פסח שוקולדי. בראוניז שוקולד פאדג' // צילום: לירון אלמוג // פסח שוקולדי. בראוניז שוקולד פאדג'

בראוניז ופאדג': 3 מתכונים שוקולדיים לפסח

מתכונים מושחתים, עשירים ונפלאים, מצטיינים במרקם קטיפתי ומתאימים לילדים ולמבוגרים

מתכוני שוקולד הם מהאהובים עליי לקראת הפסח, הם אינם צריכים כמות גדולה של קמח ולכן אין צורך בתחליפם כאלה ואחרים, אלא במעט קורנפלור לכל היותר וזהו. 

הנה שלושה מתכונים מושחתים ונפלאים, עשירים בשוקולד, מצטיינים במרקם קטיפתי ומתאימים לילדים ולמבוגרים כאחד. 

בראוניז שוקולד פאדג'

רשימת חומרים לתבנית 20 על 30:

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

150 גרם מחמאה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

3/4 כוס סוכר 

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

2. טורפים ביצים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד.

3. מקפלים לתערובת את הקמח התופח.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית 20/30 ס"מ משומנת.

5. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות (מרכז העוגה צריך להיות רך ופני העוגה פריכים).

6. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקייה ומצננים.

7. לאחר שהעוגה הצטננה חותכים לריבועים קטנים ושומרים בקופסא אטומה.

עוגת פאדג' שוקולד

רשימת חומרים לתבנית מס. 24 :

250 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

1 וחצי כף קקאו

1 כף מים

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד חמאה, סוכר חום, קקאו ומים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

2. מערבבים פנימה את החלמונים.

3. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף קטיפתי.

4. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד, מוסיפים ברנדי.

5. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום נמוך 150 מעלות במשך כשעה.

6. לאחר האפייה העוגה נסדקת וצונחת במרכזה, לא לדאוג.

7. מצננים ומעבירים את העוגה למקרר. מוציאים מקירור כ30 דקות לפני ההגשה.

בראוניז פאדג' שוקולד קוקוס

רשימת חומרים לכ-20 ריבועים:

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

50 גרם קרם קוקוס

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר 

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור 

1 כפית אבקת אפייה

לשכבת הקוקוס:

2 כוסות קוקוס טחון

1/2 כוס סוכר

3 חלבונים

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד, שמן קוקוס וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

2. טורפים ביצים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד.

3. מקפלים לתערובת את הקורנפלור ואבקת האפיה.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית 20/30 ס"מ משומנת.

5. מקציפים חלבונים, כשנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד  נשוצר קצף יציב ותפוח.

6. מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון (משאירים חופן קוקוס לעיטור)

7. מורחים את השכבת הקוקוס מעל שכבת השוקולד, מפזרים קוקוס טחון.

8. אופים בחום בינוני 175 מעלות כ-25 דקות (מרכז העוגה צריך להיות רך ופני העוגה פריכים).

9. מוציאים מהתנור לאחר שהעוגה הצטננה חותכים לריבועים ושומרים בקופסא אטומה.

נפתח לכם התיאבון?עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

• כל המתכונים הכי שווים לפסח - במקום אחד!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...