הקיץ ועומס החום, הכניעו אותי ואת רעבוני. הוא הותיר את הסירים והמחבתות מיותמים בארון. חם לי כל כך, ואני מחפשת ללא הרף את הקר והצונן והמרענן. סלטים תמיד באים בחשבון בכל עונה. כדי לגוון ולו במעט את סלט החסה או סלט העגבניות. חברו את פירות העונה אל הירקות שבמקרר והנה סלט פירות. כלומר, סלט פירות וירקות.
הנה שלושה מתכונים שירעננו לכם את סלט הפירות, אה סליחה את סלט הירקות. פרוסות דקיקות של נקטרינה, מעטרות סלט בקר המעלה ארומה אסייתית עדינה. פטל עדין, מוסיף צבע בוהק לסלט תרד ירוק ואף מעניק מחמיצותו המעודנת לרוטב. ובסלט היווני, אבטיח אדום מתחפש לעגבניות שרי של קיץ.
סלט תרד עם ירקות סגולים ופטלרשימת חומרים ל-4 מנות:
- 1 קופסת עליי תרד צעירים (1/4 ק"ג), מופרדים לעלים
- 2 כוסות נבטי חמנייה
- 1 סלק קלוף ופרוס דק דק
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 1 כוס פטל אדום טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ שרי או חומץ פטל או חומץ תפוחים
- 1 כפית גדושה ריבת פטל איכותית
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
סלט בקר ונקטרינות
רשימת חומרים ל-4 מנות:
- 2 ראשי חסה סלנובה או ראש חסה רומית או כל חסה אחרת, מופרד לעלים
- 1 כוס עלי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
- 2 נקטרינות פרוסות דק
- צ'ילי אדום פרוס דק לפי הטעם
לרוטב:
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 3 כפת סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
- 3 כפות חומץ אורז
- 3 כפות שמן שומשום
לבקר:
- 200 גרם קוביית סינטה בקר נקייה משומן
- 2 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- צ'ילי גרוס לפי הטעם
- 2 כפות רוטב טריאקי
סלט יווני עם אבטיח // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
3. מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית. מתבלים את הסינטה במלח ומעט צ'ילי, וצורבים את הבשר במשך כ-2 דקות מכל צד.
4. מוסיפים טריאקי למחבת, הופכים את הנתח בתוך הרוטב החם ומוציאים לקרש החיתוך.
5. ממתינים דקה, שתיים ופורסים דק את הסינטה ומוסיפים לסלט. להגשה מידית.
סלט אבטיח יווני
רשימת חומרים ל-4 מנות:
- 1/4 אבטיח
- 12 מלפפוני טעם קטנים
- 1 כוס גבישי גבינת פטה משובחת
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 1 כוס זיתים צבעוניים ואיכותיים, מגולענים.
- 1 כף תבלין זעתר
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מ-1 לימון
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
סלט בקר עם נקטרינה // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. חותכים את האבטיח לכדורים בעזרת כף פריזיין (כך שיהיו דומים לעגבניות שרי).
2. חותכים את המלפפונים לאורכם.
3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.
