"נומה": המסעדה הכי טובה בעולם

נבחרה בפעם השנייה ברציפות ע"י המגזין "Restaurant" • מתבססת על חומרים שהשף מלקט ביערות סקנדינביה ובחופיה

צילום: רויטרס // השף רנה דרזפי (משמאל) ב"נומה", קופנהגן

מסעדת "נומה" הדנית מבססת את מעמדה כמסעדה הטובה בעולם. בערב החג היא זכתה בפעם השנייה ברציפות בתואר היוקרתי "המסעדה הטובה בעולם" שמעניקים המגזין הבריטי "Restaurant" וחברת המים המינרליים סן פלגרינו.

בסקר, שמדרג את 50 המסעדות הטובות בעולם, השתתפו יותר מ-830 שפים, עיתונאי אוכל, מסעדנים ומומחים בעולם הגסטרונומיה, והוא נחשב לאחד התארים היוקרתיים ביותר שמסעדה יכולה לקבל.

את "נומה", שלה שני כוכבי מישלן, מוביל שף רנה רדזפי (31). מטבח המסעדה, ששוכנת במחסן ששופץ בקופנהגן, נשען בעיקר על מרכיבים סקנדינביים עונתיים שאת רובם מלקט השף ביערות, בים הצפוני ולחופיו. במנות המוצעות לבני המזל שמצליחים למצוא מקום פנוי במסעדה: קוויאר תפוחי אדמה, ביצת שליו בערסל זרדים ועציץ לתת ואגוזי לוז.

הילה אלפרט, מבקרת המסעדות של "ישראל היום", ביקרה במסעדה רק לפני כשלושה שבועות, ובכתבה שפורסמה במגזין האוכל "מנת היום" (01.04.11) היא תיארה את התרשמותה: "הקשר הסביבתי הוא משהו שרדזפי מקפיד להדגיש. אדמת הצפון לא שופעת כמו זו של צרפת או של איטליה, תובעת יצירתיות בחיפוש לדעת איך לקחת כל מה שיש. חלזונות, פטריות, עלים, עסיס החבוי בתוך גזעים. מכל אלה יצר השף פלטה ייחודית של טעמים, והאוכל שלו מלמד את הפה לאהוב עפיצות, מרירות או טעם עשב חיטה. אפר חציר, בצלים וצמחי בר הם תבלינים מרכזיים. אפשר למצוא תיבול כזה גם במטבחי יוון, איטליה וספרד. ב'נומה' השימוש בו מגיע לשיא מענג במיוחד".

"אנו מברכים מקרב לב את רנה רדזפי על שעמד במשימה הקשה לשמור על תואר המסעדה מספר 1 ברשימה שלנו", אמר עורך המגזין ויליאם דרו בטקס ההכתרה. לדברי דרו, בשנה האחרונה הצטרפו לראשונה לרשימה המכובדת מסעדות ממדינות שאינן נחשבות לפאר הקולינריה, ובהן פרו ורוסיה. עם זאת, כמעט מחצית מהרשימה עדיין מורכבת ממסעדות מצרפת, מאיטליה, מספרד ומארה"ב.

שתי המסעדות הספרדיות אל סאייאר דה קן רוקה ומוגריטס תפסו את המקומות שני ושלישי, ולראשונה מאז הורכבה הרשימה נעדרה ממנה מסעדת אל בולי הספרדית, שסגרה את שעריה.

על אף הביקורת הנמתחת על סקר זה ועל תוצאותיו, מצעד "50 המסעדות הטובות ביותר בעולם" כבר תפס את מקומו כ"אוסקר" של תעשיית המסעדנות, ובעלי המסעדות שזכו להיכנס לרשימה המכובדת כבר הצהירו לא פעם כי בזכותה המסעדות נהנו ממספר מבקרים גבוה עוד יותר מאשר בזכות זכייתם בכוכבים הנוצצים של מדריך מישלן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר