והוא מדבר על שלום

זעם בירושלים: יו"ר הרשות אבו מאזן פגש את אמנה מונא, שפיתתה את הנער אופיר רחום ז"ל אל רציחתו ושוחררה בעיסקת שליט • לשכת רה"מ: "מי שטוען שפניו לשלום הרחיק עד לטורקיה כדי לפגוש רוצחת מתועבת"

מונא ואבו מאזן

גם אם היה רוצה, יו"ר הרשות הפלשתינית היה מתקשה כנראה למצוא מעשה שיסתור את תדמית שוחר השלום שהוא מבקש לבנות: אתמול נועד אבו מאזן עם אמנה מונא, שפיתתה את הנער אופיר רחום ז"ל והסיעה אותו אל מותו בידי מחבלים ליד רמאללה ב-2001.

בלשכת ראש הממשלה הגיבו בחריפות לפגישה בין השניים בטורקיה. "מזעזע לראות את מי שטוען בפני כל העולם כי הוא מתיימר לעשות שלום עם ישראל, מרחיק עד טורקיה כדי להיפגש עם רוצחת מתועבת", נמסר מלשכתו של בנימין נתניהו.

לפני עשור פיתתה מונא, אז בת 24, את אופיר ז"ל, בן 16 מאשקלון, באמצעות צ'אט. היא הציגה עצמה כ"סאלי" והשניים קבעו להיפגש. כשהגיע אופיר לתחנה המרכזית בירושלים, הסיעה אותו מונא לשטחים ושם נרצח בידי מחבלים. מונא הורשעה בגרימתו מותו של רחום ז"ל בכוונה תחילה ונידונה למאסר עולם, אולם שוחררה במסגרת עיסקת שליט וגורשה לטורקיה. אבו מאזן, שמבקר באנקרה, נועד שם עם הרוצחת. תחילה שוחחו השניים בארבע עיניים ואחר כך התקיימה פגישה מורחבת עם אסירים משוחררים נוספים, ובהם ג'יהאד יע'מור, אחד מחוטפיו של החייל נחשון וקסמן ז"ל.

"זו גיבורה לאומית-"

אביו של אופיר ז"ל, שלום רחום, אמר אתמול: "השחרור שלה בעיסקת שליט היה המכה הגדולה שקיבלה המשפחה, ועכשיו אבו מאזן מביא לנו אותה במכה קטנה. אבן מאזן עושה מרוצחת ילדים גיבורה לאומית. עם איש כזה אנחנו צריכים לעשות שלום-"

בלשכת רה"מ, במשרד החוץ ובקרב חברי השמינייה נמנעו אמש מלהגיב רשמית לפגישה. עם זאת, בדרג המדיני בירושלים קובעים כי יש מגמה מתמשכת בהתנהלותו של אבו מאזן, שמתרחקת מדרך עשיית השלום. גורם מדיני בכיר אמר אתמול ל"ישראל היום": "יש קו מחבר בין קריאת שמות של רחובות על שם מחבלים, דרך הבטחת דירה ומענק של 5,000 דולר לכל מחבל שהשתחרר בעיסקת שליט לבין הפגישה עם מונא. הדברים גם מתחברים לכך שהפלשתינים לא מעוניינים לבחור בדרך של מו"מ ולא בדרך של שלום".

מבין הח"כים שאליהם פנתה מערכת "ישראל היום", רק חברים בסיעות הימין והמרכז הגיבו אמש על הפגישה. יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין (ליכוד), אמר כי "אבו מאזן חשף את פרצופו האמיתי כתומך טרור". ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) אמר ש"חיבוקיו של אבו מאזן פוגעים פגיעה אנושה בתהליך המדיני ובאפשרות להקמת מדינה פלשתינית". ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד): "משנתו המדינית של אבו מאזן בנויה מתמהיל של שקרים היסטוריים, לרבות הכחשת שואה, ברית דמים עם חמאס ואי הכרה בזכות העם היהודי למדינה. פגישה עם רוצחת היא המשך טבעי לכך. הגיעה העת לראות באבו מאזן וברש"פ ארגון חסות לטרור".

ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ' (קדימה): "פגישתו של אבו מאזן עם המחבלת המתועבת מוכיחה לכולם כי אין בקרב הפלשתינים פרטנר אמיתי לשלום". עמיתה לסיעה, ח"כ ד"ר נחמן שי, אמר: "הפגישה היא מעשה דוחה ומעורר סלידה. ככה לא עושים שלום".

הרשות: "פגישה טבעית"

ואילו ברשות הפלשתינית דחו את הביקורת על הסף. יועצו של אבו מאזן, נימר חמד, אמר כי "זה אך טבעי שנשיא פלשתין ייפגש עם אזרחיו בכל מקום שבו יהיו", והאשים את ישראל בכך שהיא "מחפשת תירוצים והיא שהורסת את תהליך השלום מדי יום על ידי בנייה בשטחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר