שחיתות סטייל שנות ה-80: סניף חדש לרשת רטרו פנקייק בכפר סבא
כמה שאני אוהבת פנקייק, שמנמנים, חמימים ומתוקים. אם אפשר אז שיהיו מושחתים, עליהם קוביית חמאה צהובה ואירופאית מתמוססת לאיטה ופודרת אבקת סוכר.
לעיתים אני אוהבת אותם רטרו, עטויי הררי קצפת, מלאי רוטב דביק מקושטים באגוזים ודודבדנים מסוכרים. הישר משנות ה-80 העליזות.
"רטרו", רשת הפנקייק המשפחתית מראשון לציון מגיעה אל אזור השרון ומביאה עמה את המנות המוכרות והאהובות, הכוללות מגוון רחב של פנקייקים מתוקים וגם מלוחים, פנקייקים מיוחדים ללא גלוטן ומנות טבעוניות.
הסניף החדש משתרע על כ-400 מ"ר הכוללים 200 מקומות ישיבה מתוכם 120 מקומות במרפסת רחבת ידיים המשקיפה אל הנוף מגג הקניון. וגם הוא, בדומה לסניף בראשון לציון, מתאפיין בעיצוב רטרו ייחודי שנותן לסועדים את התחושה כאילו נכנסו לדיינר אמריקאי אותנטי. עם כלי נגינה התלויים מהתקרה, קטעי עיתונות ישנים, תמונות ופרטי אספנות נדירים כדוגמת מכונת תקליטים, אקורדיון, חצוצרות, רדיו ועוד.
פנקייק פבלובה ברטרו פנקייק // צילום: יח"צ
בין המנות בתפריט אפשר למצוא:
• "לילה לבן"- פנקייק עם קרם נוגט לבן חם, סירופ שוקולד, פניני שוקולד ומקופלת לבנה.
• "פנקייק שטרודל" - המוגש עם תפוחי עץ, קרם פטיסייר, צימוקים, אגוזי מלך, קראמבל וכדור גלידה וניל, מנה זו מגיעה גם בגרסאות ללא גלוטן וטבעוני.
• "קופה בננה פקאן"- פנקייק עם קרם לוטוס, פקאן, סירופ קרמל וכדור גלידה בננה מצופה שוקולד.
ובמגוון הפנקייקים המלוחים:
• "פנקייק רטרו"- מוקרם עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, בצל וביצת עין.
• "פנקייק צ'רלי וחציל"- טחינה, גרגירי חומוס, בצל מטוגן, חציל מטוגן וביצה קשה ועוד.
טווח מחירי המנות במסעדה נע בין 22-48 שקלים.
שעות פעילות המסעדה: א'-ד' 09:00-01:00, ה'-ו' 09:00- עד לקוח אחרון, ש' 10:00-01:00
רטרו פנקייק, קניון כפר סבא הירוקה, רפופורט 3 כפ"ס קומה 2
************************
יום הולדת 20 טעימה במיוחד: תפריט חדש ב"לחם ארז"
פסטה אליו אוליו ארטישוק // צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
"לחם ארז" חוגגת 20 שנה לקיומה, ועושה זאת עם תפריט חדש והרחבת סל מוצרי המעדנייה בסניפים. הרשת, שעברה שינויים רבים במהלך השנים נשארה יציבה וענפה. מזה זמן רב היא חלק בלתי נפרד מקבוצת "קפה קפה" ומנוהלת על ידי מנכ"ל הקבוצה, רמי דנה המקפיד להשאיר את האצבע על הדופק ולשמור על עדכניות.
השנה, המותג חוגג 20 שנות פעילות תוך דגש קונספטואלי על השילוב בין בית קפה, מאפייה ומעדנייה. במנות החדשות ובתפריט יצויינו פריטים אותם ניתן לרכוש במעדנייה ולקחת הביתה כדי להמשיך וליהנות מהחוויה.
ברוסקטה סלמון וביצה עלומה. התפריט החדש של לחם ארז //
צילום: בן יוסטר, סטיילינג דלית רוסו
בין המנות החדשות בתפריט שהרכיב השף יניב עדן:
• חצאי ארטישוק אה לה רומנה צלויים, ברולה גבינת בר על מצע קרם פלפלים ועלי בייבי טריים - 44 שקלים.
• לביבות כרישה על מצע של צזיקי טרי, שמן זית ונגיעות סלסה עגבניות - - 36 שקלים.
• סלט עדשים וארטישוק: קוביות פלפל אדום טרי, עדשים שחורות, רצועות ארטישוק אה לה רומנה, בצל סגול, עלי בייבי, פטרוזיליה, עלי תרד ואגוזי מלך, בתיבול ויניגרט סלק על מצע של טחינה ויוגורט - 56 שקלים.
• תבשיל אורז וסלמון פיקנטי: שעועית ירוקה, פטריות, בצל סגול וירוק, עגבניות שרי, שום קונפי, קוביות טופו/ קוביות סלמון צרוב בתיבול קרם פלפלים פיקנטי, מלווה באורז בר - 64 שקלים.
• מוקפץ מומבאי ברוטב קארי ירוק: ירקות שוק מוקפצים עם נודלס ביצים, נבטים ובצל ירוק ברוטב קארי ירוק, חלב קוקוס ובוטנים מסוכרים (אפשרות לתוספת קוביות סלמון בתשלום) - 56 שקלים.
רשת "לחם ארז"
*********************
ממלכת הקיורטוש: פסטיבל ימי הונגריה במתחם התחנה בתל אביב
צילום: סיון פרג'
אוהבים דובוש, קיורטוש, גולאש הונגרי, לאנגוס ופלצ'ינטה? שגרירות הונגריה בישראל בשיתוף עיריית תל אביב מזמינות אתכם לפסטיבל ימי הונגריה בישראל במתחם התחנה בתל אביב.
החוויה ההונגרית האותנטית והייחודית, חוזרת לתל אביב זו הפעם השנייה. הפסטיבל יציג: מגוון מאכלים הונגריים שיוכנו במקום על ידי שפים מקומיים (ישראלים) המתמחים במטבח ההונגרי, וטעימות של יינות הונגריים. בין המאכלים שיוצעו ממיטב המסורת ההונגרית: קיורטוש, עוגות דובוש, מרציפנים, גולאש הונגרי, לאנגוס, פלצ'ניטה ועוד. בנוסף, יוצעו טעימות של יין הונגרי משובח.
עוד בפסטיבל: מופעי פולקלור עם תלבושות מסורתיות וריקודים, תחרות מיומנות ב"קובייה ההונגרית", משחק שחמט סימולטני מול 10 שחקנים בו זמנית ועוד.
צילום: סיון פרג'
• האירוע פתוח לקהל הרחב, בנוכחות שגריר הונגריה בישראל
• האירוע בחסות ענקית הניווט ההונגרית-ישראלית IGO
• האירוע יתקיים בימים שישי-שבת בתאריכים 6-7 במאי במתחם התחנה בתל אביב בין השעות 11:00 ל-16:00
נפתח לכם התיאבון? המון פינוקים ומתכונים - עכשיו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו