נלחמים בתופעת ה"שנור": צה"ל יחלק לחיילים ז'קטים מפליז עם סימני יחידתם כדי למנוע תרומות בלתי מבוקרות של פליזים ליחידות. בימים אלה מתבצע האישור הסופי של דגם הפליז החדש, שיהיה חלק ממעיל משודרג שיחולק לחיילים.
כיום חיילים ביחידות רבות מוצאים דרכים שונות ויצירתיות כדי "להשיג" לעצמם ז'קטים מפליז, בין השאר באמצעות פנייה ל"תורמים" המקורבים לחיילי היחידה. על הפליז מדפיסים החיילים בדרך כלל סממנים יחידתיים.
סגן הרמטכ"ל, האלוף יאיר גולן, החליט לאחרונה לשים לכך סוף, והורה לאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) בצה"ל למצוא לכך פתרון. הפתרון אכן נמצא, בדמות פליז שעליו יהיו סקוצ'ים במקומות המיועדים לכך.
לסקוצ'ים אלה יוכלו היחידות להצמיד סימנים שלהן, באופן שימנע מהמשרתים את הצורך למצוא לעצמם תורם שיממן פליז יחידתי.
נציין כי הפליז החדש ייראה טוב יחסית, והוא יהיה החלק התחתון של מעיל צבאי חדש, שיחליף את ה"דובון" המסורתי. השכבה החיצונית, שאותה ילבשו על הפליז, תהיה מבד דוחה מים. "לאחר החלוקה של הפליזים נוציא פקודה שתאסור על החיילים להשתמש בפריטים שלא סופקו על ידי הצבא", אמר בכיר באט"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו