דגלי ישראל במשחק כדורגל // צילום: אלן שיבר // דגלי ישראל במשחק כדורגל // צילום: אלן שיבר

שוטרים לא יוכלו לאסור הכנסת דגלי ישראל למקומות ציבוריים

ההוראה באה בעקבות כמה אירועים, שהאחרון שבהם התרחש בחיפה • "אין ולא היו הנחיות לאסור הכנסת דגל ישראל - לא בחיפה ולא בשום מקום" • בעקבות המקרה קיבל השר לביטחון הפנים פניות רבות של אזרחים

הוראה חדשה לשוטרים: "אינכם מוסמכים לאסור הכנסת דגלי ישראל למקומות ציבוריים". ההוראה באה בעקבות כמה אירועים, שהאחרון שבהם התרחש בחיפה ובו שוטרים אסרו על אזרחים להיכנס עם דגלי ישראל למופע של הראפר תאמר נפאר.

צילום: עמוד הפייסבוק של יבגני זרובינסקי

 "אין ולא היו הנחיות לאסור הכנסת דגל ישראל - לא בחיפה ולא בשום מקום", הבהיר מפכ"ל המשטרה רב־ניצב רוני אלשיך. בספטמבר 2015 אסרה המשטרה הכנסת דגלים, כולל דגלי ישראל, לאיצטדיון דוחא במהלך משחק בין בית"ר ירושלים לקבוצת סכנין. מקרה נוסף שבו אסרה המשטרה הכנסת דגלי ישראל התרחש באוקטובר בחיפה במהלך הופעת הראפר תאמר נפאר. אחד השוטרים תועד כשהוא אומר לאל"מ (מיל') שלומי כהן, שביקש להיכנס עם דגל, "אם יש לך בעיה עם האיסור, תחייג למוקד 100". 

"לא באתי לעשות פרובוקציה", אמר כהן לאחר מכן, "באתי להניף את הדגל כי אנחנו עם שסובל מטרור יום־יום". בעקבות המקרה קיבל השר לביטחון הפנים גלעד ארדן פניות רבות של אזרחים, שמחו על האיסור להכניס דגלי ישראל למקומות ציבור. "התקיים באותו ערב אירוע רגיש בחיפה, ולכן כנראה המשטרה החליטה בשטח על מספר הגבלות. אחת מהן היתה שלא להכניס מקלות שמא ייעשה בהם שימוש אלים. כששמעתי על ההחלטה חשבתי שזו טעות וביקשתי מהמשטרה לבחון את ההחלטה שוב", ציין ארדן. עקב הבלבול בהנחיות המשטרה זימן ארדן ישיבה עם המפכ"ל, היועץ המשפטי למשטרה ואחרים. בדיון הובהר שההוראה שלא להכניס דגלים נבעה מטעות בשיקול דעת. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...