פורים משפחתי שמח! הנה כמה המלצות משמחות וטעימות לקראת סופשבוע פורמי ומשפחתי ארוך.
סיור קולינרי בירושלים

ירושלים היא יעד נפלא לביקור חד יומי משפחתי. בין גן החיות התנכי, מוזיאון ישראל ומוזיאון המדע אפשר למלוא גם מספר אתנחתות קולינאריות מהנות במיוחד. מומלץ לערוך סיור טעים בשוק מחנה יהודה עם השפית המוערכת טלי פרידמן. בסיור מדלגים בחדווה בין הדוכנים השונים, לומדים על חומרי הגלם המקומיים והטריים ואף טועמים שלל דליקטסים. עם סלים עמוסים כל טוב תנובת השוק עולים אל האטלייה של פרידמן הממוקם בליבו של השוק לסדנה עונתית וחווייתית במיוחד.
ניתן לתאם מראש גם ארוחת שף http://www.haatelie.com/.
נשארים בירושלים: הקינוחים של קפה קדוש

צילום: אתי נמיר
עוד בירושלים, בשעת אחר הצהריים כשהצורך בקפה טוב ולצדו דבר מתיקה נפלא גובר בי, אני עושה דרכי ברפלקס כמעט מותנה אל קפה קדוש ברחוב שלומציון המלכה 6. עומדת משתאה אל מול ויטרינת העוגות והמאפים. הכל כה יפה, מזמין ומפתה ואני רוצה מהכל, כאן ועכשיו. הקפה הומה אדם, ולצלילי קרקוש המזלגות והכפיות אני משוחחת מעט עם קרן קדוש, שף פטיסרי ומבעלי הקפה. חברתי הירושלמית הגאה מספרת לי על העיר האהובה שלה, על קשייה ותלאותיה. לא קלים החיים בירושלים מעולם לא היו. אך קדוש אופטימית נצחית, וגם בתקופה האחרונה שזימנה לא מעט אתגרים לבירה הכאובה, היא נכנסת זקופה אל המטבח ומפליאה בהכנת פסטות תוצרת בית, מאפים, עוגיות וקינוחים מרהיבים. חובבי פטיסרי צרפתי בכל הגילאים יתענגו על כל ביס וביס.
קבלו הצצה לביקור של מאיה דרין בקפה קדוש:
****************************************************
אירוע לחובבי הבשר: קרקס על גחלים

צילום: אנטולי מיכאלו
"קרקס על גחלים" הפך למסורת פורימית מושחתת ומשמחת עד מאוד. המשתה הגרגרני והנפלא הזה מתקיים גם השנה, והפעם ביקב תבור אשר למרגלות הר תבור שבגליל.
ומה בתכנית ההוללת? חוות צוק-המעדנייה, ובר היין ברוט ישתפו שוב פעולה וידליקו אש צוהלת ושמחה בכרם רמת סירין. צוות השפים יקים מטבח המתבסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים.
האירוע יתקיים בסימן חג הפורים ותחילת עונת האביב, בניצוח אנשי קולינריה ויין מובילים, אשר חברו ליצירת חוויה ייחודית של אוכל, אלכוהול ומוזיקה עד דלא ידע.
בתפריט: טלאים וירקות מחוות צוק, לצד עופות, דגים ושלל עשבי בר ותבלינים טריים מעמק האלה.
האירוע ילווה ביינות סדרת 'אדמה' של יקב תבור: שיראז, סובניון בלאן וברברה רוזה, לצד משקאות נוספים, ביניהם: קמפרי, וודקה סמירנוף, ועראק ישראלי משובח, אשר יימזגו כולם ללא הגבלה; כשברקע תתנגן מוזיקה חיה של Orly Roots האגדית ויתקיימו שלל הפתעות נוספות.
.jpg)
צילום: אנטולי מיכאלו
מתי וכמה?
• 25 במרץ, יום שישי, החל מ-11:00 בבוקר עד השקיעה, בכרם רמת סירין.
• מחיר לאדם (הכל כלול): 290 ₪, ילד עד גיל 12: 120 ₪, ילד עד גיל 6: חינם.
• ניתן לרכוש כרטיסי נסיעה באוטובוס לאירוע ובחזרה במחיר של 56 ₪ לאדם, הלוך ושוב.
• רכישת כרטיסים לאירוע ולנסיעה באוטובוס מתבצעת מראש בלבד, באמצעות: רכישה מקוונת באתר
• www.zuk-farm.co.il (ניתן לשלם בפייפאל או בכרטיס אשראי רגיל, ברכישה מאובטחת) או ב'חוות צוק – המעדניה' (משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, 077-5155905).
***************************************
הפקת פורים צבעונית ב"אורה בורה"

בירות מקומיות מהחבית ב"אורה בורה" (צילום: דנה בר -און)
תמר ורועי בעלי הביסטרו בר "אורה בורה" יחגגו את פורים בהפקה צבעונית ושמחה במיוחד.
אורה בורה, שנקרא על שם האי האקזוטי 'בורה בורה', הואהביסטרו בר הנושק לכביש המרכזי במושב אורה ומעוצב בהשראת תרבות ה-TIKI, המאפיינת את המסעדות והברים מהאיים הפולינזים, עם סכך דקלים, מנורות ואהילים בעיצובים שונים, שולחנות מכוסים במפות צבעוניות, בר עץ ארוך, אקווריומים של דגים טרופיים, קירות מעוטרים באביזרי וינטאג', פינת משחקים וכלי נגינה, ספרייה, כורסאות ועוד. כאמור, שמח ומשמח.
רוח השמחה והצהלה המאפיינת את המקום מהווה השראה לחגיגת פורים מיוחדת שתתקיים בשושן פורים יום שישי 25.03.16 החל מ-12:00 כניסת חופשית (עד כשעה לפני כניסת שבת).
מסיבת הרחוב תציע דוכני אוכל ובהם מנות פיתה ביס, קערות קובה אישיות, סלופי ג'ו ועוד. יוגשו בירות ישראליות מקומיות מהחבית 'בירה בורה' (בירת הבית), 'באסטרס'-סיידר אלכוהולי מהחבית, בירה הרצל ובירה שפירא. בנוסף גם קוקטיילים מיוחדים וצבעוניים ממרכיבים איכותיים וכן "באקטים" של חצי ליטר כמו בתאילנד.
DJ BushBeat ירקיד את החוגגים במסיבה פורימית שתימשך ארבע שעות ובעיצומה, תחרות תחפושות נושאת פרסים.
אורה בורה- יסמין 116 מושב אורה
02-5712666
https://www.facebook.com/ora.bora.bistro.bar
גלידת "ושתי" של אייסברג - פרג, צימוקים ולימון

פורים באייסברג עם טעם חדש במהדורה מוגבלת: וושתי VASHTI - צימוקים ולימון.
באייסברג בחרו השנה להתמקד בעוגת פרג במקום באזני המן, ואת פירוש השם "ושתי" הם מסבירים: מקור השם בשפה הפרסית, ופירושו "הנחשקת" וכך היא וושתי.
כל רכיבי הגלידה מיוצרים באופן עצמאי, כולל עוגת הפרג שנאפתה בבצק פריך ממולא פרג ומרקחת לימונים.
כמו כל הגלידות באייסברג, גם הגלידות האלה עשויות מ-100% חומרים טבעיים וללא חומרים משמרים.
טעמנו: הגלידה מעודנת וטעימה, אם כי את טעם הלימון לא מרגישים כמעט. ובאופן כללי, הגלידה מזכירה גלידת וניל, פשוט עם "נגיעות" של עוגת פרג.
מאחר והטעם עדין למדי, והפרג לא משתלט, תתאים גם לילדים שבחבורה. מומלץ!
16 ₪ למנת ילדים, 20 ₪ לגלידה רגילה ו- 26 ₪ גדולה. את הגלידות ניתן גם לקחת במארזים הביתה, מחירי מארזים 87 ₪ לקילו. ניתן להשיג בכל סניפי רשת אייסברג.
נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו