אוכל תרבותי

חדשות האוכל: חגיגת בשרים בקיבוץ עגור • מסעדת פאסטל מציגה מנות בהשראת יצירות אומנות במוזיאון

מנת אינטיאס סלק //צילום: אנטולי מיכאלו // מנת אינטיאס סלק

קרקס על גחלים 

בחצר הפתוחה של קיבוץ עגור  

ייבנה מטבח שמבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים; בהם יקיימו טבחים ג'ם סשן עם טלאים וירקות מחוות צוק, לצד עופות, דגים ושלל עשבי בר ותבלינים טריים מעמק האלה. 

זהו אירוע קולינרי שאינו מתאים לכל אחד. הוא ממוצב בפסגת ההנאות המושחתות ששמורות לאלה שיודעים ליהנות מאוכל טוב, אלכוהול בשפע ואווירת קרנבל אמיתית.

דרישת הקהל הביאה להשקת ליין של מסיבות קטנות יותר הנקראות 'מיני קרקס על גחלים' של 'חוות צוק-המעדניה' בסימן חגיגת קיץ ביקב עגור.

השילוב של אוכל, משקאות הנמזגים ללא הפסקה, מוזיקה האיכותית, מיקום ייחודי והשלווה האגבית– הם אלה שיוצרים חוויה מיוחדת, חושנית ויוצאת דופן. 

הקרקס ילווה ביינות אדומים, לבנים ורוזה של יקב 'עגור'. ברקע תתנגן מוסיקה חיה של להקת 'יוסף ואחד' . 

7 ביולי, יום חמישי, החל מ-19:00 ועד חצות, ביקב עגור– מושב עגור, שבעמק האלה (ליד ירושלים).

מחיר לאדם: 350 ₪ (כולל הכל), ילד עד גיל 12: 120 ₪, ילד עד גיל 6: חינם. 

רכישת כרטיסים מתבצעת מראש בלבד, באמצעות: רכישה מקוונת באתר  (ניתן לשלם בפייפאל או בכרטיס אשראי רגיל, ברכישה מאובטחת) או ב'חוות צוק – המעדניה' (משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, 077-5155905)


בשרים וחצילים על האש בקיבוץ עגור // צילום: איתיאל ציון


פרויקט תארוחה 

מסעדת פאסטל הצטרפה למגמה כלל עולמית ,של מסעדות שף מודרניות שנפתחו במוזיאונים. המסעדות ניחנות בעיצוב אלגנטי ומתוחכם המתאים עצמו למוזיאון המארח.

המסעדות מציעות חוויה קולינרית בשילוב  אומנות לאורחיהם גם מחוץ לשעות פעילות המוזיאון.

מסעדת פאסטל, שוכנת בליבו של האגף החדש של מוזיאון תל אביב, אל מול גן הפסלים והיא חלק מחווית המוזיאון הכוללת.

כחלק מהחיבור הטבעי של המסעדה למוזיאון, יצר השף הלל תווקולי, ארבע מנות ספיישל ייחודיות בהשראת יצירות אמנות המוצגות במוזיאון. 


ההשראות למנות נלקחו מיצירות אומנות כגון מנת השרימפס קריסטל חלוט בציר עגבניות ארומטי, אצות ופרחי תיבול (72 ₪) נלקחה מיצירת האמנות של יאן ברויגל הבן והנדריק ואן באלן, אלגוריה של ארבעת היסודות (1630) ומנת מנת אינטיאס סלק ויניגרט יוגורט, חרדל ושומשום (64 ₪) נלקחה מיצירת האמנות של רוי ליכטנשטיין, ציור קיר מוזיאון תל אביב (1989). ההשראה למנת קינוח המלבי שקדים, גרניטה תמר לח, קראמבל חיטה, גרגרי כוסברה, גרגרי שומר, מרנג וגלידת מסטיקה (52 ₪) נלקחה מיצירת האמנות של גוסטב קלימט, פרדריקה מריה בר (1916). 

מדי ערב החל מהשעה 18:00 בתפריט מיוחד בשבוע הראשון לחודש יולי בין עד לתאריך ה9/7

פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב | 03-6447441 |  א'-ו' החל מהשעה 12:00 |

יין חדש מסדרת ירדן של יקב רמת הגולן

השקה של יין מסדרת ירדן קצרין של יקב רמת הגולן היא תמיד חגיגה אמיתית. סדרת הדגל של היקב מצטיינת בשנות בציר מיוחדות ויוצאות דופן. מספר מצומצם של בקבוקי מופק מכל בציר והם הופכים עד מהרה לפריט אספנות.

השנה משיק היקב יין עשירי תחת מותג העל ירדן קצרין ומזמין את קהל אוהביו ליהנות מחגיגה קולינארית אמיתית. 

כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

בין התאריכים ה 7/7-16/7 יבשלו שפים מובילים מנות מיוחדות בהשראת היין המיוחד המופק בשנת בציר יוצאת דופן בלבד. בנוסף, ייהנו הסועדים מהזדמנות חד פעמית להתפנק לצד המנות עם כוס ירדן קצרין 2012 במחיר מיוחד ומבקבוק במחיר חנות.

היין העשיר והעמוק בטעמו ובמאפייניו הביא ליצירות מפתות ומורכבות במיוחד שחוגגות את היין המשובח הזה.

במסעדת רפאל הכינו לרגל החגיגה מנת פילה בר ים עם שעועית לבנה ויין, בבינדלה יגישו טורטליני כתומים, ציר קברנה עם פילה מינוט על קרם שאלוטס, במשייה יגישו ברווז בטאבון עם פפריקה מעושנת, דבש מהגליל ועלה תרד ממולא במסה יגישו צלעות טלה בפונדו לימון בלה קוצ'ינה האילתית יציעו רולדת פילה בקר ממולאת בגורגונזולה ורוקפור לצד קרם סלרי וקרם תרד ובמסעדת טאיזו מציעים קוד שחור בדבש עגבניות, בוטנים, קריספי שאלוטס וחבוש צלוי  ומנת פילה בקר עם באק צ'וי סגול, גזר סגול, מיני קישוא, חמאה חומה ואצות נורי.

עשר המסעדות המשתתפות: רפאל, בינדלה, משייה, מסה, טאיזו, איציק הגדול, אדום בירושלים, הלנה בנמל בקיסריה, מיט בר הרצליה ולה קוצ'ינה באילת.

*******

החגיגה החד פעמית מציינת את התרגשות אנשי היקב מיצירת ירדן קצרין העשירי, פרי יצירתו של היינן הראשי, ויקטור שונפלד. המותג ירדן קצרין מסמל יותר מכל את החתירה לאיכות ומצוינות שחרט על דגלו יקב רמת הגולן והוא צבר מוניטין מרשים ונחשקות עד כדי כך שמיד עם צאתו הוא הופך לפריט אספנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר