"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בריסל: עיר רפאים תחת מצור
זו לא ביירות בלבנון זו בריסל, בירת אירופה, שמנותקת מהעולם • דיווח מיוחד מהעיר הפצועה
חיילים ברחובות בריסל // צילום: אי.אף.פי // חיילים ברחובות בריסל

בריסל: עיר רפאים תחת מצור

זו לא ביירות בלבנון זו בריסל, בירת אירופה, שמנותקת מהעולם • דיווח מיוחד מהעיר הפצועה

, עודכן

בוקר מוזר עבר עלבריסלהיום שהתחיל בירי, קריאות "אללה וכבר" ופיצוץ שני מטענים בנמל התעופה בעיר. ואז פאניקה, חלקי גופות וחרדה. שעה וחצי מאוחר יותר, תחנת מטרו מרכזית בעיר מתפוצצת, גופות מפוזרות בכל מקום, וברגע כתיבת שורות אלו מניין ההרוגים עלה ל-25 ומספר הפצועים עומד על כ-100. העיר הפכה לתוהו ובוהו, השמיים נסגרו לתנועת מטוסים, כמו גם תנועת הרכבות, התחבורה הציבורית שותקה ומחסומים הוצבו בכל קרן רחוב.

דאעש נטל אחריות על הפיגוע בבריסל: "יהיו ימים שחורים"

מה יהיה השלב הבא? לאן נלך? איש לא יודע, הכוננות הועלתה למרות שיתוף פעולה מצוין בין כל גופי החירום במדינה. רמת הכוננות הועלתה לכוננות אדומה, בה כל היציאות של העיר מפוקחות ונבדקות. העיר קפאה ואיש לא חושב לפתוח את החנויות ברחובות.

קולות אמבולנסים, ניידות משטרה, וכבאיות נשמעים בכל רחבי העיר. בתוך הכאוס השורר בעיר, מוסדות הממשלה פונו מעובדיהם ורשתות הסלולר נפלו. אין אפשרות ליצור קשר עם היקרים לנו, ועם הפאניקה מגיעה החרדה.

אחרי שהגופות פונו מהרחוב והפצועים הובלו לבתי החולים בבריסל, שקט שורר על העיר. אנשים מבקשים להשתחרר מוקדם לביתם, ובריסל הופכת לעיר רפאים. רק הסירנות של הניידות, האמבולנסים והכבאיות נשמעות. הרכבים הבודדים ורוכלים המעטים שעוד נותרו ברחובות נבדקים בחשדנות. העיר מנותקת מהעולם, מבלי יכולת להיכנס בה או לצאת ממנה. זאת לא במאקו שבמאלי, או ביירות בלבנון. זאת בריסל, בירת אירופה. העיר שלי. עיר פצועה. עיר תחת מצור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...