צילום: צילום- קירה קלצקי // צילום- קירה קלצקי

מצאנו את ארוחת ההמבורגר הכי משתלמת בת”א

"רד בורגר" עלתה על מפת ההמבורגרים של תל אביב לא רק בזכות הקציצה הכי טעימה ואיכותית בעיר, שעשויה מבשר טרי שנטחן במקום, אלא גם בזכות המחיר המנצח שאין לו תחרות בעיר. ויש גם הפתעה – צ'יזבורגר כשר עם "גבינה צהובה" מסתורית, שחובה לטעום אותה כדי להאמין שהכל אפשרי

על שלושה דברים עומד ההמבורגר - על הבשר, על הלחמניה ועל התוספות. הבשר צריך להיות אדום, עסיסי, שומני במידה הנכונה, לקוח מהחלקים המובחרים וטחון כך שהמרקם יהיה מדוייק. הלחמניה, הו הלחמניה, לפעמים מזלזלים בה אבל היא האחראית לכך שהקציצה תקבל תמיכה ראויה. לחמניה שחרוכה בעדינות, שסופגת אליה את הטעמים ושמלווה את הבשר אל תוך הפה מבלי להשתלט עליו, היא בדיוק מה שהמבורגר טוב זקוק לו כדי לנצח. המרכיב השלישי הוא התוספות - אלה לא אמורות לגנוב את ההצגה, אלא לתת להמבורגר את הטוויסט הרצוי ולהיות המקהלה שמעניקה לו את קולות הרקע להשלמת הקונצרט הקולינרי.

המבורגר כזה בדיוק פגשנו בלב בתל אביב, בפינת הרחובות קינג ג’ורג’ ורש”י, שם שוכן ה”רד בורגר” (בסמוך לסושי בר) והוא מציע לתל אביבים חוויית המבורגר אחרת ובמחיר שאין כמוהו בכל העיר. הגענו למקום באחד הערבים הנעימים של אוגוסט, בעיקבות המלצה ששלחה אותנו לטעום את הצ’יזבורגר האמריקאי וסיפרה שהוא גם כשר. אגדות כאלה צריך לטעום כדי להאמין וזה מה שעשינו.

צילום- קירה קלצקי
צילום- קירה קלצקי

התפריט הציע מבחר המבורגרים מפתים ובהם גם ספרדי חריף – המבורגר מבשר כבש, בליווי מיונז סרירצ’ה, טבעות בצל בטמפורה, עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ וחלופיניו על האש. החריפות קצת הרתיעה, אבל למי שלא חושש מאש זו נשמעת בחירה מצויינת. אנחנו בחרנו כמובן באמריקאי-צי’יזבורגר הכשר, זה שבא עם הגבינה הסודית, כאשר את השניים מלווים מיונז ברביקיו, חסה, מלפפון חמוץ ובצל מקורמל עם נגיעות אניס. מאוד מבטיח. הבחירה השניה היתה RED בורגר, עוד אחת ממנות הדגל של המקום, שמגיעה עם מיונז RED, בצל מקורמל עם נגיעות אניס, עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ ובצל סגול כבוש (40 ₪ לכל המבורגר). מתוך התוספות לבחירה העדפנו את הצ’יפס-בטטה וטבעות הבצל על פני השעועית הירוקה והסלט הירוק (12 ₪). עד שיגיעו המנות הציעו לנו בירה מהחבית, שציננה עוד יותר את ערב אוגוסט והנעימה לנו את ההמתנה, במהלכה גילינו בתפריט גם המבורגר צימחוני.

האמריקאי צ’יזבורגר הגיע לשולחן כשמעליו מה שנראה כמו נתח גבינה צהובה, שנזל קלות לצדדים, הריח כמו הדבר האמיתי ולמרבה ההפתעה גם היה טעים כמו המקור. חובבי הכשרות מוזמנים לעבור את החוויה שתמחיש להם צ’יזבורגר מהו ועדיין לזכות בכרטיס לגן עדן. הקציצה היתה עשויה בדיוק במידה והיתה אחת הטעימות שבהן נתקלנו. היא היתה עסיסית ושומנית באחוזים הנכונים והבשר תובל בעדינות במלח ובפלפל בלבד, כך שטעמו נשמר. כך צריך. גם ה-RED בורגר עמד במבחן - הקציצה האדומה היתה טעימה ועסיסית והלחמניה חרוכה קלות וספוגת טעמים. גם הירקות טופלו כהלכה והשילוב המתקתק-חמצמץ של הבצל המקורמל והסגול הכבוש עשה נעים בחיך. נישנשנו את טבעות הבצל והצ’יפס בטטה וכעת נשאר לנו רק לברר ממה מורכבת הגבינה הסודית.

“מדובר בפיתוח שנעשה במיוחד עבורנו על בסיס של חלב קוקוס”, גילה לנו מאור בן שמואל, אחד הבעלים של רד בורגר, “חלב קוקוס הוא חלב לכל דבר ולכן הטעם זהה”. לפיתוח אחראי שותפו של מאור, עוז גרשי. במקום לא רק שלא מערבבים בשר וחלב, אלא שומרים כשרות גם מבלי לקבל תעודה וסוגרים מכניסת השבת ועד צאתה.

מאור (34) החל את דרכו הקולינרית על הגריל בניו-יורק, שם עבד לצד מאסטרים של בישול עד שהגיע לדרגת ג’נרל מנג’ר בשלוש מסעדות גורמה איטלקיות. ב-2008 חזר ארצה וב-2009 פתח את ה”רד בורגר” הראשון, באיירפורט סיטי, הסמוכה לנתב”ג. הסניף של קינג ג’ורג’ נפתח בתחילת 2015 וכעת הוא מנהל אותו, כאשר הסניף הראשון עבר לזכיינות.

צריך הרבה אמונה ואומץ כדי להתחרות בשפע ההמבורגרים שמציעה תל אביב. למאור יש הרבה משניהם אבל בנוסף יש לו גם את הקציצה הכי טעימה בעיר וזה בסופו של דבר מה שקובע. ההמבורגר של רד בורגר עשוי מצלעות, חזה ונתחי בקר מובחרים והוא זה ששם את רד בורגר על מפת ההמבורגרים התל אביבית.

צילום- קירה קלצקי
צילום- קירה קלצקי

מה שמייחד את המקום הוא לא רק המנות הטעימות, אלא המחירים השווים. תמורת 50 עד 55 שקלים תקבלו ארוחת המבורגר (200 גר’) מבשר טרי שנטחן במקום ועוד תוספת לבחירה. זו התמורה הכי שווה בעיר לעיסקה כל כך טעימה ואיכותית. העסקיות של הצהריים הן במחיר 33 שקלים בלבד והן מציעות בין השאר חזה עוף על האש וסלט עוף עשיר. שירות המשלוחים פעיל בשעות הצהריים לטובת המשרדים הרבים שמסביב.

  • משלוחים לכל אזור תל אביב בשעות הפעילות

בקרו אותנו בדף הפייסבוק שלנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...