"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הלם: דירוג האשראי של בריטניה הופחת ב־2 דרגות
רעידת אדמה כלכלית בממלכה • הדירוג המושלם של בריטניה הורד לרמת AA • הליש"ט ירדה ב־3.5% נוספים, הבנקים המובילים קרסו ב־17% עד 26% • בישראל - ירידות שערים קלות
פתיחת המסחר בלונדון, אתמול // צילום: רויטרס // פתיחת המסחר בלונדון, אתמול // צילום: רויטרס

הלם: דירוג האשראי של בריטניה הופחת ב־2 דרגות

רעידת אדמה כלכלית בממלכה • הדירוג המושלם של בריטניה הורד לרמת AA • הליש"ט ירדה ב־3.5% נוספים, הבנקים המובילים קרסו ב־17% עד 26% • בישראל - ירידות שערים קלות

חזי שטרנליכט
, עודכן

אפקט הברקזיט מתחיל לתת את אותותיו על הכלכלה הבריטית: סוכנות דירוג האשראי סטנדרד אנד פורס חתכה אתמול את דירוג האשראי של בריטניה בשני שלבים והורידה את הדירוג מרמת AAA - דירוג מושלם - לרמת AA. כמו כן, השאירה הסוכנות את האופק, כלומר את התחזית למה שצפוי בעתיד, על "שלילי", כך שייתכנו עוד הפחתות דירוג בהמשך.

הורדת דירוג בשתי דרגות נחשבת לצעד חריף. "לדעתנו, התוצאה של הברקזיט נובעת מאירוע מהותי, והיא תוביל למסגרת מדיניות פחות צפויה, יציבה ואפקטיבית בבריטניה", ציינו כלכלני הסוכנות. עוד רמזו על האפשרות של עזיבת סקוטלנד את בריטניה כגורם שעלול להוביל להשלכות רחבות היקף.

אתמול החל שבוע המסחר בבורסות העולם בירידות שערים חדות. בבריטניה המשיכו מניות הבנקים ליפול, בעוד הליש"ט חזרה להיחלש מול הדולר האמריקני. עיקר הדרמה נסבה סביב מניות הבנקים, שצללו ב־16% בממוצע.

מניות בנק ברקליס צללו אתמול ב־17%, ובשיעור דומה ביום שישי. הבנק איבד מחצית משוויו ב־12 החודשים האחרונים. מניות רויאל בנק אוף סקוטלנד צללו ב־26% אתמול, ושווי הבנק ברמה הנמוכה מאז 2009. הליש"ט המשיכה להיחלש במהלך יום המסחר וירדה בכ־3.5% ל־1.31 דולרים לליש"ט.

בלונדון קיים שר האוצר הבריטי, ג'ורג' אוסבורן, מסיבת עתונאים טרם פתיחת שבוע המסחר, ובה ניסה להרגיע את הרוחות: "יש לנו תוכניות חירום משמעותיות", אמר. את הבורסות הדברים פחות הרגיעו. בתום יום מסחר שלילי רשם מדד הפוטסי הלונדוני ירידה חדה של 2.5%.

כאן בתל אביב נרגעה המגמה שאחזה במשקיעים ביום ראשון. מדד ת"א 25 חתם את יום המסחר אתמול בירידה של 0.35% בלבד. באסיה נרשמו במהלך הלילה עליות וביפן עלתה הבורסה ב־2.4%. אולם בוול־סטריט נפתח אתמול המסחר בירידות שערים של יותר מ־1%.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...