סא"ל נריה ישורון // צילום: נועם מוסקו // סא"ל נריה ישורון // צילום: נועם מוסקו

נזיפה לקצין שהורה על "מטח כבוד"

סא"ל נריה ישורון שהורה, על פי החשד, לפקודיו ב"צוק איתן" לירות לעבר מבנה ממנו בוצע ירי שגרם למות חברם הקצין, לא יעמוד לדין

הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף שרון אפק, המליץ היום (שלישי) כי סגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר גולן יקיים הליך של נזיפה פיקודית לסא"ל נריה ישורון, ששירת כמפקד גדוד שריון במהלך מערכת "צוק איתן". כזכור, סא"ל ישורון הורה במהלך המבצע על ירי פגזים לעבר מבנה, תוך שתיאר את הירי ברשת הקשר כ"מטח כבוד והצדעה" לזכר קצין שנהרג יום קודם לכן מירי מאותו מבנה. 

הפרקליט הצבאי הראשי המליץ עוד כי תוצאות ההליך הפיקודי יילקחו בחשבון במסגרת החלטות עתידיות בדבר שיבוצו וקידומו של סא"ל ישורון.

ישורון שימש כמפקד גדוד 82 בחטיבה 7 של חיל השריון במהלך "צוק איתן". ב-22 ביולי אשתקד נהרג פקודו, סרן דימה לויטס ז"ל, מירי של צלף פלשתיני שהתמקם במרפאה בסג'עיה. בשל המבצע, חבריו של לויטס לא יצאו ללוויה, אך על-פי החשד, הפגיזו את המרפאה ממנה ירה הצלף שפגע בסרן לויטס. 

לפני ההפגזה, נתן סא"ל ישורון נאם ברשת הקשר ואמר לחייליו: "בשעה הזאת בדיוק, כאשר דימה נקבר בהר הרצל בירושלים, הלב רוצה להיות שם, אבל הראש אומר שצריך להיות כאן ולהמשיך. לא באנו לכאן בשביל הכיף. יש לנו משימה חשובה שאני גאה מאוד לראות אתכם לוקחים בה חלק. אני רוצה שאנחנו, פה, באמצע שכונת סג'עיה בעזה, נצטרף לכל האנשים שמלווים את דימה בדרכו האחרונה, ונירה מטח של כבוד והצדעה לקצין הזה, על המרפאה שממנה ירו הנבלות על הטנק שלו וקיפדו את חייו".

בעקבות האירוע, נפתחה חקירת מצ״ח בנושא. מצה״ל נמסר כי בחקירה לא עלו ראיות, ברף הנדרש בפלילים, לכך שלא הייתה הצדקה מבצעית לעצם ביצוע הירי. בנוסף, לא עלה כי היו נפגעים מהירי.

עם זאת, הפרקליט הצבאי הראשי מצא פסול בדברי סא"ל ישורון לפקודיו, מהם עלה מסר שירי של מטח כבוד או כאקט של נקמה הוא לגיטימי. לפי צה״ל, ״מסר כזה עלול לטשטש את גבולות המותר והאסור ולהכשיל חיילים ומפקדים שנחשפים אליו, בפרט בעת לחימה. המסר אינו תואם את ערכי צה"ל ויש באמירתו כשל פיקודי״. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...