"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עדכונים במועדי מבחני הבגרות
העדכונים נועדו להרחיב את הגמישות של מנהלי בתי הספר בתכנון רב שנתי • "שמענו מהצוותים החינוכיים בשטח על עומסים"
צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף // צילום אילוסטרציה: יהושע יוסף

עדכונים במועדי מבחני הבגרות

העדכונים נועדו להרחיב את הגמישות של מנהלי בתי הספר בתכנון רב שנתי • "שמענו מהצוותים החינוכיים בשטח על עומסים"

יעל ברנובסקי
, עודכן

משרד החינוך פירסם אתמול את העדכונים החדשים אשר ייכנסו במסגרת תוכנית ההיבחנות בבתי הספר התיכוניים. העדכונים נועדו להרחיב את הגמישות של מנהלי בתי הספר בתכנון הרב־שנתי, ולהקל את העומס שנוצר על תלמידי כיתות י"א מחזור תשע"ו, בשל מועדי הבחינות שסמוכים מדי לטענתם ואינם מספקים להם מספיק זמן להתכונן.

החל משנת הלימודים הבאה (תשע"ז), מועד חורף י"א ייפתח לכלל התלמידים במקצועות לשון והיסטוריה. השנה, באופן חד־פעמי, יינתן מועד נוסף במקצועות מדעי המחשב והיסטוריה. כמו כן, באופן חד־פעמי יופחת היקף שעות המעורבות החברתית לתלמידי שכבת י"א.

בעקבות המדיניות של צמצום מועדי הבחינות שהוביל שר החינוך הקודם שי פירון, התלמידים, מנהלי בתי הספר והמורים התלוננו על עומס רב. כפי שפורסם ב"ישראל היום" ב־29 בפברואר, התלמידים הבטיחו לצאת למאבק. לאחר הידברות ובעקבות השתתפות אנשי משרד החינוך בכנסי המנהלים לאחרונה, הוחלט כאמור על השינויים.

שר החינוך נפתלי בנט אמר כי "שמענו מהצוותים החינוכיים בשטח על העומסים, והחלטנו על עדכונים חדשים שיקלו בצורה משמעותית על התלמידים ויאפשרו יותר גמישות ביכולת התכנון של פעילות בית הספר. אנחנו מאמינים במנהלים ובמורים ונעשה כל שאפשר על מנת לסייע לעבודתם ולהצלחתם".

אליאב בטיטו, יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית: "אנו מברכים את משרד החינוך על קבלת המלצותינו. מדובר בבשורה של ממש בעבור תלמידי כיתות י"א הנוכחיים וכל התלמידים העתידיים. אנו רואים בעקרונות הרפורמה התחלה לשינוי משמעותי בדרך לחינוך אחר ומתקדם, ומאמינים כי ביחד נמשיך את התהליך ונהפוך את החינוך בישראל לזה העומד בחזית החינוך העולמית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...