטליה ומחוצה לה. הבשר מוגש נקי, ללא רטבים ותוספות שעשויים להסתיר את טעם הבשר הטבעי המשובח שהוא מגיש.
פילה בקר, ציר בקר, פטריות וירקות ירוקים // צילום: אסף רזון
בין המנות שיוגשו: למנה ראשונה - צלחת בשר מיוחדת עם פורקטה, פרושוטו חזה ברווז, ברזאולה וסלט בשר נא; סלט של פסטה קרועה אספרגוס מגריל פחמים, שמן זית וחמאה, פיקורינו ולימון טורטליני משגע של ברווזים במרק שלהם זכרונות ממודנה, ועוד; פריטו מיסטו סרדינים קלמארי, מרק חומוס ולחם אבוד צוואר טלה צלוי שעות רבות עם תפוחים חמוצים ושמן זית.
ולקינוח: פטוצ׳יני מרציפן שמן זית ומרווה יבשה וגם ריח של לימון חדש.
מסעדת יפו-תל אביב | יגאל אלון 98, ת״א | טל. 03-6249249
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו