ארה"ב והעולם כולו יציינו היום 15 שנה למתקפת הטרור הקשה בהיסטוריה, פיגועי 11 בספטמבר 2001, שבהם נהרגו קרוב ל־3,000 בני אדם.
48 שעות לפני פתיחת טקסי הזיכרון, הקונגרס האמריקני אישר חוק תקדימי שיאפשר למשפחות הרוגי הפיגוע לתבוע את סעודיה על כל תפקיד שהיה לה לכאורה בתכנון ובביצוע המתקפה. החוק אושר בתמיכה חוצת מפלגות. הוא עבר מבית הנבחרים לסנאט, ואפילו שם אושר פה אחד. כעת נותר לראות כיצד הנשיא אובאמה יגיב לחקיקה שתגיע לשולחנו, המאיימת לפגוע במערכת היחסים בין ארה"ב לאחת מבעלות בריתה החשובות במזרח התיכון.
תהלוכת זיכרון לשוטרים שנהרגו במתקפה, אתמול // צילום: אי.אף.פי
אישור החוק משקף רצון גובר בגבעת הקפיטול לבחון מחדש את הברית בין וושינגטון לריאד. חוקים נוספים, ובהם הצעה חוצת מפלגות הקוראת לחסום מכירת טנקים לממלכה, אמורים לעלות להצבעה בקרוב. הנשיא אובאמה מתנגד נחרצות לקו האנטי־סעודי שמוביל הקונגרס וכבר רמז בעבר כי יטיל וטו על חוק שיאפשר לתבוע את הממלכה על מתקפת 11 בספטמבר, אך אם מספר התומכים יישאר בעינו, יהיו מספיק קולות כדי לעקוף וטו נשיאותי. החקיקה התקדימית אושרה בלחץ משפחות הקורבנות, שדרשו להעביר את ההצעה עוד לפני יום הזיכרון ה־15 לפיגועים. "אנחנו מבקשים את החוק הזה כבר יותר מעשור", אמרה לניו יורק טיימס טרי סטרדה, שאיבדה את בעלה במתקפה.
מרכז הסחר העולמי עולה בלהבות // צילום ארכיון: רויטרס
בתוך כך, ארגון הטרור האיסלאמי אל־קאעידה הפיץ קלטת שבה מאיים מנהיג הארגון, השייח' איימן אל־זוואהירי, שפיגועי 11 בספטמבר יקרו שוב אם ארה"ב תמשיך לתקוף ארגונים איסלאמיים במזה"ת. בקלטת פונה אל־זוואהירי להנהגת ארה"ב ומזהיר: "אירועי 11 בספטמבר ישובו ויכו בכם עוד אלפי פעמים אם לא תחדלו מהפשעים שלכם כלפי המוסלמים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
