פרשת האי־מיילים של המועמדת הדמוקרטית הילארי קלינטון לא יורדת מסדר היום של הרפובליקנים, אף על פי שהרשויות החליטו כי אין ראיות להעמיד אותה לדין.
שני המחוקקים הרפובליקנים המובילים, חברי הקונגרס בוב גודלייט וג'ייסון חפץ, דרשו אתמול להגיש כתב אישום נגד קלינטון בגין עדות שקר שנתנה לכאורה בעת חקירת הפרשה. "כשנשאלה אם שלחה או קיבלה אי־מיילים שסומנו כמסווגים בזמנו, קלינטון ענתה תחת שבועה בשלילה", כתבו השניים לתובע של וושינגטון די.סי, והוסיפו: "למרות זאת, ה־FBI מצא כי כמה מהאי־מיילים שלה כללו סימונים שהעידו כי הם אכן מסווגים".
בתוך כך, מי שנראה שהצטרף לקמפיין של טראמפ הוא המנכ"ל לשעבר של רשת פוקס ניוז, רוג'ר איילס, שהודח מתפקידו בחודש שעבר בגלל האשמות על הטרדה מינית. ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי איילס יסייע לטראמפ להתכונן לעימותים הטלוויזיוניים הצפויים מול קלינטון, ומקורות בקמפיין אמרו כי ייתכן שתפקידו במטה יתרחב.
נאום המלחמה בטרור, שנשא שלשום המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ, המשיך גם אתמול לעורר הדים. פיטר פיבר, לשעבר בכיר ביטחוני בממשלו של ג'ורג' בוש הבן, הודה בשיחה עם ה"ניו יורק טיימס" כי הנאום היה "מפתיע ברצינותו". עם זאת, ציין כי "החלקים הטובים בו לא היו חדשים והחלקים החדשים בו לא היו טובים". ג'ון נונן, היועץ לענייני ביטחון של המושל לשעבר ג'ב בוש, אמר ל־CNN כי הוא "נלהב יותר (מהמועמדות של טראמפ; י"ה) אחרי הנאום", אך הבהיר כי הוא עדיין לא מוכן לתמוך בו רשמית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו