נותן פייט לסלט הפאפאיה המפורסם. סלט פומלה, דג ומלפפונים // צילום: רעות סהר // נותן פייט לסלט הפאפאיה המפורסם. סלט פומלה, דג ומלפפונים

עד שתגיעו למזרח - כדאי שתאכלו בנאם

המסעדה התאילנדית בצפון דיזנגוף עדיין מספקת את הסחורה עם מנות בתמחור הגון ושירות אדיב

הישראלים אוהבים את תאילנד. הם נוסעים אליה באלפים כל שנה, מציפים את בנגקוק, מתמקחים בשווקים, רובצים על החופים ושוכרים את כל הטוסטוסים באיים. 

יש משהו באוכל התאילנדי שמתאים מאוד לישראלים. זה לא אוכל כבד, וגם לא משמין, אולי חוץ מבננה לוטי. הוא צבעוני ופיקנטי, ארומטי מאוד, מתאים לאקלים שאנחנו רגילים אליו, ובכל זאת יש מעט מאוד מסעדות תאילנדיות בישראל.

הגל של המסעדות האסייתיות ששטף אותנו בשנים האחרונות, מעלה את הסברה שאנחנו כישראלים, מעדיפים את האוכל האסייתי שלנו לא ממוקד, לא ספציפי. זה אפילו כבר לא פי'וזן אסייתי, זה גדול יותר, זה פאן-אסייתי. זה כבר לא שילוב של שני מטבחים מדרום מזרח אסיה, זאת היבשת כולה. המסעדות הפאן-אסייתיות מצליחות יותר כי הן לא כופות עלינו להתחייב למטבח אחד, הם מאפשרות לנו לטייל בכל אסיה בארוחה אחת. 

אבל בחזרה לאוכל התאילנדי שמורכב מהמון טעמים וכל מרכיב בו נבחר בדקדקנות ויש לו חשיבות עליונה. אולי גם בגלל המורכבות הזאת והדיוק הנדרש, אין בישראל כל כך הרבה מסעדות תאילנדיות. 

בראש הפודיום ניצבת כבר שנים מסעדת בית תאילנדי ועוד לא קמה לה מתחרה הולמת. יש עוד כמה מובהקות אך קטנות יותר בתל אביב, אפשר לספור אותן על יד אחת, וגם אולי עוד איזה שתיים בחיפה, אבל בסך הכל המטבח התאילנדי פר אקסלנס עוד לא היכה בנו.אני אוהבת את בית תאילנדי. איך אפשר לא לאהוב מסעדה שמכינה בעצמה חלב קוקוס? אבל כמו כל דבר טוב שחוזר על עצמו, גם זה לפעמים קצת נמאס. 

ואז הגיעה נאם. מסעדה תאילנדית פרופר בפינת הרחובות הכי שיק בעיר. ביקרתי בנאם מספר פעמים במהלך השנתיים האחרונות, פלוס מינוס, מאז שנפתחה, והמסעדה סבלה מבעיית אחידות. היו ביקורים טובים יותר וטובים פחות, אבל הביקור האחרון היה מוצלח במיוחד.

ככל שמתקרב הוויקאנד, קשה להשיג מקום בנאם, כמו בכל מסעדה תל אביבית, והיה לנו שולחן פנוי רק בעשר בלילה. אבל גם בעשר בלילה, השירות בנאם מקצועי ונגיש, הבנות מחייכות בכניסה והאווירה במרפסת המלאה, בה התיישבנו, נעימה ולא קדחתנית. כל מה שזוג צריך לארוחת ערב מושלמת, זה שתי ראשונות ושתי עיקריות, מבלי לוותר על קינוח אחד, וכך בדיוק נראתה הארוחה שלנו. 


קשה ליפול עם שיפודי פרגיות. שיפודי סאטה

לראשונות הזמנו סלט מהספיישלים, מלפפונים ופומלה עם נתחי דג בקראסט (39 ש"ח). הכוסברה, הבצל ירוק, והבוטנים הקלויים, הופכים את הסלט הזה למתחרה צמוד במיוחד לסלט הפפאיה האהוב והמוכר. הרבה לימון, מעט רוטב דגים וקצת צ'ילי עוטפים את כל המרכיבים והתוצאה היא ארבעה מתוך חמשת הטעמים במנה אחת - מתוק, חמוץ, חריף ומלוח. 

הראשונה השנייה היא סאטה שיפודי פרגיות (33 ש"ח). מנה יפהפייה של שלושה שיפודים בגלייז מתקתק, רכים ועסיסיים, נעוצים על גבי פלח אננס טרי, לצד סלט כרוב קטנטן ורוטב סאטה של קארי, חלב קוקוס ובוטנים. קשה ליפול עם שיפודי פרגיות, אבל גם קשה להתעלות, ואלו של נאם מתעלים בהחלט, והתוצאה היא מנת פרגיות שאינה תאילנדית מובהקת אבל מצוינת בהחלט. 

תמיד היתה לי חולשה למרק טום יאם וקשה לי מאוד לוותר על המנה הזאת, בכל ביקור במסעדה תאילנדית וכך קרה גם הפעם. כבר אכלתי את הטום יאם של נאם (61 ש"ח) בעבר והיו פעמים שזאת היתה אכזבה. פעם אחת המנה סבלה מעודף טופו, ממש כמות קוביות טופו בלתי הגיונית, ופעם אחרת הוא היה חריף במידה שלא גרמה לי לוותר על האכילה, אבל גרמה לי לבכות תוך כדי. הטום יאם הוא מרק עז טעם בזכות למון גראס, עלי כפיר ליים ושורש גלנגל. הגרסה של נאם יחסית נאמנה למקור ומגיעה עם פטריות יער ועגבניות בציר דגים (או אולי זה היה רוטב דגים?) וחלב קוקוס. המרק מוגש עם אורז לבן, כי חייבים משהו נייטרלי בכל מסיבת הטעמים הזאת.


מרק עז טעם בזכות למון גראס, עלי כפיר ליים ושורש גלנגל. טום יאם

העיקרית השנייה היתה פלה פאד פריק פאו (69 ש"ח) שזה נתחי דג בציפוי פריך בקארי אדום, עם סלרי, גזר, בצל והמון בזיליקום, לצד אורז לבן מאודה. יש שם גם קצת קשיו וצ'ילי יבש וזאת מנה ענקית שממש קשה לסיים. היא גם תצוגת תכלית מצוינת של היכולות התאילנדיות של נאם, והתוצאה היא מנה קלילה וטעימה. 


מנה קלילה וטעימה. פלה פאד פריק פאו

שני אנשים לא יכולים הרבה יותר מזה, במיוחד במסעדה כמו נאם שהמנות בה גדולות והמחירים בה נוחים, ולכן הלכנו על קינוח קטן ועדין של גלידת קוקוס (26 ש"ח) שמכינים במקום, בתוספת קוקוס קלוי וקוקוס מיובש ורוטב מנגו סמיך. אין תפריט קינוחים וזה תמיד קצת קשה לי, מין מבחן בעל פה שדורש ממך קשב מלא למה שאומרת המלצרית, ולכן זאת היתה הפתעה נעימה לגלות שמסתתרות בתוך הגלידה חתיכות אננס טרי. זה קצת מוזר להגיש קוקוס בתוספת קוקוס עם נגיעות קוקוס אבל מזל שהיינו זוג אוהבי קוקוס ועלינו זה עבד. 


קינוח קטן ועדין. גלידת קוקוס 

אם החופשה הבאה שלכם בתאילנד עוד רחוקה, כדאי לכם לצמצם טווחים ולהגיע לנאם, רק תקוו שזה יהיה באחד הערבים היותר מוצלחים של המטבח. בכל אופן, גם ברגעים הפחות טובים שלה, נאם עדיין מספקת את הסחורה, וזאת לא סחורה תאילנדית מזויפת. 

נאם

דיזינגוף 275 תל אביב

03-6708050

נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים במדור האוכל שלנו! 

• חולים על אוכל? 7 כוכבי אינסטגרם שלא תרצו לפספס

• מסעדת הבשרים הזאת היתה ונשארה המלכה

• עוד המון מסעדות שביקרנו בהן בזמן האחרון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...