"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האיגוד האירופי מזהיר: סכנת סרטן מקעקועים
הסוכנות האירופית לכימיקלים פירסמה הודעה מדאיגה, שלפיה חומרים בדיו המשמשת לקעקועים עלולים לגרום למחלות רבות - ואף לעקרות
אילוסטרציה // צילום: GettyImages // אילוסטרציה // צילום: GettyImages

האיגוד האירופי מזהיר: סכנת סרטן מקעקועים

הסוכנות האירופית לכימיקלים פירסמה הודעה מדאיגה, שלפיה חומרים בדיו המשמשת לקעקועים עלולים לגרום למחלות רבות - ואף לעקרות

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

הדיו שמשמשת לקעקועים עלולה להעלות את הסיכון לחלות בסרטן וייתכן שתיאסר לשימוש באירופה. כך הודיעה אתמול הסוכנות האירופית לכימיקלים (ECHA) וגרמה לסערה ביבשת כולה.

צבעי הדיו עלולים לגרום לבעיות בעור, לרבות לתגובות אלרגיות ולגירויים שנמשכים לאורך שנים ושמעלים את הסיכון לסרטן. עוד עולה כי הדיו שבקעקועים עלולה לפגוע בפוריות ובהתפתחות ילדים, נכתב בהודעת הסוכנות. האיגוד האירופי צפוי לפרסם בקרוב רשימה של כימיקלים המצויים בדיו לקעקועים וישקול אם לאסור את השימוש בהם באיחוד האירופי. דיו אדומה נחשבת למסוכנת ביותר וגם הצבעים כחול, ירוק ושחור נחשבים לבעלי סיכון פוטנציאלי.

בהודעת הסוכנות נמסר כי "החומרים המסוכנים בדיו הם בעלי אפקט מסרטן, מוטוגני או בעל השלכות על פוריות האדם". חומר מוטוגני הוא חומר אשר עלול לשנות את הרכב החומר התורשתי (הדנ"א) שבתא, ולגרום למוטציות רבות העלולות להוביל לסרטן.

הבדיקה באירופה החלה לאחר שנטען כי למרות שהדיו מוזרקת לגוף היא אינה עוברת את אותה רגולציה כמו מזון או תרופות.

לפני כמה שנים פורסם מחקר שממנו עלה כי הדיו לקעקועים מכילה בנזופירן (חומר הנמצא בזפת), והוא מוכר כמסרטן על ידי הסוכנות הבינלאומית למחקר סרטן.

מחקר שנערך בבית החולים האוניברסיטאי בקופנהגן מצא ש־13 מתוך 21 חומרים כימיים הנפוצים בדיו לקעקועים נחשבים למסרטנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...