"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בשורה: הריבית על עיכוב בתשלום מים תרד ב־50%
ריבית הפיגורים עומדת על 8% והכוונה לקצצה במחצית • רשות המים: יתקיים דיון משלים בספטמבר; הפחתת הריבית תובא לשימוע ציבורי
ח"כ כהן // צילום: דודי ועקנין // ח"כ כהן // צילום: דודי ועקנין

בשורה: הריבית על עיכוב בתשלום מים תרד ב־50%

ריבית הפיגורים עומדת על 8% והכוונה לקצצה במחצית • רשות המים: יתקיים דיון משלים בספטמבר; הפחתת הריבית תובא לשימוע ציבורי

חזי שטרנליכט
, עודכן

שלב נוסף במאבק להורדת יוקר המחיה: רשות המים דנה ביוזמה להפחית ב-50% את ריבית הפיגורים על תשלום חשבונות מים.

בעקבות דיון שיזם לאחרונה ח"כ אלי כהן (כולנו) בוועדת הכספים של הכנסת בנושא, קיימה רשות המים ביום חמישי האחרון דיון בגובה הריבית שמשלמים הצרכנים לתאגידי המים בעקבות עיכוב בתשלום והחליטה על ההפחתה המשמעותית.

מרשות המים מסרו בתגובה כי מועצת רשות המים ביקשה מהצוות המקצועי ברשות לבחון אפשרויות נוספות וכי הכוונה היא לקיים דיון משלים בישיבת המועצה הקרובה המתוכננת לתחילת ספטמבר. "כאשר תחליט המועצה על הפחתת הריבית - אם וכאשר - מדובר בהחלטה לשימוע ציבורי, רק לאחריו תתקבל החלטה סופית בעניין", לשון תגובת הרשות.

הפחתה מתבקשת

עד כה, במסגרת שירותי התאגידים, עומדת ריבית הפיגורים על שיעור של יותר מ־8%. לאחרונה התקבלה החלטה להפחית את ריבית הפיגורים על תשלומי ארנונה, אך בזו של תשלומי המים לא חל שינוי והיא נותרה גבוהה, ללא הצדקה.

ח"כ כהן אמר כי "קביעת ריבית הפיגורים על ידי תאגידי המים בשיעור של יותר מ־8% בזמן שהריבית במשק היא אפסית, מהווה פגיעה כלכלית לא מידתית בציבור החייב. על רקע הפחתת ריבית הפיגורים בארנונה, הפחתת הריבית גם בתאגידי המים היא מתבקשת".

בדיון שהתקיים בוועדת הכספים לאחר פנייתו של כהן הציעו תחילה נציגי רשות המים להוריד את הריבית ל־6%, אבל יוזמי הדיון כהן, והח"כים מיקי לוי, איתן כבל, דוד ביטן, אחמד טיבי וחמד עמאר, דרשו להוריד את הריבית בחצי.

במסגרת הנימוקים להפחתת הריבית ציינו ברשות המים כי זו עשויה לתמרץ את בעל החוב לשלם את חובו. ריבית הפיגורים הגבוהה בתאגידי המים, המחושבת בריבית דריבית, עשויה לגרום לבעל החוב להתייאש מהאפשרות לפרוע את חובו. הפחתת ריבית הפיגורים צפויה להקטין את החיכוך בין הצרכן לספק השירות, ובכלל זה את הצורך בהליכי גבייה ובמשא ומתן.

מקורבים לח"כ כהן הסבירו כי גם אם בעקבות הערות הציבור יידרש שינוי כלשהו, זה יהיה כדי להפחית עוד את גובה הריבית.

תגובת רשות המים המלאה הינה "מועצת רשות המים דנה בנושא ריבית הפיגורים בישיבתה האחרונה שהתקיימה ביום 21.7.2016. חברי המועצה סבורים שההפחתה מריבית פיגורים חשכ"ל (כיום כ-8.1% לא צמוד) לריבית פיגורים של רשות המיסים (4% צמוד מדד)- הינה משמעותית, אך לאור חשיבות הנושא ביקשו מהצוות המקצועי ברשות לבחון אפשרויות נוספות על מנת שיהיה ניתן להגיע להחלטה מושכלת הן בראי הצרכני והן במישור הכלכלי למול ספקי המים. הצוות המקצועי ברשות ישלים את העבודה בהתאם לבקשת המועצה, והכוונה היא להביא את הנושא לדיון משלים בישיבת המועצה הקרובה ביותר המתוכננת לתחילת חודש ספטמבר. כאשר תחליט המועצה על הפחתת הריבית – אם וכאשר - מדובר בהחלטה לשימוע ציבורי, רק לאחריו תתקבל החלטה סופית בעניין."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...