צילום: אי.פי.אי // אפיניה. לא היה מוכן שהקריירה שלו תקבל נוק־אאוט

הבוקסר שוב במרכז הזירה: על הקאמבק של ראפינייה

חמש פציעות בתוך שנתיים איימו להעלים את הברזילאי מבמת הכדורגל המרכזית • אופי, נחישות ודרך מקורית לחזק את עצמו - האיגרוף - החזירו אותו למסלול ההצלחה בברצלונה • הערב הוא פוגש את מנצ'סטר סיטי (21:45, ספורט 5)

חמוש בכפפות איגרוף, בקפוצ'ון שחור ובמבט מאיים, חנך בשבוע שעבר ראפיניה פרויקט חדש - TEMPLUM BCN - מתחם ייעודי לאמנויות לחימה בברצלונה. אין זה מקרי שהברזילאי של אלופת ספרד בחר בתחום הזה כחלק מצעדיו הראשונים בעולם העסקים.

בסיום העונה שעברה, כשפציעה קשה נוספת מנעה ממנו השתתפות בקופה אמריקה סנטנריו, בחר הקשר לעבור את תהליך השיקום המייגע בתוך בין חבלי הזירה. "האמת? הוא לא רע בכלל, יש לו כישרון לזה", מודה ג'ולי חינר, פעמיים אלוף ספרד ואלוף אירופה באיגרוף, ומי שליווה את הברזילאי באותם חודשים שהתנקזו לרגע השיא: זכייה עם נבחרת ברזיל במדליית הזהב האולימפית בריו. "איגרוף הוא ספורט שמחזק את הגוף והנפש, זה פלוס לכל ספורטאי", מסביר חינר, שבין לקוחותיו המזדמנים היו גם השחיינית האולימפית מריה בלמונטה, ואפילו לאו מסי המקועקע והמחומצן. 

ראפיניה, ששב לשחק כדורגל, איפסן את הכפפות עמוק בארון, אך אגרופיו ממשיכים לשמש אותו בחגיגות השערים בכל פעם שהוא מוצא את הרשת. הקשר עצמו הודה שלאיגרוף ולערכיו תפקיד מרכזי בפריחה הנוכחית של מי שנחשב היום ל"אס" של לואיס אנריקה.

ראפיניה כבר ראה את הדלת החוצה מברצלונה. בסיום המשחקים האולימפיים, כשהיה בברזיל, ראה איך נוחתים במועדון דניס סוארס ואנדרה גומש, שני שחקנים בעלי תפקוד זהה לשלו. בעקבות כך, כשנחת בספרד חסר ביטחון, יזם שיחה עם לואיס אנריקה ובסיומה ביקש לצאת להשאלה במועדון אחר, כדי להילחם על הקריירה. "הרגשתי שזה הדבר הנכון, אבל המאמן דרש ממני להישאר ואמר שהוא מאמין בי", סיפר הקשר למונדו דפורטיבו וסיכם: "תודה לאל שהקשבתי לו". 

מאמנים רבים היו מוותרים על שחקן ספסל שפיספס שישה חודשים בגלל קרע ברצועות ומבקש לעזוב, אבל ללואיס אנריקה יש חולשה לראפיניה. אהבה עיוורת. השניים שיתפו פעולה בקבוצת המילואים, וכשהמאמן הספרדי חתם בסלטה ויגו, מיהר להביא את ראפיניה אליו. "היתרון הכי גדול שלו", החמיא לאחרונה המאמן לשחקן, "הוא שהוא יכול להיות טוב ומועיל בכל עמדה שתשים אותו במגרש".

לואיס אנריקה. האמין // צילום: אי.אף.פי

לסדר את הגורל

העונה, יותר מתמיד, המשפט הזה בא לידי ביטוי על הדשא. ראפיניה המגוון מילא בהצלחה את מקומם של מסי ואנדרס אינייסטה כשהיו פצועים, לעיתים אף תופקד כחלוץ חוד, ולמרות מיעוט הדקות שקיבל התפוקה שלו מדהימה. התנועה לעומק, השמאלית הקטלנית ושיתוף הפעולה עם הארגנטינאי וחברו הטוב ניימאר מאפשרים לו להשתלב בטבעיות בכל עמדה במגרש בתוך זמן קצר. הוא פתח בהרכב חמש פעמים בלבד, בעט למסגרת חמש פעמים בלבד וכבש חמישה שערים, כולל מספרת ניצחון מול גראנדה בשבת. 

בנקודה זו של העונה כבר מדובר במספרים הטובים ביותר בקריירה של ראפיניה, שפתח את העונה עם ארבעה שערים ב־50 הופעותיו הקודמות במדי בארסה. חמישה כיבושים בעשרה מחזורים מעמידים אותו כרגע באותה שורה עם כריסטיאנו רונאלדו ובראש טבלת הכובשים של הקשרים המרכזיים בליגות הגדולות באירופה. במספרים: הברזילאי כובש שער כל 91 דקות ובכל בעיטה למסגרת. "אולי אני אתחיל לבעוט מהחצי", התלוצץ השבוע. 

הפציעות הקשות - חמש במספר בשנתיים האחרונות - גרמו לראפיניה להבין שכישרון בלבד אינו מספיק, שהגוף דורש תחזוקה. "שאלתי את עצמי למה זה קורה דווקא לי? אני אוהב לשחק כדורגל ופתאום אני לא יכול לשחק חצי שנה? הייתי בדיכאון", ניסה להסביר את התהליך שהוביל אותו לחדר הכושר ולזירת האיגרוף, את הרצון לחזק כל חלק בגוף. במועדון הקטאלני מספרים שהקשר מבלה שעות נוספות במתחם האימונים, ולא מוכן להשאיר דבר ליד הגורל. 

"היום אני מרגיש 100 אחוז מבחינה פיזית", אמר לקראת המפגש מול מנצ'סטר סיטי הערב, שבו הוא נאבק על מקום בהרכב מול ארדה טוראן, אנדרה גומש ודניס סוארס. גם אם יישאר על הספסל, ברור לגמרי שראפיניה יקפוץ אגרופים חזק חזק וימשיך להילחם על מקומו אצל אלופת ספרד. 

במשחק השני בבית ג': סלטיק וניר ביטון יתארחו אצל מנשנגלדבאך.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...