"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המזל הרע שוב קפץ לביקור
פאלי, קרויטר, שחף ופרנקל, כל הקופצים והקופצות המבטיחים של ישראל, נפצעו לפני האולימפיאדות האחרונות ופספסו את החלום • קנייזבה־מיננקו מקווה שהיא לא הבאה בתור
פאלי. הפציעות כמעט וגמרו לו את החלומות // פאלי. הפציעות כמעט וגמרו לו את החלומות

המזל הרע שוב קפץ לביקור

פאלי, קרויטר, שחף ופרנקל, כל הקופצים והקופצות המבטיחים של ישראל, נפצעו לפני האולימפיאדות האחרונות ופספסו את החלום • קנייזבה־מיננקו מקווה שהיא לא הבאה בתור

עדי רובינשטיין
, עודכן

לפני כמה שבועות חזר ניקי פאלי לעשות את הדבר שהוא הכי אוהב - לקפוץ לגובה. פאלי היה הקופץ הכי מוכשר שהסתובב כאן לפני עשר שנים. הוא אפילו השתתף באולימפיאדת בייג'ין, זאת לאחר ששהה קבוע בצמרת הנוער האירופית, אבל שתי פציעות כמעט גמרו לו את כל החלומות.

השבוע, לאחר שהחלים מניתוח בגרמניה והוא כבר בן 29, פירסם בעמוד הפייסבוק האישי שלו שהוא מחפש עבודה, כזו שתאפשר לו להתפרנס ולהמשיך את החלומות על החזרה לבימה המרכזית של האתלטיקה.

במקביל לסיפור החזרה של פאלי, נכנסה האתלטית הבכירה של ישראל - חנה קנייזבה־מיננקו - בדיוק לאותו הסרט שבו היה פאלי לפני עשור. כושר שיא, אולימפיאדה בפתח ופציעה טורדנית שיכולה לחסל הכל. סגנית אלופת העולם בקפיצה משולשת, ששוהה בימים אלו בפינלנד עקב ניתוח בכף רגלה השמאלית, לא תשתתף באליפות העולם באולם בשבוע הבא. אם להאמין לרופאיה, זמן ההחלמה שלה הוא "בין שבועיים לחודשיים" - פחות מחמישה חודשים לתחילת המשחקים האולימפיים. לאחר סידרת טיפולים ארוכה גם בישראל וגם בגרמניה, לא פלא שביחידה לספורט הישגי של הוועד האולימפי מודאגים, ויכולים למעשה רק להתפלל.

אחרי הכל, הם כבר היו בסרט הזה גם עם דניאל פרנקל ומעיין שחף, שתיים שרק לפני אולימפיאדת לונדון עוד ניהלו כאן קרב שלא זכינו לראות בישראל. שתי קופצות איכותיות לגובה, שגם אותן, ניחשתם נכון, הכריעו הפציעות. בדצמבר 2011 נפצעה פרנקל בברכה במהלך מחנה אימונים במוסקבה, וכתוצאה מכך פיספסה את ההשתתפות באולימפיאדת לונדון. לאחר שכיוונה מטרות מחדש לקראת ריו, היא קרעה לפני שלוש שנים את הרצועות בברכיה ונאלצה לעבור ניתוח. המתחרה הגדולה שלה שחף, שאף היא מתקמבקת בימים אלו, עברה שלוש פציעות מצערות. ב־2012 נפצעה במהלך מחנה אימונים בקישינב ולא הצליחה לחזור להתאמן בצורה סדירה בשנה שלאחר מכן, וגם ב־2014 הושבתה לחודש ימים לאחר שנפגעה בלסת.

אבל יש גם סיפורים אופטימיים קצת יותר. דימה קרויטר, יורשו של ניקי פאלי ואלוף העולם לקאדטים, האלוף האולימפי לנוער וסגן אלוף אירופה עד גיל 23 בקפיצה לגובה, כבר השלים עם פרישתו לאחר שהכאבים ברגלו לא עזבו אותו. אבל אז הוא נסע לדוקטור יונצ'ייב בגרמניה (הרופא שניתח לאחרונה גם את פאלי) ואז התרחש הנס - קרויטר לא רק הפסיק לסבול מהפציעה הכרונית, אלא הצליח להיכנס לכושר מצוין ולעשות את הקריטריון האולימפי לריו בגיל 23. נקווה שמיננקו תהיה איתו על אותו המטוס.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...