צילום: אלן שיבר // קורנפיין. ציפה להבנה מבית הדין, ולא קיבל

"העונש יגמור אותנו"

שחקני בית"ר י-ם בהלם מוחלט מהחלטת בית הדין להפחית לקבוצה 2 נק' • הנהלת הקבוצה: "נערער, נתבע את האוהדים, ואם צריך נסגור גם את היציע המזרחי"

הנהלת בית"ר ירושלים קיבלה אתמול בהלם מוחלט ובכעס רב את החלטת בית הדין של ההתאחדות לכדורגל, שהוריד לקבוצה 2 נק' בשל הקריאות הגזעניות והנהמות כלפי חלוץ הפועל ת"א, טוטו תמוז. כזכור, חלק מאוהדי בית"ר שרו לעברו של תמוז: "תנו לטוטו בננה", ואף נהמו לעברו בכל פעם שנגע בכדור.

בבית"ר הדגישו אתמול: "זו החלטה אכזרית וקשה ביותר. הדיינים יודעים שהקבוצה עושה הכל כדי להילחם באוהדים המזיקים האלה. העונש החמור הזה משרת את האוהדים המתפרעים, שרק רוצים לפגוע בנו".

"ציפינו להבנה ולהתחשבות מצד בית הדין, אבל לא זכינו להן. בית הדין אטום לניסיונות שלנו להילחם בגזענות. נראה שכולם רוצים שבית"ר תרד ליגה".

בבית"ר מתכוונים להגיש בהקדם האפשרי ערעור על ההחלטה וגם אספו שמות של עשרות אוהדים, הידועים כמפרי סדר שיטתיים. הנהלת המועדון תתבע את האוהדים האלה באופן אישי וגם תגיש נגדם תלונה במשטרה: "המטרה שלנו היא לנסות להתמודד עם התופעה המכוערת הזו", הבהירו אתמול בבית"ר.

"עשינו בעבר צעדים, כדי למנוע את הישנות הקריאות הגזעניות ואת השחתת הרכוש על ידי האוהדים שרוצים להזיק לקבוצה כדי לפגוע בקורנפיין ולא ניכנע להם. האוהדים האלה סימנו אותו כאשם היחיד במצב של הקבוצה ולכן הם פוגעים בה, אבל לא ניתן להרוס את בית"ר.

"אם צריך נרחיק אותם מהמשחקים שלנו ואפילו נסגור את היציע המזרחי".

שחקני בית"ר, שהיו אתמול בערב גיבוש אצל החלוץ לירון דיאמנט, נדהמו לשמוע על העונש הקשה, שהוטל על הקבוצה: "רוצים לחסל אותנו", אמר אחד משחקני בית"ר. "זה גזר דין מוות בשבילנו".

"כל המאמץ שאנחנו עושים כדי להשאיר את בית"ר בליגה לא יעזור אם נקבל עונשים כאלה. האוהדים האלה מנסים לפרק לנו את הקבוצה ובית הדין הולך איתם. זה לא ייאמן. העונש הזה יכול לגמור אותנו סופית".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...