אם גם אתם מוצאים את עצמכם מתענגים על טבלת שוקולד באמצע היום, או מסיימים ארוחה עם קינוח שוקולדי מושחת, יש לנו בשורות טובות עבורכם – שוקולד משפר את רמת הזיכרון והריכוז.
במחקר שנערך באוניברסיטת דרום אוסטרליה בו השתתפו 1,000 איש מעל גיל 30, נתבקשו הנחקרים לעבור סדרה של מבדקים, ביניהם לזכור רשימות של מילים ומיקומי חפצים. מממצאי המחקר הסיקו החוקרים כי אנשים שאכלו שוקולד, על כל סוגיו, לפחות פעם בשבוע, הפגינו תוצאות טובות ומרשימות יותר במבחני המוח מאשר אלו שנמנעו מאכילתו.
הסיבה לכך היא תרכובת אורגנית הנקראת פלאבאנול המצויה בשפע בשוקולד מריר ובמידה מסוימת גם בשוקולד חלב ולבן.
הממצאים לא הפתיעו את ד"ר ג'ורג'י קריצ'טון מאוניברסיטת דרום אוסטרליה, שטוען כי "הקשר בין פלאבאנול במוצרי קקאו לבין שיפור במגוון בעיות בריאות נמצא כבר בימי העת העתיקה". אם בעבר מחקרים דומים בדקו את ההשפעה של השוקולד על המוח מיד לאחר אכילתו, הפעם הבדיקה נעשתה על אנשים שצרכו באופן קבוע את ה"סם המתוק".
הימצאות גבוהה של תרכובת הפלאבאנול בגופם תרמה באופן משמעותי ליכולת הזיכרון והריכוז שלהם ושיפרה את תפקודי המוח. ואם לא די בכך, פלאבאנול, מסבירים החוקרים, הינו נוגד חמצון, אשר תורם למניעת נזק תאי ומוריד באופן משמעותי את הסיכוי למחלת הדימנציה, התקפי לב וסרטן.
ממצאי המחקר מוכיחים כי אכילת שוקולד אחת לשבוע הינה הכרחית ומשפרת יכולות קוגניטיביות, אך עם זאת שב ומדגיש ד"ר קריצ'טון כי יש לצרוך אותו בצורה מבוקרת וכחלק מאורח חיים בריא ודיאטטי.
