"כמה מהיינות הטובים ביותר שטעמתי היו טבעיים. גם כמה מהגרועים ביותר". במילים הללו, פחות או יותר, הגדיר ד"ר ג'יימי גוד, אחד מעיתונאי היין המובילים בעולם, את היחס שלו ליינות טבעיים.
יינות טבעיים הם יינות שנעשים ללא תוספות מלאכותיות, מענבי כרמים אורגניים או ביו־דינמיים, שהטיפול בהם מבוסס על הפילוסופיה האנתרופוסופית, וכולל התחשבות מיוחדת בקרקע ובסביבה ותכנון הטיפול בכרם בהתאם לתנועת הירח והכוכבים. נכון, זה נשמע כמו קשקוש שנועד לחלוב את כיסיהם של חובבי היין שכבר טעמו הכל, אבל כשהם טובים, הם טובים מאוד. את היינות הטבעיים טעמתי בחנות ג'יאקונדה, המחירים לחברים. להצטרפות: www.giaconda.co.il
Foradori Fontanasanta Manzoni 2013
מאנזוני ביאנקו הוא זן לבן, הכלאה בין ריזלינג לפינו בלאן. היין שעושה ממנו הייננית אליזבתה פיורדורי, באזור טרנטינו שלמרגלות רכס הדולומיטים בצפון איטליה, תסס על קליפותיו והתיישן שנה בחביות מעץ שיטה. לאחר כמה דקות של אוורור בכוס הוא חושף ריחות מרתקים של מינרלים, דבש, הדרים, עשן, עץ חדש ופירות לבנים. המבנה שלו עגלגל ומוצק והטעמים עשירים ומאוזנים להפליא. קנייה מעולה. המחיר: כ־150 שקלים
La Stoppa, Ageno Bianco 2011
כמו היין הכמעט אחרון ברשימה, גם היין הזה נעשה מענבי מלבזיה, רק שהפעם מדובר במלבזיה טוסקנית, זן שהקשר בינו לבין מלבזיה איסטרית מסתכם בשם בלבד. היין מיוצר באזור אומבריה, באחוזה עתיקה שזכתה להסמכה אורגנית בשנת 2007. יש לו ריחות מפתיעים, מסקרנים ומלאי חיים שמשלבים עור חדש, תבלינים, סיגליות, בושם ופירות יבשים. המבנה שלו מוצק, החמיצות נהדרת והסיומת ארוכה ומורכבת. בשתי מילים: עוצר נשימה. המחיר: כ־200 שקלים
Peter Jakob KuhnRiesling St. Nikolaus 2008
פטר יקוב קון מייצר יין באחוזה שנוסדה במאה ה־17 באזור ריינגאו שבגרמניה ונותרה עד היום בבעלות משפחתית. מענבי גפנים בוגרות הנטועות ליד נהר הריין ומטופלות בשיטות ביו־דינמיות, הוא עושה ריזלינג בעל ריחות מינרליים רב־שכבתיים משולבים בריחות פרי לבן ופרחים, חמיצות נהדרת, טעמים יבשים ומאוזנים וסיומת ארוכה ועשירה בטעמי פרי. המחיר: כ־260 שקלים
Emidio Pepe Trebbiano d'Abruzzo 2010
אמידיו פפה הוא יקב משפחתי שנוסד בשנת 1899 באברוצו שבאיטליה. כרמי היקב גדלים בשיטות ביו־דינמיות והענבים נבצרים ידנית ונמחצים ברגליים חשופות, כמו פעם. ליין הלבן, שכמו כל היינות ביקב תסס במכלי בטון ובוקבק ללא תוספות, יש ריחות לא נקיים אך נהדרים של פרחים, דבש, אדמה, עלים יבשים ועשן. המגע שלו עם החך עוקצני, המרקם עשיר והחמיצות נושכת במקומות הנכונים. המחיר: כ־300 שקלים
Damijan Podversic Malvasia 2009
ליין, שנעשה מענבי מלבזיה איסטרית באזור פריולי שעל הגבול בין איטליה לסלובניה, יש ריחות של לחם בחמאה, דבש, פרחים ומשמשים מיובשים. המגע שלו עם החך מוצק מאוד, לעיס כמעט, והטעמים מרוכזים. הוא נעשה תוך התחשבות בתנועת גרמי השמיים מענבי כרמים המטופלים בשיטות אורגניות, שהה חודשיים על קליפותיו והתיישן כשנה במכלי עץ גדולים. למרות שנעשה מענבים לבנים, הוא מתנהג כמו יין אדום לאורך כל הדרך. המחיר: כ־300 שקלים
Dario Princic Favola 2009
דריו פרינצ'יץ', שהוסמך כיצרן אורגני בשנת 1988, עושה ביקב שלו באזור פריולי כ־25 אלף בקבוקים בשנה בלבד. ליין הזה, שנעשה מענבי שרדונה, סוביניון בלאן, פינו גריג'יו טוקאי וריבולה, יש ריחות רעננים מתונים של אפרסקים ומשמשים, משולבים בריחות שמרים ותבלינים מתוקים. המגע עם החך מחוספס, אגרסיבי כמעט, והטעמים עמוקים ומורכבים, מהסוג שנשאר בזיכרון הרבה אחרי שהכוס מסתיימת. המחיר: כ־300 שקלים
