שומרי הכשרות שבינינו נמנעים אמנם מבירה, מוויסקי ומכל מה שמזוקק מדגנים במהלך ימי החג, אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לשתות - להפך. על מדפי החנויות והברים תוכלו למצוא לא מעט אופציות אלכוהוליות, טעימות וכשרות לפסח, שיהפכו את ימי החג לשמחים במיוחד.
טקילה
טקילה היא משקה שמזוקק מהלבבות של צמח האגבה שגדל במקסיקו. הוא אפילו לא עובר ליד דגנים, כך שאין שום בעיה להכשיר אותו לפסח. הרדורה, אחד מבתי הטקילה הוותיקים והמוכרים בעולם, משגר לישראל שתי סדרות של טקילה כשרה לפסח.
אל־חימדור, הסידרה הבסיסית, הקרויה על שמם של האיכרים המגדלים את האגבה, כוללת טקילה בשתי רמות: סילבר, שעוברת זיקוק כפול, מבוקבקת ללא יישון ומתאפיינת בריחות הדרים ועשן (129 ש'); ורפוסאדו, טקילה זהובה שמתיישנת במשך שנתיים בחביות עץ ומתאפיינת בריחות מורכבים של עשן, עץ ותבלינים, גוף מלא ומרקם חלקלק ונעים (134 ש').
המותג היוקרתי יותר של הבית, הרדורה - פרסת סוס בספרדית - מגיע לישראל בשלוש דרגות יישון: פלאטה, טקילה צעירה שמתיישנת 45 ימים ונחשבת אידיאלית להכנת מרגריטה וקוקטיילים אחרים (210 ש'); רפוסאדו, שיישון בן 11 חודשים בחביות מעניק לה צבע נחושתי, מרקם חלקלק וטעמים מורכבים ומאוזנים (225 ש'); ואנייחו, טקילה בעלת צבע כהה וטעמים עשירים, המתיישנת שנתיים בחביות (240 ש').
בוכא
בוכא הוא משקה תוניסאי שנעשה מזיקוק של תאנים בתוספת צמחי תבלין. בוכא בוקובזה יוצרה לראשונה בסוף המאה ה־19 על ידי אברהם בוקובזה במפעל המשקאות שהקים בעיירה לה־סוקרה לא הרחק מהעיר תוניס. מאוחר יותר היגרה משפחת בוקובזה לצרפת, ומתחילת שנות ה־60 של המאה העשרים, היא מייצרת את המשקה על אדמת אירופה.
לבוכא, שמיוצר בזיקוק רציף ואינו מתיישן כלל, יש ריחות עדינים של תאנים ודבלים משולבים בנוכחות מאסיבית של אלכוהול. נכון, הוא עדיין נתפס כמשקה של תוניסאים לא מאוד צעירים, אבל כדאי מאוד לתת לו צ'אנס, בעיקר כשהוא קפוא (130 ש').
וודקה
וודקה היא משקה דמוקרטי שאפשר לזקק לא רק מדגנים אלא גם מפירות, מירקות ומכל מה שצומח. וודקה Passover מזוקקת בהולנד ממולאסה - סירופ שנוצר מבישול של קני סוכר או סלק סוכר - ומגיעה לישראל בשני טעמים: ענבים ואננס, וכאשר טועמים אותם ללא תוספות, קשה להתעלם מהריחות המלאכותיים שלהם. הראשון מזכיר מיץ ענבים מהסוג ש"אינו מכיל פרי", ולשני יש ריחות וטעמים של קרטיב אננס. אני מניח שחובבי הסגנון יידעו ליהנות מהוודקה הזו או לפחות להכין עימה קוקטיילים (110 ש'). גם למותג הוודקה הוותיק קגלביץ' יש מה להציע לשומרי הכשרות: וודקה בטעם לימון שאפשר לשתות ישר מהמקפיא או כמרכיב בקוקטייל (40 ש').
ברנדי
אף על פי שהוא נתפס בעיקר כמשקה של חורף, ברנדי יכול להתאים גם לימי האביב. JANZAC שמיוצר באזור בורדו שבצרפת ומתיישן ארבע שנים בחביות הוא ברנדי חביב ומתקתק ולא מאוד מורכב, אבל הוא מזוקק היטב ובסך הכל די נעים לשתייה (110 ש'). אגב, אם חם לכם מדי בשביל ברנדי, פשוט תניחו אותו כמה שעות במקפיא ותשתו אותו קר.
Charm x.o הוא ברנדי שנוצר בבית גוטייה הוותיק שבאזור קוניאק, והרכיבים הצעירים ביותר שבו התיישנו שש שנים בחביות. זהו ברנדי שמציע תמורה טובה מאוד למחירו (160 ש'), והבקבוק הייחודי שלו ייראה נפלא בארון המשקאות שלכם או של המארחים שלכם.
מחייה 13
מדי כמה שנים צצים להם שילובים בין משקאות אניס למיצי פירות. רובם נעלמים אחרי קיץ אחד. לרגל החג הושק השנה בישראל משקה חדש שמתיימר לשנות את תרבות השתייה המקומית, שמו מחייה 13, שמוצע בשני טעמים: לימונים ואשכולית אדומה.
לראשון יש ריחות מעודנים של אניס ומעט פרי הדר וטעמים חמצמצים מרעננים, ואילו השני נמצא בהשפעה מאסיבית של טעמי אשכולית אדומה מרירה שמשתלבים היטב עם ריחות האניס. לא בטוח שהוא ישנה כאן משהו, אבל בסך הכל מדובר במשקה טעים ומרענן, בעיקר אחרי כמה שעות במקרר (55 ש').
6. ברנדי תמרים של פלטר, 180 ש'; 7. יוליוס ביטרס, 165 ש'; 8. או־דה־וי דה טנג'רין, 185 ש'; 9. ברנדי Charm x.o, 160 ש' // צילום: קובי טל; 10. וודקה Passover ענבים 110 ש'; 11. וודקה Passover אננס, 110 ש'
מזקקת יוליוס
יובל (ג'וב) הרגיל הוא לטעמי המזקק הטוב ביותר שפועל כיום בישראל. מהמזקקה שלו שבגליל המערבי יוצאים לא מעט משקאות מפתיעים המזוקקים מאתרוגים, מדבש או ממנדרינות לצד תזקיקי ענבים צעירים, מיושנים ומתובלים.
"יוליוס ביטרס", למשל, מתאים במיוחד לסיומן של ארוחות כבדות. יש לו צבע ירקרק, ריחות של עשבי תיבול וטעמים עשבוניים (165 ש'). או־דה־וי דה טנג'רין שמזוקק מקלמנטינות מפתיע בריחות הפרי המסחררים שלו, בטעמים המאוזנים ובמרקם המלוטש (185 ש'). חוץ מזה, הוא לגמרי משלנו וכל המוצרים שלו כשרים לפסח.
מזקקת פלטר
מזקקה מקומית איכותית נוספת היא מזקקת פלטר שבקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן. במחסנים שלה מתיישנות להן חביות של וויסקי, אבל עד שהוויסקי הראשון יושק, מזוקקים בה כמה משקאות מעניינים, שכולם, בלי יוצא מן הכלל, כשרים לפסח, ובהם: ג'ין ארומטי שמזוקק מתפוחים (180 ש'), או־דה־וי, תזקיק צעיר מענבי מרלו, עם טעמי פרי מתובלים (145 ש'), ברנדי מג'הול, תזקיק מקורי ומעניין של תמרים (180 ש'), וברנדי תפוחים מתקתק ונעים לשתייה (240 ש').
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו