"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כוכב יפני נחת בנתניה

איש עסקים מטוקיו תרם פלנטריום חדש לעיר • "יש בי פינה חמה ליהודים"

, עודכן
פיירברג מארחת את מדראמה, אתמול // צילום: רן אליהו // פיירברג מארחת את מדראמה, אתמול

אטרקציה תיירותית חדשה בסטייל יפני תיחנך הערב בנתניה, ה"פלנתניה" - מרכז מדע, חלל ותרבות, פלנטריום דיגיטלי שמשתרע על פני 1,200 מ"ר.

28 מיליון שקלים עלה הפרויקט, שעוצב על ידי האדריכלית ארזה הדרן לטר. מרבית הכספים נתרמו על ידי איש העסקים היפני ריקיהירו מדראמה (79), פילנתרופ מטוקיו שכבר שנים רבות מרגיש חיבור לעם היהודי, אף שאין לו שורשים יהודיים.

אתמול הוא נחת בישראל עם אשתו ובתו, ובחיוך גדול שהצליח להסתיר את העייפות מהטיסה הסביר ל"ישראל היום": "בשנות ה־70 פגשתי במסגרת עסקיי אמריקנים יהודים. התחברנו ושמעתי מהם לראשונה את סיפורי השואה והסבל שעבר העם היהודי.

"עם השנים נהיו לי יותר ויותר חברים יהודים, גם ביפן. כך גם הכרתי את אלעד לוי, שהיה נספח שגרירות ישראל ביפן, וכששאלתי אותו היכן הוא ממליץ לי להשקיע בישראל - הוא הציע את נתניה. למה? כי הבת שלו גרה שם, ולטענתו זו עיר נפלאה. אחר כך הכרתי ראש העיר, הגעתי לבקר בנתניה והתאהבתי - בדיוק כמו שהובטח לי. עכשיו רק נשאר לי לטעום חומוס ואני מסודר.

"כולם שואלים אותי, גם ביפן, למה אני עושה מעשי צדקה בישראל, ואני תמיד עונה את אותה התשובה: יש בי פינה חמה בלב ליהודים ולמדינה. זה רגש שאני לא מצליח להסביר אפילו לעצמי".

למה פלנטריום?

"העובדה שכל האנשים בכל מקום בעולם מסתכלים על השמיים בלילה ורואים אותו הדבר, לא משנה היכן הם נמצאים בעולם - הקסימה אותי. הפילוסופיה שלי פשוטה: שוויון בין כל בני האדם כי בסופו של דבר כולנו דומים".

הערב ישתתף מדראמה באירוע הפתיחה לצד השר אופיר אקוניס, ראש העיר מרים פיירברג־איכר ושגריר יפן בישראל קוג'י טומיטה. מחר הוא יהיה נוכח בטקס קריאת רחוב בעיר על שם חסיד אומות העולם צ'יאונה (סמפו) סוגיהארה, במעמד בנו ומשפחות הניצולים.

סוגיהארה היה קונסול יפני ובזמן מלחמת העולם השנייה מונה לסגן הקונסול בקובנה וסיפק ויזות לעשרות אלפי פליטים יהודים שנמלטו מהנאצים. כעת מדראמה מוביל פרויקט הנצחה ובמסגרת תיעוד הסיפור התברר כי בנתניה מתגוררת קהילה של ניצולי סוגיהארה, שכונו "היפנצ'יקים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר