"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האנטישמיות בלייבור: 50 חברים הושעו
התקשורת הבריטית מדווחת כי 50 חברי מפלגת הלייבור הושעו בחשאי בעקבות התבטאויות אנטישמיות • בין המושעים ראש העיר לשעבר שהשווה בין יוסי בניון להיטלר לפני שנתיים • בלייבור מנצלים את המשבר וזוממים להפיל המנהיג ג'רמי קורבין
ג'רמי קורבין צפוי לאבד 100 מושבים // צילום: גטי אימג'ס // ג'רמי קורבין צפוי לאבד 100 מושבים // צילום: גטי אימג'ס

האנטישמיות בלייבור: 50 חברים הושעו

התקשורת הבריטית מדווחת כי 50 חברי מפלגת הלייבור הושעו בחשאי בעקבות התבטאויות אנטישמיות • בין המושעים ראש העיר לשעבר שהשווה בין יוסי בניון להיטלר לפני שנתיים • בלייבור מנצלים את המשבר וזוממים להפיל המנהיג ג'רמי קורבין

, עודכן

מפלגת "הלייבור" השעתה בחשאי 50 מחבריה בשל הערות אנטישמיות וגזעניות כחלק ממאבק שמטרתו להתמודד עם המשבר שעוברת המפלגה.

ג'רמי קורבין, מנהיג מפלגת הלייבור, הודה אתמול (שני) בפעם הראשונה כי במפלגה ישנה בעית של אנטישמיות, תוך הקפדה על כך שהבעיה "לא ענקית".

קורבין, סיפר לאתר האינטרנט של ה"דיילי מירור": "מה שיש הוא מספר מאוד קטן של אנשים שאמרו דברים שלא היו אמורים להיאמר, לכן השעינו אותם ונחקור את המקרים".

לחץ במפלגת הלייבור

ביום חמישי הקרוב יתקיימו באי בחירות מקומיות ובמפלגת הלייבור מתחילים להרגיש את הלחץ וישנו חשש כי המפלגה צפויה לאבד מושבים רבים.

בכירים במפלגה מודאגים לאור המשבר הנוכחי. ה"טלגרף" מדווח כי חברי המפלגה דנים באופן גלוי באפשרות לעשות צעד מפתיע לאחר משאל העם האם להישאר כחלק מהאיחוד האירופי, שהתקיים ב-23 ביוני.

ה"טלגרף" הוסיף כי כי בקרב חברי פרלמנט במפלגה ישנה מזימה להדיח את קורבין אחרי הבחירות, במידה וייקלעו לצרות, ולהחליפו באיש הלייבור ג'ון מקדונל (John McDonnell).

מקדונל הכחיש אתמול את הטענות, ואמר: "התקשורת והימין עושים טריקים מלוכלכים ומנסים לסכסך ביני לבין קורבין".

ג'ון מקדונל, המנהיג הבא?! // צילום: גטי אימג'ס

אשת הלייבור לוסי פאוול, שרת החינוך ב"ממשלת הצללים של האופוזיציה" (בבריטניה האופוזיציה נוטה להציג ממשלה אלטרנטיבית ולחלק תפקידים ל"שרים המיועדים") הייתה הראשונה בקרב בכירי המפלגה להודות בכך שבמפלגה יש בעיה של אנטישמיות.

בראיון לטלוויזיה הבריטית אמרה: "ברור שיש בעיה עם אנטישמיות במפלגת הלייבור, אחרת לא היינו מבלים את ששת הימים האחרונים ומדברים על זה. אני חושבת שזה מרכיב מאוד קטן בתוך המפלגה. לכן אנו נוקטים פעולה מהירה כדי לשרש אותו".

ביום שני התברר כי המפלגה השעתה שלושה חברי מועצה בתוך שבע שעות בשל סדרת פוסטים אנטישמיים לכאורה בטוויטר ופייסבוק.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שניים מהם טענו כי מדינת ישראל היהודית "צריכה להיות מועתקת לאמריקה", בעוד שהשלישי השווה לפני שנתיים בין שחקן הכדורגל יוסי בניון להיטלר.

גורם בכיר במפלגה אמר ל"דיילי טלגרף" שבעיית האנטישמיות הרחיקה לכת, והמפלגה השעתה בפועל 50 חברים בחודשים האחרונים, 20 מתוכם בשבועות האחרונים.

בוועדת המשמעת אין מספיק אנשים לטפל בבעיה

בבריטניה, מי שאחראי לטיפול משמעתי באנשי פרלמנט הם "ועדת משמעת" תוך מפלגתית (compliance unit) או "יחידת הציות" בתרגום חופשי.

ככלל, נחשף שמם של 13 חברי לייבור שהושעו מאז אוקטובר. מקור המקורב למפלגה אמר ל"טלגרף": "יש רק שישה אנשים בועדת המשמעת, ואדם אחד נוסף שיצטרף לאחר משאל העם, ולמען האמת, זה אפילו לא קרוב להיות מספיק".

המקור מוסיף כי נפח העבודה של ועדת המשמעת עלה מאז שקורבין הפך למנהיג, וסיכם: "היחידה לא יכולה להתמודד עם מספר החברים החדשים שהצטרפו מאז, הם צריכים יותר משאבים".

התמודדות עם תופעה קשה של אנטישמיות

קורבין צפוי להתמודד עם אחת התקופות הקשות ביותר של המנהיגות שלו, לאחר שבשבוע שעבר נאלץ להשעות את אנשי הלייבור נז שאה, וקן ליווינגסטון, בשל התבטאויות אנטישמיות לכאורה.

יונתן ארקוש, סגן נשיא הועד של הקהילות היהודיות בבריטניה, אמר: "הכישלון של קורבין לקבל את העובדה שיש בעיה נרחבת בלייבור היא סוגיה בפני עצמה", והוסיף כי הלייבור תצטרך לשקול אם ועדת המשמעת פועלת בגישה הנכונה, או שיש צורך במנגנון חזק יותר בשביל להתמודד עם מה שאנחנו רואים".

ג'ון וודקוק, חבר לייבור, טען כי מפלגת הלייבור צריכה לפרסם את מספר התקריות שהיו בשנים האחרונות ועד ימינו, והוסיף: "אסור לנו לאפשר ליצור את הרושם שאנחנו מחפשים למזער את הנושא הרציני הזה או לטאטא אותו מתחת לשטיח".

יוסי בניון, שחקן הכדורגל שהאנטישמיות של הלייבור לא חלפה על פניו // צילום: אלן שיבר

מקור המקורב ללייבור טען כי אין תגובה רשמית לגבי כמות ההשעיות, והוסיף כי אשת הלייבור דיאנה אבוט ציינה לפני יומיים (ראשון) כי ישנם 12 מקרים מדווחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...