יעלון. "אמשיך להיאבק" // צילום ארכיון: דודו גרינשפן // יעלון. "אמשיך להיאבק"

התקרית בחברון היא רק תירוץ להשתלח ביעלון

הרחקתו של יעלון מן ההגה הביטחוני עלולה לגרום לרעש אדמה לא רק בישראל, אלא בעיקר ביהדות ארה"ב ובממשל האמריקני

המתקפה על משה (בוגי) יעלון מתנהלת כבר כשנה וחצי, אבל לאחרונה - בעקבות סלידתו מן הירי במחבל השרוע על הקרקע בתל רומיידה - הפכה להסתה מסוכנת. השלב האחרון מתנהל כבר כשבועיים והולך ומחריף, אך רק אתמול הופרה דממת עמיתיו בממשלה כאשר בנימין נתניהו, איילת שקד וד"ר יובל שטייניץ הסתייגו מפורעי הלשון, ועימם יאיר לפיד שנחלץ להגן על שר הביטחון מספסלי האופוזיציה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

יש דיונים פנימיים שבהם מבקריו מהליכוד ומהבית היהודי מהללים את המתרחש בצה"ל, אבל מול המצלמות והמיקרופונים חוזרים לסורם.

בפועל ישראל מנהלת מדיניות שקולה, אשר במהלכה נהרגים רוב הרוצחים־המחבלים תוך כדי פעילות טרוריסטית ולא לאחר נטרולם, ובמצב זה נחלשת יכולתם של הפלשתינים ללבות את האש.

סך ההתנהלות הביטחונית השוטפת אינה הצלחה של מאה אחוזים, שכן אין סכסוך כה מתוח וממושך המסתיים בתוצאה מוחלטת, אבל רמת הלהבות אינה גבוהה וממילא נטיית מדינות העולם להתערב באינתיפאדת הסכינים נגד ישראל מצומצמת. זו הצלחה, והיא מוכחת בהתמדה מייגעת מאז מבצע צוק איתן ועד לתקרית המביכה בתל רומיידה.

שם ניזוק ההישג, והיה מקום להבהיר מייד כי מה שנראה בעדשת צלם "בצלם" אינו מקובל על ישראל. כך החל בשרשור הערעור על פעילות צה"ל ומפקדיו, עד שהרמטכ"ל גדי איזנקוט ולאחריו יעלון נטלו לידיהם את הפיקוד על ספינת המחלוקת המיטלטלת לכל רוח פוליטית. איש בבריסל ובריאד ובשכם לא היה ממתין לתוצאות הנתיחה במכון לרפואה משפטית.

קצה הקרחון

המריבה בעניין תל רומיידה היא קצה הקרחון לעניין המרכזי. נפתלי בנט ובצלאל סמוטריץ' וארגונים ימניים זועמים על הריסון המבצעי שמאפיין את יעלון, ובעיקר כועסים שגם בהביעו מדי פעם הסתייגות מהחלטות בג"ץ, הוא מקבל ללא ערעור את עליונות שלטון החוק. הדבר הגיע לשיאו כאשר ביצע את הוראת בג"ץ להרוס מבנים בלתי חוקיים בבית אל, ובעיקר מפני שאינו מניח להקים מאחזים בלתי חוקיים. זאת אף שרק שלשום פורסם (ב"מקור ראשון") כי בפועל הוא מממש את הדו"ח על הקרקעות בשטחים שכתב השופט אדמונד לוי, ומקובל מאוד על המתנחלים.

המאבק בתוך הקואליציה, על מדיניות מערכת הביטחון ביהודה ובשומרון, הוא הפרק מרתיח הדם של ההתמודדות הגדולה בתוככי הליכוד והבית היהודי והארגונים השכנים על רמת המינון של הבנייה בהתנחלויות ועל שלטון החוק. הרחקתו של יעלון מן ההגה הביטחוני עלולה לגרום לרעש אדמה לא רק בישראל, אלא בעיקר ביהדות ארה"ב ובממשל האמריקני.

•   •   •

יעלון על ההסתה נגדו: "לא אכנע לקיצונים"

שר הביטחון: "ניסו להפוך אותי לעוכר ישראל, אבל זה לא יעזור להם" • רה"מ: "הכרזות המסיתות נגד השר - חציית קו אדום" • לפיד: "יעלון המפקד שלנו"

תקרית הירי במחבל מנוטרל בחברון לא מפסיקה להכות גלים. אחרי שפעילי ליכוד הפיצו כרזות הקוראות "לחסל פוליטית" את שר הביטחון משה יעלון בגין עמדתו בנושא, בסוף השבוע הוא הגיב על הקריאות נגדו - ואף זכה לגיבוי לא צפוי מהאופוזיציה.

הכרזה המסיתה נגד השר

"אחרי שכל מיני גורמים שוליים קיצוניים ניסו להפוך אותי לעוכר ישראל, הגיע השלב הבא - הפצת תמונות מסיתות נגדי", כתב יעלון בפייסבוק ובטוויטר, "זה לא יעזור להם. אין לי שום כוונה להתכופף ולהתקפל במאבק על דמותן של מדינת ישראל והחברה הישראלית. אמשיך להיאבק על מדינת ישראל צודקת, שפויה ומוסרית; כזו הנלחמת ביד ברזל ובנחישות בדורשי רעתה, אך מצד שני אינה מאבדת את ערכיה". 

יעלון סיפר כי בשבועות האחרונים פנו אליו נבחרי ציבור רבים וגם אזרחים, שהביעו בו תמיכה וביקשו לחזק את ידיו. "גם הם", אמר, "אינם יכולים לשאת את המחשבה שישראל תשנה את פניה בגלל מיעוט קיצוני אלים. זה הרוב השפוי של אזרחי ישראל, ולמענו אני נאבק. לכן לא ארים ידיים ולא אירתע מכל איום".

גם יועצו הבכיר של יעלון, איציק אשכנזי, התייחס אתמול להאשמות נגד השר והפנה אצבע מאשימה לגורמים במפלגתו. "שר מהליכוד, עסקן שבטוח שהוא מדינאי וביטחוניסט אבל עסוק רוב הזמן בבחישות, לא משתחרר מהדנ"א העסקני שלו, מתקשר לפעילי ליכוד ושואל אותם בציניות, 'מה קורה עם ראשי הכנופיות?'" כתב בטוויטר, והוסיף כי אותו גורם "יודע ששר הביטחון לא התכוון כלל לחברי ליכוד, אלא לגורמים שמנסים להחדיר פוליטיזציה מסוכנת לצה"ל. ככה זה כששמים את הטובה האישית לפני טובת המדינה". בכך התייחס לאמירת יעלון בשבוע שעבר, עת השר הסביר כי הוא "מעדיף שאת הוראות הפתיחה באש ייתן הרמטכ"ל ולא ראשי כנופיות".

התמיכה רק גדלה

בסוף השבוע רשימת התומכים ביעלון רק גדלה; ראש הממשלה בנימין נתניהו פירסם הודעה שבה יצא נגד המודעות המסיתות. "פרסום תמונת שר הביטחון בתוך כוונות ירי הוא מעשה פסול וחציית קו אדום", אמר, "בוויכוח ציבורי אין שום מקום להתלהמות מסוג זה". גם ח"כ אבי דיכטר (הליכוד), ראש השב"כ לשעבר, אמר כי "מתחילים בפוסטרים על חיסול פוליטי, ואיש אינו יודע איך זה עלול להיגמר". 

יעלון זכה לתמיכה גם מספסלי האופוזיציה. יו"ר מפלגת יש עתיד יאיר לפיד, למשל, אמר כי מדובר בהתקפה אלימה ומגונה על צה"ל". לפיד, שאמר את הדברים באירוע "שבתרבות" ביקנעם, הוסיף כי שוחח עם יעלון ואמר לו "שאני לא מהמפלגה שלו, אבל אני מצדיע לו על העמידה המוסרית חסרת הפשרות. אמרתי לו: אתה המפקד שלנו". 

גם ח"כ יואל חסון מהמחנה הציוני אמר כי "יעלון הוא שר הביטחון שלי, וצריך להגן עליו", וחברו לסיעה ח"כ נחמן שי הוסיף כי "ההתקפות על יעלון מחלישות לא רק אותו, אלא גם את יכולת ההתמודדות של צה"ל". 

מתי טוכפלד, שלמה צזנה, שלומי דיאז, גדעון אלון ודני ברנר טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...