"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"שוברים שתיקה מפעיל 'ציידים' ללוחמים"
סרטון חדש שזכה למאות אלפי צפיות, מביא עדויות חיילים אליהם פנה הארגון • "הרגשתי שהם ניצלו את המצב שלי"
"מפעילים ציידים" // צילום: רויטרס //

"שוברים שתיקה מפעיל 'ציידים' ללוחמים"

סרטון חדש שזכה למאות אלפי צפיות, מביא עדויות חיילים אליהם פנה הארגון • "הרגשתי שהם ניצלו את המצב שלי"

מערכת היום
, עודכן

ארגון "שוברים שתיקה", כבר ספג בעבר לא מעט ביקורת בישראל על דרך פעולתו מעוררת המחלוקת. אבל הפעם נראה כי המאבק עולה מדרגה. ארגון "מילואימניקים בחזית" השיק קו חם ללוחמי צה"ל בעבר ובהווה, אשר סובלים מ"הטרדות מצד ארגון שוברים שתיקה", כדבריהם. הם אף מזמינים חיילים בעבר ובהווה לפנות ולקבל מענה וסיוע.

צילום: מילואימניקים בחזית

תוך פחות מיממה מאז השקת הקמפיין של ארגון המילואימניקים, תחת השם: "הציידים של שוברים שתיקה", הוא זכה בלמעלה מ-120 אלף צפיות. לדברי יוצרי הסרטון, הוא חושף לראשונה את האמת על הדרכים בהן מנסים נציגי ארגון השמאל להשיג עדויות מלוחמי צה"ל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בסרטון מופיעים בפניהם הגלויות לוחמי צה"ל מיחידות מובחרות והם מספרים כיצד ניסו שוברים שתיקה "לצוד" את עדותם. "הם אמרו לי שהם רוצים לדבר איתי לגבי עדות על מה שהיה בצוק איתן", מספר ג'וש לויטן, לוחם ביחידה מובחרת וחייל בודד אשר עלה ארצה על מנת להתגייס לצה"ל. "הם התקשרו אליי 8-9 פעמים, הגיעו אליי הביתה ולא סיפרו לי שהם הולכים להקליט אותי, אני הרגשתי שהם נורא ניצלו את זה שאחרי שלוחם עובר חוויות כמו שהוא עבר ב'צוק איתן' הוא זקוק לעזרה מסויימת".

אסף גולדשטוף, לוחם ביחידה מובחרת מוסיף: "אחרי השחרור שלי התקשר אליי בחור שאני לא מכיר, הוא אמר לי שהארגון שלו בעצם אוסף חוויות מלוחמים כדי לשמוע את הסיפור שלהם והבנתי שהוא לא הולך לוותר. מה שאני מבין היום זה שהם לוקחים חלקים מסויימים מתוך הסיפורים ואותם הם מציגים לחברה, מה שפוגע במדינה. בקלות אם זה לא הייתי אני ולא הייתי עוצר את עצמי מישהו אחר יכול היה ליפול בפח ולספר להם הכל".

יו"ר ארגון "מילואימניקים בחזית" עמית דרי, קרא לפתוח בחקירה בעניין פרטים של לוחמים, שהגיעו לדבריו לידיים עוינות: "אם עד כה האמנו לסיפורים של 'שוברים שתיקה' לפיהם חיילים פונים אליהם במטרה לתת עדות, הרי שהיום אנו מגלים שמדובר לכל הפחות בחצאי אמיתות, שכן הארגון מפעיל ציידים שכל מטרתם לאתר את לוחמינו ולנסות להביא אותם למצב בו הם נותנים עדויות כנגד מדינת ישראל וצה"ל. החשש הגדול ביותר שלנו כארגון הוא סביב השאלה כיצד מגיעים פרטיהם האישיים של לוחמי צה"ל לארגון 'שוברים שתיקה' וחמור מכך- אלו עוד שימושים נעשים בהם ע"י הארגון. זו שאלה שצריכה להדאיג את כולנו ואני קורא לגורמי הביטחון בישראל לחקור באופן מיידי את הנושא למען בטחון חיילינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...