"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסתמן פתרון לביטול המדורות בבית הספר
סערת ביטול מדורות ל"ג בעומר: משרד החינוך: "התלמידים מבוטחים במשך כל שעות היממה" • ההורים יחתמו על מסמך "הסרת אחריות"
מדורות יאוחדו על מנת למנוע זיהום אוויר // צילום אילוסטרציה: צחי מירי // מדורות יאוחדו על מנת למנוע זיהום אוויר // צילום אילוסטרציה: צחי מירי

מסתמן פתרון לביטול המדורות בבית הספר

סערת ביטול מדורות ל"ג בעומר: משרד החינוך: "התלמידים מבוטחים במשך כל שעות היממה" • ההורים יחתמו על מסמך "הסרת אחריות"

דן לביא
, עודכן

האם נמצא הפתרון לסערת ביטול מדורות ל"ג בעומר?למרות החשש מתביעות, הורים רבים יקיימו את אירועי ל"ג בעומר כסדרם במהלך שבוע הבא. הבלבול והחששות נותרו בעינם, הסיבה: הורים רבים ברחבי הארץ חוששים כי במידה ותתרחש פגיעה כלשהי באחד מילדי הגן או בית הספר, הם עלולים להיות חשופים לתביעה באופן אישי.

החשש הנוכחי התעורר על רקע מקרה שאירע לפני מספר שנים, במהלך פעילות ל"ג בעומר של ועד הורים במודיעין. באירוע כיתתי שהתקיים בבריכה פרטית שברה אחת הילדות שן. הורי התלמידה הגישה תביעה נגד בריכת השחייה, אך בתגובה ביקשה חברת הביטוח של הבריכה לצרף את ועד ההורים שיזם את הפעילות לתביעה.

ההורים יקיימו את את האירועים כסדרם

בית המשפט אמנם סירב לבקשה וועד ההורים הוסר מהתביעה, אולם סוגיית האחריות של ועדי ההורים ביחס לאירועים המתקיימים מחוץ לבית הספר הדהדה עד למצב העניינים הנוכחי.

במהלך הימים האחרונים הודיעו הורים רבים כי אינם מתכוונים לקיים את אירועי ל"ג בעומר, כאשר אתמול התרחש מפנה מסוים במגמה, כשמקומות שהודיעו על ביטול אירועים חזרו בהם, על רקע התארגנות מקומית.

כך, למשל, בראשון לציון הנחה יו"ר הנהגת ההורים , אבי צרף, את כל בית ספר לפעול כפי הבנתו: "נתתי להורים את כל האפשרויות", סיפר ל"ישראל היום", "כך שכל אחד יעשה כפי הבנתו". בעקבות דבריו של צרף, רבים חזרו מכוונתם הראשונית לביטול האירועים.

"בשנה הבאה נגיע לפתרון שייצור שקט"

מלבד האפשרות בה הורי התלמידים בכיתה ישלמו עבור ההורה המתנדב, קיים פיתרון נוסף - החתמת כלל ההורים על טפסי 'הסרת אחריות' מוועד ההורים (הסרת תביעה עתידית - אפשרית), וברירת המחדל הינה לקיים מדורות כפי שנעשה עד עתה.

הצעות דומות הועלו בערים נוספות בהן נרשמו בימים האחרונים הודעות על ביטולים של אירועי מדורות, בהן בכפר סבא, מודיעין, תל אביב הוד השרון ועוד. אתמול הודיעו חלק מהמבטלים כי חזרו בהם וכי יקיימו את האירועים כסדרם: "הפתרונות הנוכחיים הם זמניים, ולהערכתי בשנה הבאה הדברים יגיעו לכלל פיתרון שיכסה את ההורים וייצור שקט בסוגיה, לאחר משא ומתן עם כל הגורמים", סיכם צרף.

המבטלים הודיעו כי יחזרו בהם מהחלטתם

הורי התלמידים: "אנחנו מוטרדים"

טליה, אמא לשגיא בן ה - 3 מתל אביב סיפרה כי אירועי ל"ג בעומר יתקיימו כסדרם בגן, אולם זאת לאחר חתימת ההורים בגן על מסמך "הסרת אחריות", אשר מותירה שלל תהיות ודילמות. "גם כעת, נותרנו מוטרדים, נותרנו עם שורת דילמות. האם מסמך הסרת האחריות אמנם פותר אותנו מכל אחריות? מהו הנוסח המשפטי המחייב?".

במקביל, ועל רקע הודעות שונות בעניין, בפורום ועד ההורים היישוביים מקפידים להרגיע את הרוחות ומדגישים כי עמדתם ברורה וכי הם מעודדים בהחלט יציאה לפעילות כיתתית וגם בל"ג בעומר, תוך שמירה על כללי הבטיחות.

לפניית "ישראל היום" בעניין הבהיר פז כהן, יו"ר ועד ההורים בירושלים וחבר בפורום ועדי ההורים היישובים, כי "בימים אלו פועל הפורום מול משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי במטרה למצוא פיתרון ביטוחי גם לועדי ההורים, ובינתיים, לקראת אירועי השבוע הבא – מעודדים לאחד מדורות במטרה להפחית את זיהום האוויר".

משרד החינוך: "אין למשרד כל אחריות לנושא"

במשרד החינוך הבהירו כי מדורות ל"ג בעומר הנערכות לאחר שעות הלימודים הן יוזמה של ועדי ההורים וכי "אין למשרד כל אחריות לנושא". לצד זאת הודגש כי "תלמידי מערכת החינוך מבוטחים במשך כל שעות היממה".

ואילו ממרכז השלטון המקומי נמסר: "פורום ההורים היישוביים לא פנה אלינו בנושא. במידה ונקבל פניה – נשמח לדון בה". עוד צוין, כי "כמדי שנה הוצאנו הנחיות לרשויות לפעול לצמצום המדורות בל"ג בעומר. יחד עם זאת, מרכז השלטון המקומי איננו רגולטור ואין בסמכותו לפקח על כך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...