יחימוביץ'. קשיים במחנה הציוני // צילום: דודי ועקנין // יחימוביץ'. קשיים במחנה הציוני

הרצוג: "אני פועל בניקיון כפיים"; יחימוביץ': "זה צל שמעיב על כולנו"

יו"ר המחנה הציוני הגיב לראשונה לפרסום אודות בקשת המשטרה לזמן אותו לחקירה באזהרה • "תפקידו של מנהיג הוא להתמודד עם עלילות ומשברים" • יחימוביץ': "אין ספק שאלה לא ימי זוהר למפלגה, בלשון המעטה"

"ניקיון כפיים ויושר היו הערכים לאורם פעלתי ובהם אני מאמין" כך אמר היום (שלישי) יו"ר האופוזיציה ומפלגת המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, באירוע שאותו אירגן ח"כ אמיר פרץ. הרצוג התייחס לפרשה שנקשרה בשמו ולפרסום אודות בקשת המשטרה ליועמ"ש לזמן אותו לחקירה פלילית. 

לדבריו, "מעטים המנהיגים שעברו טלטלות אישיות ופוליטיות וספגו ביקורת מרושעת, והתמודדו באומץ עם מציאות מורכבת וצרבו בהיסטוריה הצבאית את אחת ההצלחות המרשימות ביותר אי פעם. תפקידו של מנהיג הוא להתמודד עם משברים, להתמודד עם ביקורת וגם להתמודד עם עלילות.

"מאז שהתפרסמה ההודעה על בדיקת הרשויות בעניין הפריימריז במפלגה, אמרתי לכולם בפומבי ובאופן אישי שזה חלק מתפקידו של מנהיג: להתמודד גם עם עלילות שצפות ועלות תמיד ערב בחירות. אני אגיע לכל מקום שצריך, אתן את התשובות לכל שאלה, לכל טענה, לכל דבר בלע וזדון ונשים את הסאגה הזו מאחורינו".

 רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק  

מנגד, ח"כ שלי יחימוביץ התייחסה היום להתפתחויות בעניין הרצוג ואמרה כי הפרשה היא "צל שמעיב על כולנו". לדבריה, "בשלב זה, כשאין הודעה פורמלית של היועץ המשפטי על פתיחת חקירה פלילית, לא תקין לדחוק בהרצוג ולקבל החלטות חפוזות. אין ספק שאלה לא ימי זוהר למפלגה בלשון המעטה, לא מדובר בסוגיה פרטית של הרצוג. אם יהיו התפתחויות נקבל החלטות בהתאם, ואני סומכת לחלוטין על הרצוג שגם הוא ידע לקבל את ההחלטות הנכונות במידת הצורך. יתכן שאם הדברים לא היו קשורים באופן ישיר, לכאורה, אליי – הייתי מגיבה בתקיפות רבה יותר, אבל כל התבטאות שלי עשויה לקבל משמעויות פרסונליות או פוליטיות וזה לא המקרה. חשוב שהאמת, ככל שתהיה, תצא לאור והצדק יעשה".

עמיר פרץ פנה להרצוג ואמר כי "אין זו תקופה פשוטה לכל אדם ובוודאי לא לאיש פוליטי בכיר. בשיחה שקיימנו לפני מס' ימים אמרת לי כי אתה מאמין בחפותך ואני מאמין לך ולכן בכל הקשור אליי אתן לך את כל המרחב הנדרש כדי שתוכיח את צדקתך ותסיר את העננה הזו מחינו הציבוריים".

מוקדם יותר הבוקר אמר ח"כ איל בן ראובן מהמחנה הציוני בראיון לרדיו גלי ישראל כי "על הרצוג לשקול להשעות את עצמו בעקבות הפרשה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...