מנות ספיישל במלגו ומלבר לערב משותף עם האימפריאל // צילום: אייל זלצברג // מנות ספיישל במלגו ומלבר לערב משותף עם האימפריאל

אירועי האוכל שלא תרצו לפספס

שף חדש ומסקרן ב"טורקיז" • ערב קוקטיילים ומנות מיוחדות ב"מלגו ומלבר" • סושיאל קלאב עם תפריט תאילנדי

טורקיז חוגגת 25 שנה ושף חדש


 צלעות טלה (צילום נדב: טייטלבאום)

הכרתי את טורקיז עוד ששכנה לחופי ימה של יפו. על גבעה יפואית תלולה שכנה לה המסעדה התוססת ביותר במזרח התיכון. טורקיז היתה אז בועה של קיץ וחופש אינסופי, ומטבח שהעז להישיר מבט נועז אל סועדיו ולהגיש מטבח ים תיכוני משוחרר ומהנה. בתל אביב של לפני 25 שנה היה זה מקור משיכה מיידי, היתה חדשנות אמיתית באמירה השובבה של מטבח מסוגנן אך פשוט. טרי ומקומי וגם אגבי. כל אלה הפכו את טורקיז למקום בילוי נחשק ביותר, ואולי היתה זו אחת הפעמים הראשונות בהן תל אביב שינתה תפישתה ואפיקי הבילוי בעיר השתנו.

מאז עבר משכנה צפונה, טורקיז עדיין משקיפה על תכול הים, היא לא יכולה בלי הנוף הזה ממנו שואבת היא השראה. גם היום, אחרי שנות פעילות כה רבות ועל אף שיגשוגה המתמיד, היא מבקשת להישאר מעודכנת ועכשווית. השאיפה הזו לרלוונטיות ולמצויינות מביאה אל אור הזרקורים את שף רז סלע. סלע מגיע אל העיר הגדולה מעמק יזרעאל והישר אל המטבחים הנחשבים בסצינה העירונית. ואחרי חמש שנים משמעותיות ומעוררות הערכה רבה במסעדת "טוטו", הוא תופס את המושכות ומקבל על עצמו את תפקיד השף של מסעדת טורקיז. 


חריימה לוקוס (צילום: נדב טייטלבאום)

רבו של יום. 

סלע מספר על מטבח קפדני ומוקפד, על פתיחות רבה לרוח השינוי שהוא מביא עמו. הוא עובד לצד המטבח המיתולוגי של טורקיז, ושוזר בו את יצירותיו בעדינות ובחוכמה, כך שיצרו מארג אמיתי המתאים לרוח המקום וסועדיו. הוא מציג לראווה את חזונו הרענן במנות הספיישל המוצעות מדיי יום ואני נפעמת מרוחו, תעוזתו וכשרונו.

אני טועמת מחבת קציצות דגים בסגנון מרקש הרוחש וגועש וטעים עד מאוד, 115 ₪. סשימי דג ים עדין ומעודן, 74 ₪ ולא מתאפקת וחולקת עם סובבי גם כתר צלעות טלה עשוי למופת ולתפארת, 190 ₪. 

כתובת:  הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן

***************************************

"מלגו ומלבר" מארחים את ה"אימפריאל" ו"לה אוטרה" לערב חד פעמי - 14/3/16


(צילום: אייל זלצברג)

מסעדת מלגו ולמלבר היא מסעדה שאי אפשר שלא להתאהב בה. היא מסוג המקומות שנכנסים, דרך הבטן, אל תוך הלב עמוק פנימה. האווירה הנעימה והאמיתית, האוכל המופלא והמסעיר והאנשים שעושים את המקום גורמים לי לטפס על מדרגותיו ואל הבר פעם אחר פעם אחר פעם.  ועל כן, כמה רבה היתה שמחתי כשהגיעה לאזני הבשורה על ערב יחיד ולוהט במיוחד שיתקיים במסעדה ביום שני ה14/3.

המיקסולוגים המובילים בר שירה וגלעד לבנת מבעלי ה"אימפריאל" ו"לה אוטרה" יגיעו לשקשק קוקטיילים בערב של יצירה משותפת במסעדת "מלגו ומלבר".

לכבוד הערב יצרו השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן תפריט מיוחד שיוגש במהלך הערב. החבורה היוצרת נפגשה, התערבבה, השתקשקה ויצרה ערב שכולו תשוקה.

המנות שילוו את הערב:

• פיצה אווז מעושן ומוצרלה עם כוסברה, טבסקו ובצל ירוק 50 ₪,

• קרפציו טונה אדומה עם אגסים, נענע וקריספי ג'ינג'ר 58 ₪,

• סשימי דג ים עם ויניגרט ירקות שרופים, לבבות ארטישוק, קרם פרש וחזרת לבנה מגורדת 61 ₪,

• טרטר דג עם פיסטוקים פיקנטיים, עשבים קצוצים, צימוקים אוזבקיים וגלילת סלק 62 ₪,

• אנדיב מקורמל במיץ תפוזים, בייקון, גבינת המאירי ופקאנים קלויים 52 ₪,

• סקאלופס על קרם בצל ירוק עם כרוב ניצנים, אפונת גינה וקריספי ארטישוק ירושלמי 72 ₪,

• פולנטה רכה, לבבות ארטישוק ופרמזאן 58 ₪,

• פילה לוקוס ושרימפס קריסטל על קרם ארטישוק ירושלמי וניל, ברוקולי וזוקיני 155 ₪,

• לחי עגל מבושלת ארוכות ביין אדום, שזיפים, קינמון ואניס עם פירה גזרים צבעוניים, כרוב ובייקון. 95 ₪,

• סינטה על קרם פטריות פורציני ובצלים חרוכים 53 ש"ח ל 100 גר'.


מנות ספיישל במלגו ומלבר לערב משותף עם האימפריאל (צילום: אייל זלצברג)

לצד המנות של השפים של מלגו ומלבר תוכלו להתענג על קוקטיילים מבית האימפריאל ולה אוטרה כמו:

• אל קמיו לוקו / הגמל המשוגע – דרינק ארוך, מרווה וחזק של בקרדי לבן, מרטיני רוסו, ליים וסטלה ארטואה 28 ₪,

• פומפידו – קצר עשבי וירוק – תפוחים ירוקים ובזיליקום עם ג'ין בומביי ספייר, שרטרז ירוק וליים 44 ₪,

• דון חואן – המאהב המבעבע – בקרדי לבן, לוקסרדו מרסקינו, ג'ינג'ר, קריאול ביטרס ושמפנייה לורן פרייה 48 ₪,

• קלינגו אולד פאשנד – חזק ועוצמתי – ארבעה סוגי רום מהקאריביים, סירופ אננס וטיקי ביטרס 48 ₪.

בנוסף, יתנגן לו ליין מוסיקה שיצר לאירוע בן רינג, מבעלי "מלגו ומלבר".

אני יודעת בדיוק איפה אהיה ביום שני ה14/3, ואתם?

MILGO & MILBAR, שדרות רוטשילד 142, תל אביב. טלפון : 036314214

****************************

השף דניאל זך חוגג את המטבח הקריאולי בהוד השרון


אסיה מוניקה- ניו אורלינס  PO'BOY- צילום YCD

במהלך חודש ועד ה-25.3, מידי יום חמישי, "אסיה מוניקה" המסעדה הטראנס אטלנטית, תשנה פניה ואת אווירתה, ותעטה את הקסם של ניו אורלינס. שף דניאל זך יביא את המטבח הקריאולי עד להוד השרון.

בערבים אלה יוגש תפריט מיוחד עם המנות הקלאסיות הידועות של העיר האמריקנית. מגוון רב של קוקטיילים על הבסיס רום ובראשם הדאקירי יוגשו על הבר ומוזיקת ג'אז בסגנון ניו אורלינס - תתנגן ברקע.

  המנות בתפריט:

ג'מבליה – המאכל המסורתי של ניו אורלינס – נחשבת לפאייה של המטבח הקריאולי– מורכבת משילוב של אורז בשר, פירות ים וירקות. ישנן שתי גרסאות לג'מבליה- החומה- המעושנת יותר, והאדומה- המבושלת עם עגבניות.

ג'מבליה (הגרסה של אסיה מוניקה) - מחבת רוחשת ברוטב עגבניות בצל, סלרי ופלפלים וציר ירקות חם מתובל בתערובת קריאולית ביתית ופיקנטית , יחד עם אורז , נקניק מעושן , נתחי בשר בקר ושרימפס או בלעדיו. 88 ₪

• גמבו – נזיד פירות ים שמקורו במאה ה-18 בלואיזיאנה והוא משלב בין נזיד דגים אפריקאים מסורתי לבין הבויאבז מהמטבח הצרפתי.

 הנזיד כולל פירות ים, סלרי, בצל פלפלים , עגבניות ותבלינים על בסיס ציר דגים ובמיה בבישול ארוך ואיטי,

גמבו- (הגרסה של אסיה מוניקה) - ציר סרטנים עמוק מעושר בעגבניות ירקות שורש תבלין קריאולי ביתי ומחוזק בורבון ריחני, במיה, שרימפס, מולים סרטנים ונתחי דג טריים, מוגש עם מחית קמח תירס מעושרת בחמאה וחלב. 108 ₪

• Po' boy– (ילד עני) הסנדוויץ' הידוע של ניו אורלינס עשוי מלחם צרפתי לבן, הוא תמיד יכלול נתחי בשר צלויים ברוטב, פירות ים מטוגנים, עוף או חזיר

Po' boy (הגרסה של אסיה מוניקה)- באגט טרי, רוטב איולי ברביקיו,  pork belly צלוי ומפורק במזלג ברוטב קיז'ון חריף מתוק ומוגש עם מלפפון כבוש מטוגן לפריכות, פוטטוס ומטבל רמולאד. 68 ₪

• בננה פוסטר – מנה שהומצאה בניו אורלינס במסעדת ברננ'ס ע"י השף פול בלאנז'. קינוח מורכב מבננות, עם גלידת וניל ורוטב על בסיס חמאה עם רום, ליקר בננה סוכר וקינמון. מנה זאת הפכה לאחת המנות הקינוח הקלאסיות בניו אורלינס ובדרום ארה"ב.

באסיה מוניקה המנה תוגש על פי גרסתה הקלאסית  – בננות מטוגנות קלות עם רום, סוכר חום, חמאה וקינמון. המנה בגרסתה הקלאסית מוגשת לצד גלידת וניל 36 ₪

• עוגת המלך ( KING CAKE) –  העוגה המסורתית של המרדיגרא הנחשבת כקמע מזל. המאפה המקורי היה עשוי בצק, מצופה סוכר שבמרכזו הוטמנו בובות, כיום זהו מאפה שמרים  קלוע ועגול, ממולא קינמון עם ציפוי מזוגג של סוכר צבעוני – בצבעי המרדיגרא- צהוב, סגול וירוק. כך היא גם תוגש באסיה מוניקה 36 ₪

• פאי פאקן ברוטב וניל ובורבון –  פרוסת פאי פקאן חמימה, בצק פריך עשיר בחמאה, מילוי אגוזי פקאן וסוכר חום רוטב וניל עם ניחוח ויסקי וגלידה רכה – קלאסיקה אמריקאית צרפתית. 42 ₪

את המנות ילווה תפריט קוקטיילים  עם גרסאות לקוקטייל הכי ידוע מניו אורלינס- הדאקירי:

•  אסיה דקירי:  רום, פירות יער, מיץ אננס וסוואר.

•  פינק מוניקה - רום, ליקר קוקוס, מיץ אננס, חלב קוקוס  ונגיעה של גלידה וניל.

•  דאקירי קפוא במגוון טעמים- על בסיס רום, טריפל סק, פרי לבחירה  (תפוח / בננה / תות), וליקר של אותו הפרי.

כל הקוקטיילים ב-35 ₪

אסיה מוניקה

מתחם שרונים, הרקון 2 הוד השרון | טל'  09-7465353

*********************************

יום הולדת 6 למסעדת Social Club


( צילום: בן יוסטר)

 עוד סיבה טובה למסיבה טובה,  פסטיבל יום הולדת 6 שיערך שלושה ימים, בין התאריכים 14-16/3/2016 

מסעדת ה"סושיאל קלאב",שכבר מזמן הפכה למוסד תל אביבי אהוב, מגישה מזה שש שנים חוויית בילוי ייחודית ואמיתית, הכוללת קולינאריה במיטבה, אווירת בר נעימה וסקסית, ותפריט קוקטליים ואלכוהול מקורי ומגוון.

לקראת חגיגות יום ההולדת, רקחו יוצרי המסעדה פסטיבל של שלושה ימים, בהם יוגשו מנות ספיישל של יריב מלילי ממסעדת "בית תאלינדי" ומנות ספיישל של שף המסעדה צביקה שטראוס, ותפריט קוקטלים מטורף של המיקסולוגית הניו יורקית איירין ריס ,הנחשבת לאחת הברמניות המובילות בארה"ב מנהלת הבר של Death & Co.

מנות הספיישל של "בית תאילנדי" שיוגשו בחגיגות בנוסף לתפריט המסעדה הן:

• גנג נומאי  נאה – תבשיל חלב קוקוס מתובל בקארי אדום, פירות ים, נצרי במבוק, פטריות ובזיליקום,

• טום יאם – ציר מרק מתובל בשורשי עשבי תיבול, עוף, פטריות יער, שמפניון (מומלץ בורסיה החריפה).

פאד פאק קייאו – ירוקים תאיים מוקפצים עם שרימפס, אספרגוס, ברוקולי ברוטב שיטאקי ושום.

• יאם נאה/ שייטל צרוב M.R – פרוס דק ומעל רוטב פלפלים קצוצים עם נגיעות נענע. המנה מוגשת עם אורז דביק בצד.

• יאם פלה דיפ – סשימי פרידה חריף בוינגריט ויאטנמי.

• גנג קייאו וון -  תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק עם פילה לברק, חצילים תאיים ועלי בזיליקום.


פאד פאק קייאו של בית תאילנדי בסושיאל קלאב (צילום מיטל סלומון)

תפריט הקוקטיילים של איירין ריס כולל קוקטייל ספיישל בשם Less ordinary ל על בסיס פינלנדיה קפיר ליים, אננס ,קרם קוקוס וגרנד מרנייה.

מסעדת "סושיאל קלאב" הוקמה לפני שש שנים והיא בבעלות מוש בודניק, עמית לביד ואורי רז וגיא פסו. ליצירתם במסעדת "סושיאל קלאב" הצטרף שף צביקה שטראוס אשר אמון על היצירה הקולינארית במוסד תל אביבי זה בימים אלו.

סושיאל קלאב, שד' רוטשילד 45/ אחד העם 54, טלפון: 03-5601114

נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים - עכשיו במדור האוכל! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...