הצעת חוק של ח"כ יואב קיש (ליכוד) נגד ההסתה כנגד חיילים מתנדביםו תעלה לקריאה ראשונה במליאה. על פי הצעת החוק עבירת הסתה לעריקה משירות צבאי, תחול גם על מתנדבים שגויסו לצבא. הצעת החוק מבהירה כי העבירה הפלילית, שכבר קבועה בחוק העונשין, ועונשה עד מאסר שבע שנים, חלה גם על הסתה או שידול לערוק משירות, כלפי מי שמשרת בצבא. זאת במטרה למנוע את תופעת גינוי חברתי והסתה כלפי מתנדבים לשירות צבאי.
קיש התייחס להצעת החוק, וטען: "הצעתי נובעת מסיטואציה בה החוק הנוכחי לא חל על חיילים מתנדבים. הצעת החוק נובעת מהחוק הנוכחי". הצעת החוק מכוונת לערבים הנוצרים, שרבים מהם מתנדבים בצה"ל, שלעיתים קרובות זוכים להטפה והטרדה במטרה שיערקו או לא ישלימו את שירותם הצבאי. יש לציין כי בשנים האחרונות נושא גיוס הנוצרים עובר מהפכה וחלה עליה במתנדבים הערבים נוצרים בישראל.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
וועדת החוקה בראשות ח"כ סלומינסקי // צילום: דודי ועקנין
יו"ר הוועדה, חבר הכנסת ניסן סלומינסקי, התייחס להצעה להרחבת החוק, וטען: "על פי ההסכמות, הצעת החוק תחול גם על חייל מתנדב משרת, כך שההסתה נגדו תהיה עבירה פלילית בדומה להסתה כנגד חייל צה"ל מן המניין".
חבר הכנסת אוסמה סעדי (הרשימה המשותפת), טען: "יש ויכוח בציבור הנוצרי וצריך להשאירו במסגרת ויכוח פנימי ולא להכניס את הוויכוח לדין הפלילי". סעדי הוסיף כי הוויכוח בתוך העדה הנוצרית והדרוזית לגיטימית. "יש הטוענים שההתנדבות מביאה לשוויון, ואני אומר לכם לא שוויון ולא בטיח", אמר סעדי.
עוד באתר - חשד להונאת ענק בהיקף 200 מיליון ש"ח
חבר הכנסת זוהיר בהלול (העבודה) התייחס להצעת החוק, וטען: "יש חוק, ויש רוח החוק. והרוח היא למנוע מבני אדם להביע את דעותיהם". בהלול הוסיף כי מותר לטעון שטרם הגיעה העת שבני מיעוטים יתגייסו לצה"ל, כל עוד לא נחתם הסכם שלום, כדי שלא יהיה מצב שחיילי צה"ל ילחמו כנגד אחיהם. "אני בעד שירות לאומי התנדבותי בניהול ערבי בישובים ערביים", סיכם חבר הכנסת.
ח"כ בהלול: "אני בעד שרות לאומי של ערבים בערים הערביות" // צילום: דודי ועקנין
חבר הכנסת עודד פורר (ישראל ביתנו) התייחס לדברי בהלול, והשיב: "ההתנגדות שלך תמוהה. ההצעה מדברת רק על מי שכבר גויס, ואני לא מבין את המהומה שאתם מעוררים פה". פורר הוסיף כי לא שמע את חברי הכנסת מגנים את אלו שתקפו את חיילי צה"ל. "אני קורא לכם לגנות את אלו התוקפים". בהלול הרים את הכפפה ואמר כי הוא מגנה תקיפות כאלו. לעומתו, ח"כ סעדי סירב לגנות.
עמית ברק, נציג פורום גיוס העדה הנוצרית, טען: "אנו דוגלים ודואגים לשילוב העדה הנוצרית בחברה הישראלית, לרבות בגיוסם לצה"ל. לאחרונה ראינו את עמותת 'בלדנא', שממומנת על ידי הקרן החדשה ומדינות אירופאיות. עמותה זו מעודדת סרבנות בצה"ל ומצהירה שתקים קואליציה שתתנגד להצעת חוק זו".
עוד באתר - האו"ם: שיא בעקורים מבתיהםאלון שוורצר מתנועת "אם תרצו", אמר: "לאחרונה אנו נתקלים בהפגנות שנערכות בקמפוסים כנגד גיוס נוצרים לצה"ל בהם משתתפים גם חברי כנסת. אנו רואים איך הכומר גבריאל נדאף סובל מהסתה".
הצעת החוק אושרה לקריאה ראשונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו