פארק תמנע, מהפארקים הגדולים בעולם, מרחק נסיעה רבע שעה מאילת, הוא אחד המקומות המרתקים ביותר בארץ. חובבי האופניים ימצאו בפארק תמנע גן עדן חבוי. קרן קיימת לישראל הכשירה בפארק 14 ק"מ של שבילי אופניים מרהיבים למשפחות לרוכבים מקצועיים, שגולת הכותרת שלהם היא סינגל תמנע.
השביל סינגל תמנע – לרוכבי אופניים נבנה כך שיתאים לרוכב אחד - מכאן שמו (סינגל). קבוצות רוכבים יידרשו לרכוב אחד אחרי השני ולא במקביל. השביל מתפתל בתנאי שטח מגוונים, הוא בעל אתגרים טכניים, זוויות, עליות וסיבובים תוך שינויי גובה רבים המביאים את הרוכב לנקודות תצפית מרהיבות שהן שיא בפני עצמו.
סינגל תמנע נבנה על ידי רוכבים ולמען רוכבים ומשתמש בטכניקות בנייה ייחודיות בעולם. השבילים מתחלקים למספר רמות, החל מרכיבה משפחתית נוחה ועד למסלולי אקסטרים. רוכבים יכולים להגיע עם אופניהם או לשכור אופניים במקום, למעלה ממאה זוגות של אופני הרים מתקדמים ממתינים לרוכבים שיגיעו בגפם, בגדלים שונים המותאמים לבני המשפחה. ההשכרה היא מגיל 8 ומתבצעת בדלפק החנות שבמתחם האגם.
בקצה המערבי של עמודי שלמה נמצא המקטע הראשון של הסינגל, העובר כולו על סלעי יסוד. לאחר כ-1.5 ק"מ מתחברים לכביש ועוברים דרך האתרים למקטע של אבן חול אדומה. השביל ממשיך ומעפיל על שלוחות סלעי משקע ימיים לשיא הגובה של המסלול, המספק תצפית מרהיבה על בקעת תמנע כולה. הנשימה נעתקת רק מלעמוד במקום, לאחר המאמץ הגדול, ולצפות בשביל הלבן והמתפתל בנוף הצחיח.
משם אפשר להמשיך בסינגל אל האזור שזכה לשם "גן עדן נופי", לא הרחק מגבעת העבדים. המשך הסינגל מביא את חלקו הדרומי של הפארק ולתצפית על המכרות המודרניים של תמנע, ומשם לסוללה המקיפה את הפארק ולאגם, שם אפשר להתרווח, לנוח וליהנות ממשקאות צוננים ומארוחה מדברית מפנקת לאחר המאמץ הגדול.
המסלול עובר דרך האתרים:
עמודי שלמה – עמודי סלע טבעיים שהם חלק מקיר המצוק. צורות נוף טבעיות הנוצרות מבלייה. העמודים נקראים על שמו של המלך שלמה.
הפטרייה – צורת נוף ייחודית שמקורה בבלייה של אבני החול האדומות. כתוצאה מבלייה מהירה יותר של החלק התחתון נוצרת "פטריית סלע". באתר נמצא מרכז מבקרים המציג וממחיש את סיפור כפר מצרי הנמצא למרגלות האתר.
אגם תמנע – אגם מלאכותי שנועד ליצור נקודת מים קבועה לבעלי החיים ומרכז פעילויות לנופשים. המים אינם מיועדים לשתייה או שחייה. במקום נמצאת מסעדת חאן המלך שלמה שם תוכלו להנות מארוחות ניגובים ומטעמים.
לינה
חדש בפארק - וילה קאמפ: חניון לילה (קמפינג) סגור המתאים לקבוצות מטיילים, ארגונים ובתי ספר (כולל חדרים למדריכים/מורים), משפחות, זוגות ואירועים פרטיים .בחניון כל השירותים הדרושים, כולל חשמל, שירותי הסעדה, מקלחות ושירותים ועוד.
בקרו באתר 'צימר' למידע נוסף על צימרים בדרום ובכל רחבי הארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו