"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יום הכיף בכנרת הסתיים בפציעה קשה

בת 16 נפלה מאופנוע ים ונחבלה קשות • "זה יכול לגרום לנזק נוראי, אפילו שלא תוכל ללדת ילדים בעתיד"

,עודכן
הנערה קיבלה מכה קשה מסילון המים של אופנוע הים // הנערה קיבלה מכה קשה מסילון המים של אופנוע הים

לא כך חלמה א׳, נערה בת 16 מדרום הארץ, לסיים את החופשה בכנרת. מה שהתחיל כמסע של כיף גדול עם חברה טובה ואבא של החברה, הסתיים לפני שבוע בחדר מיון בבית החולים פוריה בטבריה במסע של ניתוחים, כאבים, סבל ואשפוז ממושך.

א׳ יצאה לרכוב על אופנוע ים בכנרת, עליו נהג אביה של חברתה, שגם היא ישבה על האופנוע מאחור. בשלב מסוים קיפץ האופנוע על גל, א׳ עפה באוויר ונחתה היישר על סילון המים העוצמתי שהתיז האופנוע כלפי מעלה.

״זה קרה מהר מאד. אחרי כמה דקות של נסיעה באופנוע על המים, אבא של החברה לחץ על הגז ואז היה גל גדול, הגוף שלי התרומם באוויר, נפלתי על הגב וצנחתי בנתיב של סילון המים שיוצא מהאופנוע״, שיחזרה א׳ את רגעי האימה, ״צנחתי עם רגליים מפוסקות. צעקתי ולא יכולתי לזוז. הרגשתי שמשהו השתחרר לי בגוף, מעין זרם חזק כזה בבטן. ואיבדתי הרבה דם", סיפרה א׳ שנפגעה קשה בפלג גופה התחתון.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

א׳ נמשתה מהמים ופונתה במהירות לחדר המיון בבית החולים פוריה בטבריה, שם היא מאושפזת מאז. היא עדיין סובלת מכאבים עזים, מרותקת לכסא גלגלים, ולא צפויה להשתחרר מאשפוז בקרוב. את בחינת הבגרות בספרות שהיה בשבוע שעבר, היא נאלצה לעשות במתכונת מיוחדת במיטתה שבמחלקה.

"ימים קשים ומפחידים" // צילום:דוברות ביה"ח פוריה

"למי שמחליטה לעלות על אופנוע ים, שתדע שהיא מסכנת את החיים שלה. חושבים שזה לא נורא, מקסימום נופלים למים, אבל זה יכול לגרום לנזק נוראי. אפילו שלא תוכל ללדת ילדים בעתיד", אמרה א׳.

אמה של א׳, הסועדת אותה כל העת בבית החולים, סיפרה על החוויה הקשה, "כשהיא התקשרה אלי מבית החולים כל כך נבהלתי, אפילו לא הייתי מסוגלת לנהוג לכאן. עברנו כמה ימים קשים ומפחידים, אני מאושרת שהניתוח עבר בהצלחה, מרגישה שקיבלתי את הילדה שלי במתנה", אמרה האם בהתרגשות.

עוד באתר - פעיל דאעש רצח שוטר ואישתו

לטיפול בא׳ הוזעק צוות מומחים גניקולוגי-כירורגי שכלל את ד"ר אילן אטלס, ד"ר יורי פרליץ וד"ר משה זילברמן. ד"ר אילן אטלס, גניקולוג בכיר במרכז הרפואי, אשר חקר מקרי פציעות של נשים באיברים אינטימיים. "נתקלנו בפציעה כזו בשלושה מקרים קודמים, קרעים באיברים הפנימיים כתוצאה מסילון המים העוצמתי. פציעה כזו יכולה להיות קלה ויכולה להיות אנושה", הסביר ד"ר אטלס.

אטלס אמר כי יכולה להיות בנוסף לפגיעה הגניקולוגית, פגיעה במערכת העיכול שהיא מסוכנת מאד ויכולה לגרום למוות. "בבדיקת סי.טי ראינו שיש פגיעה חיצונית בלבד במערכת העיכול, אבל היה קרע עם דימום משמעותי באיבר המין, מה שחייב ניתוח מיידי", הסביר ד״ר אטלס.

עוד באתר - ח"כ אוחנה: בשב"כ הבנתי שאין פתרון לסכסוך

אטלס הדגיש כי בעקבות המקרה של א׳, פנה בתחילת השבוע לממונה על הנושא במשרד התחבורה והתברר כי לפני כחודש יצאה הנחייה למשטרה לאכוף את התקנה שמחייבת לבישת מכנסי מגן בעת רכיבה על אופנוע ים, "בגלל המקרים שקרו והסכנה הגדולה, הוציאו בכל העולם תקנות המחייבות גברים ונשים ללבוש מכנסי מגן ולהגן על גופם״, סיכם ד״ר אטלס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר