"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
המוסיקה של הגטו
המנצח היהודי־אמריקני מורי סידלין אסף יצירות שנכתבו על ידי מלחינים יהודים בגטו טרזיינשטט, ויעשה מהן קונצרט שיעלה במסגרת פסטיבל ישראל
זו השליחות שלי. מורי סידלין // זו השליחות שלי. מורי סידלין

המוסיקה של הגטו

המנצח היהודי־אמריקני מורי סידלין אסף יצירות שנכתבו על ידי מלחינים יהודים בגטו טרזיינשטט, ויעשה מהן קונצרט שיעלה במסגרת פסטיבל ישראל

,עודכן

ב־2 ביוני יתקיים בירושלים במסגרת פסטיבל ישראל קונצרט ששמו "שעות של חופש: סיפורם של מלחיני טרזיינשטט". על הקונצרט מנצח מורי סידלין היהודי־אמריקני, שהקדיש חלק ניכר בקריירה שלו כדי להנציח את המלחינים היהודים־צ'כים שנכלאו בגטו טרזיינשטט שבצ'כיה ונספו בשואה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הקונצרט משלב קטעי וידאו, קריינות וקטעים נבחרים מ־18 יצירות של 15 מלחינים מהגטו, ובהם ויקטור אולמן, גדעון קליין, זיגמונד שול, פאבל האס, רודולף קארל ועוד. מרבית היצירות שיבוצעו בקונצרט הן האחרונות שכתבו המלחינים לפני שנשלחו אל מותם.

"היו כ־20 מלחינים בטרזיינשטט", מספר סידלין בראיון טרנס־אטלנטי מביתו בוושינגטון, "כולם מצאו כוח ורצון להלחין בזמן שהיו שם. אפשר רק לדמיין כמה קשה היה אפילו למצוא ניירות וכלי כתיבה. להלחין שם היתה משימה מאתגרת וקשה. רובם כתבו לקבוצות כלים קטנות או סולואים. חלק מהמלחינים הללו נכנסו למחנה כבר עם שם ומוניטין, רובם נרצחו, וגם אלו ששרדו לא האריכו ימים. חקרתי ומצאתי שקיימת מוסיקה רבה שנכתבה בגטו ושרדה".

כבר לפני ארבע שנים, ב־2012, העלה סידלין במסגרת פסטיבל ישראל קונצרט שנקרא "ורדי בטרזיינשטט: רקוויאם של התרסה", שעסק בסיפורם של אסירי מחנה הריכוז בטרזין. "המופע היה מרגש, ולאור התגובות המרגשות חשבתי שזה יהיה נכון להמשיך ולהרחיב את היחסים עם המוסיקה הזאת", אומר סידלין, "לאחר הבכורה בפסטיבל ישראל השנה, אני מקווה להופיע במקומות רבים נוספים ברחבי העולם עם הקונצרט הזה. הוא לא חד־פעמי, ואני מקווה שיזמינו אותנו".

יש לך קשר אישי לשואה?

"כן. אבי איבד את אמא שלו, ובעצם את כל משפחתו בשואה. הוא הספיק להגיע לאמריקה בשנות ה־20 של המאה הקודמת אבל המשפחה שלו נשארה מאחור, בריגה, ואחרי המלחמה התחילו להגיע עדויות שהנאצים הרגו את כל משפחתו. אני נולדתי בארה"ב ומאז הילדות שלי אני זוכר שאבא סיפר לנו על השואה. גדלתי לתוך הסיפורים האלה, ובעיקר על הסיפורים על אמנות ומוסיקה שם. תחשבי שאנשים כלואים, עצורים רק משום שהם יהודים, בלי הגנה, אוכל או תרופות, ועדיין הם רצו לכתוב מוסיקה. אם להם היה כוח לעשות את זה - אז אנחנו, החיים, חייבים להנציח את התרומה שלהם לעולם. השליחות שלי היא לחשוף את המוסיקה הזאת לעולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו