במלאת עשור למלחמת לבנון השנייה, התראיין באולפן "ישראל היום" רב סרן מיקי אלמקייס, קצין רפואה של חטיבה 769 בעת מלחמת לבנון ביולי 2006, שהיום משרת כעוזר קצין הרפואה של אוגדה 210.
אלמקייס הסביר את תפקיד מערך חיל הרפואה בעת המלחמה שגבתה את חייהם של 121 חיילים ו-44 אזרחים ישראלים. במלחמה נפצעו 2,000 אזרחים ו-628 לוחמים וחיילים.
"יחד עם מערך הרפואה של החטיבה היינו אחראים על פינוי הפצועים והנפגעים קילומטר מזרחית לקו הגבול, והכנסתם לתוך שטח ישראל", הסביר רב סרן אלמקייס, שבעת המלחמה שנמשכה יותר מחודש, פינה עשרות נפגעים. "בנוסף, פינינו אזרחים שנפגעו בתוך שטח ישראל באזור הצפון".
"רוב הפצועים שנפגעו בזמן הלחימה פונו על ידי הכוחות בשטח, ואנחנו קלטנו אותם מהגדר ופינינו אותם כקילומטר לתוך שטח ישראל, מזרחית לגבול". לשאלה אם מערך הרפואה היה ערוך למבצע פינוי כה נרחב, ענה רס"ן אלמקייס: "אפשר להגיד שעוד לפני מלחמת לבנון היינו ערוכים בכוננות גבוהה. היו אירועים מקדימים לפני המלחמה, חיזבאללה ניסה אותנו כל הזמן".
עוד אמר רס"ן אלמקייס כי "השקט בצפון היה שקט מתעתע. היו אירועים עם נפגעים לכוחותינו ולכוחות החיזבאללה במהלך הלחימה שהייתה מאוד ארוכה".
"להרגיש קרוב לאבא": הפרויקט שמעניק תקווה לילדי קיבוץ ניר עוז
"הכבוד למדינה גדול": הנציגה הישראלית בוועידה הביטחונית היוקרתית מדברת
פרסומת | למה כולם מדברים על בריאות העין?
חברת הסייבר גייסה 75 מיליון דולר והמיזם הסולארי שבר שיא עולמי בגיוס המונים - מסכמים שבוע בטק הישראלי
"פשוט התאהבתי": אישה יפנית התחתנה עם דמות וירטואלית שיצרה בעזרת ChatGPT
