שלושה קצינים הודחו מתפקידם ויבחן המשך שירותם בצה"ל, כך קבעה ועדת חקירה שמסקנותיה פורסמו היום (שלישי) ועסקה במותו של רב-טוראי אילן יענקלביץ' ז"ל, שטבע למוות במאגר מים בדרום הארץ. ממצאי ועדת החקירה ומסקנותיה נמסרו למשפחה.
יענקלביץ', בן 19 במותו, חייל בחיל המודיעין, טבע למוות בעת ששחה במאגר המים אור שליד כיסופים בעוטף עזה ביולי האחרון. על פי עדויות, הוא נכנס למאגר כדי לשחות בשל החום הכבד ששרר באזור, וכעבור זמן, לאחר שלא יצא ממנו, הוזעקו צוותי חילוץ מיחידת 669 וצוללנים שסרקו את המים, וכן צוותי מד"א וכיבוי אש.
ממצאי ועדת החקירה, בראשות אלוף-משנה ת',הוצגו למטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט, שקיבל את מסקנות והמלצות הוועדה, שבחנה את הנסיבות שהובילו למות של יענקלביץ' ז"ל מאגף המודיעין.
מהממצאים עולה כי הגורם הישיר למותו של החייל הוא בליעת מים וטביעה. ברקע האירוע, בעיות פיקודיות ובעיות בהתנהלות הבטיחותית בשגרה. לאור זאת, החליט ראש אגף המודיעין לנקוט בצעדים פיקודיים בהתאם לפקודות הצבא כלפי המעורבים באירוע. בין היתר, יודחו שני המפקדים הישירים בדרג סגן-משנה וייבחן המשך שירותם בצה"ל. בנוסף, יודח המפקד הישיר בדרג רב-סרן.
למפקדם, אזרח עובד צה"ל בדרג ראש ענף, ייערך בירור משמעתי. ראש המחלקה יינזף אצל ראש אגף המודיעין, אלוף הרצי הלוי.
כמו כן, עדיין מתנהלת חקירת מצ"ח בנושא. לאחר גיבוש ממצאיה ייבחן תיק החקירה על-ידי הפרקליטות הצבאית ויתקבלו החלטות בהתאם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
