צילום: GettyImages // ניימאר מתחמק משחקני הונדורס

טורניר הכדורגל: ברזיל וגרמניה ייפגשו בגמר

צמד ושלושה בישולים של ניימאר סידרו למארחת 0:6 על הונדרוס • גרמניה ניצחה את ניגריה 0:2 בחצי הגמר השני

השלב הוא אותו שלב - חצי הגמר - אבל הטורניר הוא לא אותו טורניר, היריבה רחוקה מלהיות אותה יריבה, גם האיצטדיון שונה ואפילו התוצאה כמעט זהה. שנתיים אחרי השביעייה המהדהדת שחטפה מול גרמניה בחצי גמר הגביע העולמי בבלו הוריזונטה, תבוסה שהכניסה את אימפריית הכדורגל הגדולה בתבל לדפרסיה, הברזילאים הצליחו לנער מעליהם את הטראומה הגדולה עם 0:6 על הונדורס.

עבור עשרות אלפי הצופים במראקנה והמיליונים שצפו במשחק במסכי הטלוויזיה, לא משנה שזהו רק טורניר הכדורגל האולימפי חסר היוקרה, ולא באמת מזיז להם שהיריבה היא נבחרת צנועה ממרכז אמריקה. לברזיל יש שתי מטרות עיקריות בריו 2016 - בראשונה, לתקן את הרושם מאותו יום שחור ב־8 ביולי 2014, הם כבר עמדו. עכשיו נותר להשלים את השנייה: להשאיר בבית את מדליית הזהב, התואר הבינלאומי היחיד שחסר לסלסאו בארון הגביעים.

ניימאר לא היה שם לפני שנתיים. לצערו, או אולי דווקא למזלו, הברך של קמילו סוניגה הקולומביאני השאירה אותו מרותק למיטת הטיפולים בחצי הגמר ההוא וחסכה ממנו את הבושה הגדולה. הקיץ, כשנאלץ לבחור טורניר בינלאומי אחד מבין שניים, העדיף את ריו 2016 על פני הקופה אמריקה סנטנריו. בדיעבד בחר נכון וחסך לעצמו את הפדיחות של ההדחה המביכה בשלב הבתים, אבל גם פתיחת המשחקים האולימפיים לא עשתה כבוד לכדורגל הברזילאי ולכוכב שלה, ששוב נראו כמי שאיבדו את הקצב. שתי תוצאות תיקו מאופסות מול עיראק ודרום אפריקה בשלב הבתים עירערו את המצב הקיים והציבו את הכוכב הגדול מול חיצי הביקורות. היו שקראו להקדיש את החולצה מספר 10 לכוכבת נבחרת הנשים מרתה ולא לניימאר, שתיקן מעט מהרושם עם שני בישולים ב־0:4 על דנמרק.

אבל זה טיבם של טורנירים קצרים, יש מספיק זמן לשנות. הרי מי זוכר היום שזינאדין זידאן היה חלש והורחק בשלב הבתים של מונדיאל 1998, ולמי יהיה אכפת שאדר שיחק 13 דקות בלבד בכל הטורניר לפני שנכנס וכבש את השער שהביא לפורטוגל את יורו 2016? הנוקאאוט הוא שקובע, ובריו ניימאר מספק את הסחורה במאני טיים. אחרי שהתגבר על פציעה וכבש את שערו הראשון בטורניר ב־0:2 מול קולומביה ברבע הגמר, הקפטן עלה בטירוף לחצי הגמר מול הונדורס. בתוך 15 שניות כבש את השער המהיר בתולדות המשחקים האולימפיים ו־15 שניות בתוך תוספת הזמן השלים צמד. בין לבין הוסיף שלושה בישולים - שניים לרכש החדש של מנצ'סטר סיטי גבריאל ז'סוס ואחד למרקיניוס, ואת החמישי כבש לואן.

למרות הביקורות בתחילת הדרך, ברזיל תהיה בגמר האולימפי הרביעי בתולדותיה עם מאזן שערים של 0:12. וכאילו ההוא מלמעלה כותב את התסריט ומחייך, בגמר היא תפגוש את אותה גרמניה, שגברה 0:2 על ניגריה.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...