"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עכשיו זה רשמי: התאגיד ישדר מאפריל 2017
שר האוצר התנגד לדחייה בשל העלות הכספית הגבוהה שהיתה כרוכה במימון ממשלתי של שתי רשויות שידור במקביל
נתניהו // צילום: נועם ריבקין פנטון // נתניהו

עכשיו זה רשמי: התאגיד ישדר מאפריל 2017

שר האוצר התנגד לדחייה בשל העלות הכספית הגבוהה שהיתה כרוכה במימון ממשלתי של שתי רשויות שידור במקביל

כתבי היום
, עודכן

סופית: כפי שפורסם ב"ישראל היום" אתמול, תאגיד השידור הציבורי יחל את שידוריו בסוף חודש אפריל 2017, כך סוכם אתמול בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון.

מדובר בהסכם פשרה בין הצדדים לאחר שנתניהו ביקש לדחות את תחילת השידורים בשנה וחצי ואילו כחלון תבע לא לדחותם כלל. בהסכם הפשרה נקבע כי בהסכמת נתניהו וכחלון אפשר יהיה להורות לתאגיד להתחיל את שידוריו בטלוויזיה וברדיו כבר בחודש ינואר, דבר שיבוא לידי מימוש אם מנהלי התאגיד יודיעו כי יהיו ערוכים לכך.

כזכור, בעוד תאגיד השידור הציבורי אמור היה להתחיל את שידוריו באוקטובר השנה, הודיעו ראש הממשלה ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי החליטו לדחות את המועד בשנה וחצי. במערכת הפוליטית יצאו בעקבות כך בהאשמות נגד נתניהו על ניסיון להשתלט על התקשורת ולגרום לתלות של תאגיד השידור החדש בממשלה ובעומד בראשה. מנגד, שר האוצר התנגד לדחייה בשל העלות הכספית הגבוהה שהיתה כרוכה במימון ממשלתי של שתי רשויות שידור במקביל.

פגישתם של נתניהו וכחלון אתמול היתה למעשה הפגישה השלישית ביניהם בנושא. כבר בסוף השבוע האחרון הסתמן כי בסופו של דבר תתקבל פשרה בין הצדדים לגבי מועד סגירת רשות השידור ותחילת שידורי התאגיד. הפשרה טעונה את אישור הכנסת, מאחר שמדובר בשינוי חוק התאגיד הציבורי.

מהתאגיד נמסר בתגובה: "התאגיד יפעל לקיום ההסכמה בין שרי האוצר והתקשרות, ויהיה ערוך לעלות עם שידור מלא כבר ב־1 בינואר 2017".

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מסר כי "החלטה זו משקפת את מלאכת האיזונים שחייבת להיעשות על מנת להבטיח את המוכנות של התאגיד לשידור ציבורי".

בהכנת הידיעה השתתפומתי טוכפלד, ערן סויסה וחזי שטרנליכט

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...